Kotimaa

Jäätteenmäen pää­mi­nis­te­riu­ra päättyi valehteluun

Kotimaa 17.6.2009 12:57
STT
-- Keskustan Anneli Jäätteenmäestä tuli pääministeri kevään 2003 eduskuntavaalien jälkeen. Vaalikampanjan aikana Jäätteenmäki arvosteli pääministeri Paavo Lipposta (sd.) poliittisesta hätiköinnistä humanitaarisen avun lupaamisessa Irakin sodanjälkeisessä jälleenrakennuksessa ja siteerasi ulkoministeriön salaisia muistioita.

-- Vaalien jälkeen Irak-syytöksiin liittyvät asiat nousivat vielä enemmän esille. Jäätteenmäki kieltäytyi vastaamasta kysymyksiin tietojensa alkuperästä ja toisteli hokemaa "kahdesta korvastaan".

-- Kesän alussa Jäätteenmäki kiisti allekirjoittaneensa keskustan työvaliokunnan pöytäkirjaa ja alkoi sotkeutua yhä pahemmin omiin sanomisiinsa. Vuotajaksi paljastui tasavallan presidentin neuvonantaja Martti Manninen.

-- Ennen juhannusta Jäätteenmäki joutui vastaamaan pääministerin ilmoituksella kiivaiksi käyneisiin vaatimuksiin tapahtumien selvittämiseksi. Hän toisti eduskunnan edessä kahteen kertaan, ettei ollut pyytänyt aineistoa vaan se oli tullut hänelle yllätyksenä. Pääministerin uskottavuus oli mennyttä. Lentäväksi lauseeksi jäi Jäätteenmäen "puhun niin totta kuin osaan".

-- Jäätteenmäki ilmoitti lopulta eroavansa pääministerin tehtävästä. Lokakuussa seuraajaksi valittiin Matti Vanhanen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kaleva uutisoinnissaankin valehtelee esim. jäätteenmäen erosta. Annelin ero ei johtunut valehtelusta vaan totuuksista irakinsuhteen ja kaikki tiedämme kannattiko mennä irakiin sotimaan. Korjaa Kaleva virheesi tai julista lehtesi SDPn äänenkannattajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanha legendaarinen ilmaus KEPU pettää pitää paikkaansa nyt ja aina.Vanhanen on oppinut kätkeytymään änkytyksensä taakse ja kuvittelle reppana muita kansalaisia yhtä poloiseksi mitä itse on.Tekstareita naisille osaa kirjoitella Kepukin siihen ne taidot sitten loppuukin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hölöpötä hölöpön nimim. Tsemppiä Matti, kyse on Matin kohdalla vakavasta asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeri Matti Vanhanen on hyvä poliitikko, kestää arvosteluakin ja silti vastaa asiallisesti kritiikkiin. Matin vahvuus on "maltti on valttia". Vaaliraha-asiat eivät liity millään lailla Jätteenmäki jupakkaan. Voimia vaan Matille, häntä kannattaa kadehtiakin, sillä kateushan on ansaittava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maan todelliset ongelmat oppositio hautaa pikkumaiseen saivarteluun. Muistaako kukaan enää Paavo Lipposen selityksiä esim. lentoväsymyksestä. Paavo pääsi tosi vähällä silloin. Matti on hyvä poliitikko, kestää ihmeen hyvin opposition ja median ärhentelyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpas mukavaa, kun saadaan Suomeen taas naispääministeri. Eipä keskustalla oikein muita uskottavia vaihtoehtoja ole kuin Paula Lehtomäki tai Mari Kiviniemi. Sillä oletuksella tietysti, että kokoomus rupeaa enää keskustan kanssa tekemisiin. Ehkä juhannuksen jälkeen meillä on pääministeri Katainen ja valtiovarainministeri Urpilainen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matti viivyttää eroamistaanm hetken koska vapaaehtoinen seuraaja on vielä hakusessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matti tekee kohta poliittisen itsemurhan jatkuvalla valehtelulla. Eroilmoitus tulee vielä ennen juhannusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:33
Näyttelijä Joose Mikkonen vastaa Merja Larivaaran syytöksiin työpaikkakiusaamisesta Oulun Teatterissa – "Puhelun soittaja hoiti luottamustehtäviään. Asiaa ei koskaan annettu anteeksi"
15:32
Moottorikelkkailija ohitteli autoja ja pakeni poliisia Kemissä – hovi ei alentanut 55 päivän vankeustuomiota
15:32
WWF: Vaikka lohta nousi Tornionjokeen kohtalaisesti, ylikalastusta ei voida jatkaa
15:24
Johtamismallista päätös vasta marraskuussa – Pormestarimallia ei ole hylätty, mutta nykymallia kehitetään valtuustokauden loppuun
15:20
Nuorten foorumi tutustutti Oulun lapsia ja nuoria vaikuttamismahdollisuuksiin – "Vielä on matkaa siihen, että saadaan kaikkien nuorten ääni kuulumaan"
15:04
Oululaisyhtiö iLoqin pörssilistaus jäi haaveeksi – yhtiö myytiin Nordic Capitalille 190 miljoonalla eurolla
14:25
KPK Yhtiöt aloittaa yt-neuvottelut – Keskipohjanmaa: Koskevat 200:aa henkilöä, irtisanomiset mahdollisia
85
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
29
Oulu käsittelee pormestarimallia vasta marraskuussa
16
Hallitus purkaa terveyskeskusten hoitojonoja ensi vuonna 70 miljoonalla eurolla – lääkäreitä palkataan lisää
15
Teknologia-ala kaipaa naisia, mutta tyttöjen kiinnostus lopahtaa jo yläkoulussa – teknologiateollisuus kertoo, miten naisten osuus alalla saadaan nousuun
12
Pyhäjoen ydinvoimalan generaattorin valmistus alkoi Japanissa
11
Henkilöauto törmäsi pylvääseen Hietasaaressa – kaksi ihmistä kuljettiin OYSiin
10
Asuntorakentaminen hidastuu selvästi ja alamäki syvenee ensi vuonna – ulkomaisten kiinteistösijoittajien määrä kasvussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Kainuun maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työministeri Timo Harakan sidonnaisuudet

Nuo kaikki asiat on jo selvitetty virallisesti. Kaikkien ministereiden on täytynyt selvittää erilaiset sidokset eri intr... Lue lisää...
Taas kerran Höpötti6...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image