Kotimaa

Ju­na­lii­ken­teen suosio kasvoi edelleen – Oulun ja Helsingin välillä tehtiin lokakuussa 43 prosenttia enemmän matkoja kuin vuosi sitten

Junamatkustamisen määrä on kasvanut selvästi viime vuosina. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 8.11.2019 17:33
Anna Leinonen

Junamatkustus kasvoi lokakuussa 12 prosenttia edellisen vuoden lokakuuhun verrattuna, kertoo VR tiedotteessaan.

Ylivoimaisesti eniten junamatkoja tehtiin Helsingin ja Oulun välillä. Lokakuussa matkoja oli kyseisellä osuudella 43 prosenttia enemmän kuin vuosi aiemmin. Helsingin ja Oulun välinen junayhteys on nopeimmillaan alle viisi ja puoli tuntia.

Junamatkustuksen suosion kasvu on jatkunut vahvana vuodesta 2016. Matkustajamäärät ovat kasvaneet yhteensä 24 prosenttia vuosien 2016 ja 2019 lokakuiden välisenä aikana.

Matkamäärien lisäksi junamatkustuksen suosion kasvu näkyy myös siinä, millainen mielikuva asiakkailla on VR:stä. T-Median toteuttamassa Luottamus&Maine-tutkimuksessa VR oli tänä vuonna parhaiden maineenparantajien joukossa.

VR on panostanut viime vuosina kalustoon ja matkustusmukavuuteen. Muun muassa kaikki ravintolavaunut, Ekstra-luokat, Allegro-junien sisustukset on uudistettu. Asiakaskapasiteettia on lisätty uusilla päivävaunuilla. Parhaillaan on käynnissä myös digitaalisten myyntikanavien ja myyntijärjestelmän uudistus.

MAINOS

Kommentoi

Missä viipyvät hallituksen suunnitelmat pääradan käyttökapasiteetin nostamisesta nykyiselle vaatimustasolle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... on, koska tietyt junavuorot Ou - Hki näyttävät jatkuvasti olevan ns. loppuunmyytyjä. Näin myös Helsingin päästä tänne lähdettäessä. Ei nykyaikainen junailutarve onnistu monia päiviä ennen tehtävillä pileteillä. Miksi VR ei osaa/pysty varautumaan matkustajien tarpeeseen riittävällä kalustolla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VR lisää Oulun ja Helsingin välisiä junavuoroja 15. joulukuuta alkaen, ja uusia IC-vaunuja on tulossa Transtechin tehtaalta edelleen, eli tilanteen korjaus on jo käynnissä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään sentään välillä saa jo järkihintaisia lippuja, ennen oli toisin kun omalla autolla ajoi saman välin puolet halvemmalla vaikka olisikin yksin matkannut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junaliikenteen kasvuun on vain yksi syy. Norski ja Finnair kuorii vain tuottoa suosituilla loppuunmyydyillä lennoilla. Kalliit hinnat, täydet koneet, ei riskiä ja halua lisätä lentovuoroja vaikka tarve olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junaliikenteen kasvuun on vain kaksi syytä. Nopeudet ovat kasvaneet, 190km/h näytti menevan rikki hyvillä rataosuusksilla. Toinen syy on Tikkurila-lentoasema junayhteys, aivan mahtava homma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu-Helsinki-välin kasvusta puhutaan. Ei Oulu-Tikkurila.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se Oulun Liikenne-asema -hanke etenee? Nykyinen historiallinen rakennus ei ole tätä päivää ja tarvitsijoitten määrä kasvaa koko ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun saisi vielä varmuutta kulkuun. Varmaan pitää odottaa sitä kaksoisraidetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi vaan, että junat ei pysähdy Kempeleen asemalla joulukuun puolenvälin jälkeen niin useasti kuin nyt. Pitää Kempeleestä matkustaa Ouluun linja autolla tunti tai kalliilla taksilla 50€. Nyt vielä pääsee Oulusta ja Kempeleestä mukavasti Helsinkiin sopivasti, niin että hyvin ehtii mm. Ruotsin laivoille. Samoin paluu sopivasti Oulussa alkuillasta. Uudet aikataulut ei ota ollenkaan huomioon juna laiva juna matkailijoita. Haloo VR!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haloo haloo! Eipä nuo junat pysähdy monella muullakaan asemalla Oulun ja Helsingin välillä. Kempele sitäpaitsi aivan Oulun vieressä, ei mitään järkeä pysähtyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei kannata, liian kallis rakentaa mut eri asia jos junia kulkis vartin välein vastakkain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21.11.
Henkilöauto suistui tieltä Siikalatvalla, kuljettaja vietiin tarkastukseen
21.11.
Fluorivoiteet kielletään maastohiihdossa ja Suomessa kehitetään korvaavia tuotteita
21.11.
Moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti Kajaanissa, pakeni poliisia hurjaa ylinopeutta ja törmäsi lopulta autoon
21.11.
Oululainen Veronica Helanen taisteli tiensä ylioppilaaksi – maksansiirrot pakottivat nuoren lukiolaisen lopettamaan koulun hetkeksi kokonaan
21.11.
Vanhan kou­lu­ra­ken­nuk­sen asunnossa syttyi tulipalo Tervolassa, viisi henkilöä vietiin tarkastukseen
21.11.
Laservalojen ja höyrykoneiden Slushissa värikyltit vievät yrittäjät ja sijoittajat yhteen – Huippukalliista lipuista huolimatta tapahtuma tekee kävijäennätyksen
21.11.
Oulun amatöörinyrkkeilyn ykkösiskijä Aydin Behruz loukkasi kätensä työtapaturmassa, Tammer-turnaus jää väliin: "Henkisesti tämä on kovempi pala kuin itse vamma"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

195 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.11.

Fingerpori

22.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image