Kotimaa

Jäätteenmäen pää­mi­nis­te­riu­ra päättyi valehteluun

Kotimaa 17.6.2009 12:57
STT
-- Keskustan Anneli Jäätteenmäestä tuli pääministeri kevään 2003 eduskuntavaalien jälkeen. Vaalikampanjan aikana Jäätteenmäki arvosteli pääministeri Paavo Lipposta (sd.) poliittisesta hätiköinnistä humanitaarisen avun lupaamisessa Irakin sodanjälkeisessä jälleenrakennuksessa ja siteerasi ulkoministeriön salaisia muistioita.

-- Vaalien jälkeen Irak-syytöksiin liittyvät asiat nousivat vielä enemmän esille. Jäätteenmäki kieltäytyi vastaamasta kysymyksiin tietojensa alkuperästä ja toisteli hokemaa "kahdesta korvastaan".

-- Kesän alussa Jäätteenmäki kiisti allekirjoittaneensa keskustan työvaliokunnan pöytäkirjaa ja alkoi sotkeutua yhä pahemmin omiin sanomisiinsa. Vuotajaksi paljastui tasavallan presidentin neuvonantaja Martti Manninen.

-- Ennen juhannusta Jäätteenmäki joutui vastaamaan pääministerin ilmoituksella kiivaiksi käyneisiin vaatimuksiin tapahtumien selvittämiseksi. Hän toisti eduskunnan edessä kahteen kertaan, ettei ollut pyytänyt aineistoa vaan se oli tullut hänelle yllätyksenä. Pääministerin uskottavuus oli mennyttä. Lentäväksi lauseeksi jäi Jäätteenmäen "puhun niin totta kuin osaan".

-- Jäätteenmäki ilmoitti lopulta eroavansa pääministerin tehtävästä. Lokakuussa seuraajaksi valittiin Matti Vanhanen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kaleva uutisoinnissaankin valehtelee esim. jäätteenmäen erosta. Annelin ero ei johtunut valehtelusta vaan totuuksista irakinsuhteen ja kaikki tiedämme kannattiko mennä irakiin sotimaan. Korjaa Kaleva virheesi tai julista lehtesi SDPn äänenkannattajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanha legendaarinen ilmaus KEPU pettää pitää paikkaansa nyt ja aina.Vanhanen on oppinut kätkeytymään änkytyksensä taakse ja kuvittelle reppana muita kansalaisia yhtä poloiseksi mitä itse on.Tekstareita naisille osaa kirjoitella Kepukin siihen ne taidot sitten loppuukin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hölöpötä hölöpön nimim. Tsemppiä Matti, kyse on Matin kohdalla vakavasta asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeri Matti Vanhanen on hyvä poliitikko, kestää arvosteluakin ja silti vastaa asiallisesti kritiikkiin. Matin vahvuus on "maltti on valttia". Vaaliraha-asiat eivät liity millään lailla Jätteenmäki jupakkaan. Voimia vaan Matille, häntä kannattaa kadehtiakin, sillä kateushan on ansaittava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maan todelliset ongelmat oppositio hautaa pikkumaiseen saivarteluun. Muistaako kukaan enää Paavo Lipposen selityksiä esim. lentoväsymyksestä. Paavo pääsi tosi vähällä silloin. Matti on hyvä poliitikko, kestää ihmeen hyvin opposition ja median ärhentelyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpas mukavaa, kun saadaan Suomeen taas naispääministeri. Eipä keskustalla oikein muita uskottavia vaihtoehtoja ole kuin Paula Lehtomäki tai Mari Kiviniemi. Sillä oletuksella tietysti, että kokoomus rupeaa enää keskustan kanssa tekemisiin. Ehkä juhannuksen jälkeen meillä on pääministeri Katainen ja valtiovarainministeri Urpilainen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matti viivyttää eroamistaanm hetken koska vapaaehtoinen seuraaja on vielä hakusessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matti tekee kohta poliittisen itsemurhan jatkuvalla valehtelulla. Eroilmoitus tulee vielä ennen juhannusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

62
MT: Lidlin salmonellaa sisältänyt jauheliha havaittiin Oulussa – "Takaisinvedossa on kyse kuluttajan varoittamisesta"
53
Viime kesän kuivuus toi noin 10 prosentin korotuksen sähkölaskuun – sadekesä pudottaisi sähkön hintaa, muttei sähkölaskun loppusummaa
48
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna – työttömien määrä laski 3 800 hengellä
32
Qstock yhteistyöhön design-yritys Vallilan kanssa – muun muassa Pikisaari, Rautasilta ja toriaitat koristavat festivaalikassia
31
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
30
Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustyöt voisivat alkaa loppukesästä 2020 – "Valtio alkaa maksaa, kun liikenne menee yli"
24
Pohjantuuli puhaltaa – Oulunsalon Riutunkarin tuulivoimalat halutaan korvata uusilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

244 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Myynti ikäihmisille

Eiköhän ne tiedot rauhanyhdistyksellä vaihda omistajaa. Sopivasti uskonveljet töissä paikoissa, jossa pääsee käsiksi tie... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image