Kotimaa

Kan­sal­lis­mie­li­nen 612-kulkue sujui rauhallisesti - matkalla kuului buuauksia ja "Suomi"-huutoja

Video 612-soihtukulkueesta Helsingistä.
Kotimaa 6.12.2017 19:32 | Päivitetty 7.12.2017 20:09
Ossi Rajala

Kansallismielinen 612-soihtukulkue lähti Helsingissä liikkeelle noin kello 19 aikaan illalla ja päättyi reilua puolta tuntia myöhemmin Hietaniemen hautausmaalle. Uusnatsien Kohti vapautta -mielenosoitukseen osallistuvia opastettiin Facebookissa liittymään 612-soihtukulkueeseen.

Kulkuetta seurannut Lännen Median toimittaja Markku Uhari kertoo, että kulkue sujui rauhallisesti, joskin alkuvaiheessa kulkueelle buuatttiin katujen varsilla ja katujen reunoilla näkyi kylttejä, joissa luki esimerkiksi "Alpakaoita, ei natseja". Vastaavasti kulkueessa huudettiin Suomi-huutoja.

Poliisin arvion mukaan kulkueessa oli 2800 osallistujaa.

Poliiseja oli paljon paikalla seuraamassa kulkueen etenemistä. Kulkueen edessä kulki poliisiautoja turvaamassa kulkueen etenemistä ja varmistamassa, ettei järjestyshäiriöitä synny.

 

Juttua korjattu 7.12. kello 20.05: Alun perin jutussa sanottiin kulkueessa olleen useita satoja mielenosoittajia. Poliisin vahvistama osallistujamäärä oli kuitenkin 2800.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Eiköhän ensi vuonna järjestetä tuota vastaava soihtukulkue, jonka järjestäjissä tai järjestyksenvalvojissa ei ole ensimmäistäkään natsia tai uusnatsia. Jos kansa haluaa jyhkeää ja mahtipontista isänmaallisuutta, suotakoon se heille. Kyllä muutkin osaavat soihtuja kantaa ja lippulinnoja järjestää.

Harmittaa vietävästi niiden hyväuskoisten puolesta, jotka luulivat marssivansa isänmaan kunniaksi, mutta tulivatkin narratuiksi kansallissosialismin eli natsiaatteen mannekiineiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa. Näitä juhlapäivän soihtukulkueita toivoisin myös muihin kaupunkeihin. :) Paljon oli porukkaa. Kiitos teille jotka siellä olitte. Sydäntä lämmitti. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Farssi oli tämä rauhallisen kulkueen 612 häiritseminen, johon lähdin kunnioittamaan sotiemme veteraaneja hautausmaalle. Totta kai saa huutaa mitä törkeimpiä huutoja, jota arvokas ja Suomea rakastava yleisö halajaa. Halattiin anti-minimaaliseksi. Mutta älkää tulko jouluaattona. Mutsilla on silloin pötyä pöydässä. Pandakulkueet kuuluu sitten toiseen tilaisuuteen. 620 huumebileissä sitten tavataan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi ei siis kyennyt estämään Suomi -huutoja!
Ilmankos rauhalliselle iltakävelylle lähtenyt antifantti tästä provosoituu ja joutuu ottamaan esille taskuun jääneet kananmunat.

Ja hauskaa tämä vänkääminen osallistujaluvuista... mutta tosiasia on, että alpakkavedätyksen osallistujamäärä on "järjestäjän ilmoittama" eikä sitä kehdannut toistaa edes Yle uutisessaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Idässä hierotaan käsiä yhteen, kun eripura nostaa Euroopassa päätään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli meitä se yli 3000 ja alle 5000. Hyvin meni ku ei anarkistit antifanttineen päässeet lähelle.
Tottakai me kansallismieliset osataan käyttäytyä, mutta samaa ei voi sanoa vasemmistolaisista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuh siellä lastentapahtumassa kävi alpakoita katsomassa reilut 5000 vierasta. Uusnatsien kulkueessa ehkä pari sataa.

PS: Kamalaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt juuri tuli tarkentavaa tietoa, että soihtukulkueessa olisi ollut reilu 14 000 ihmistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Norjan television toimittajien mukaan 6.000 ihmistä osallistui itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen Helsingissä. On se kumma kun Suomessa ei osata ynnälaskua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuh, jos on niin päissään että näkee kaiken viitenä. Poliisin mukaan oli reilusti pienempi määrä kuin edellisellä kerralla. Uusnatseilla jälleen kerran tunnukset päällä "poliittisesti sitoutumattomassa" "tavallisten ihmisten" kulkueessa.

PS: Kamalaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kulkueesta huudettiin "Suomi" huutoja. Eipä enää paljon huvita huudella missään maaottelussakaan kannustavia "Suomi" huutoja ettei tule leimatuksi tähän porukkaan. Lippua en ole pistänyt salkoon enää vuosiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ompa sun isänmaallisuus heikoissa kantamista, jos noin pienen asian takia et vedä lippua salkoon. 6.12. marssijat ovat patriootteja jotka käyvät sankarihaudalla ja korostavat suomalaisuutta , jos se sua häiritsee niin kannattaa huutaa sittenkin Suomi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

21.7.
Oululainen Tommi Kostekivi nappasi Iskelmämestarin tittelin Kiuruvedellä – "Onhan tämä hassua, koska kilpailussa oli kova taso"
21.7.
Presidentti Volodymyr Zelenskyin puolue otti parlamentin hallintaansa Ukrainan sunnuntaisissa vaaleissa
21.7.
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
21.7.
Siirtolapuutarhan mökkien ovet avautuivat vierailijoille, katso kuvia
21.7.
Äimäraution siirtolapuutarhassa oli sunnuntaina avoimien ovien päivä – siskosten mökissä värimaailma rakentuu turkoosin lipaston ympärille
21.7.
Irlannin Lowry tuuletti tuulisessa Pohjois-Irlannissa golfin major-voittoa, Korhonen 63. sijalle
21.7.
Keskittymisen mestari Lasse Virén elää vapaaherrana – "Suhteeni liikuntaan on huono", toteaa nelinkertainen olympiavoittaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image