Kotimaa

IS: Ajokiellossa oleva Juhani Tamminen kärähti kortitta ajamisesta – epäilee nyt ilmiantoa ja pyysi Ilkka Kanervaa järjestämään tapaamisen si­sä­mi­nis­te­rin kanssa

Juhani Tamminen on värikäs persoona myös pukeutumisen suhteen. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Kotimaa 12.9.2018 15:45
Heikki Uusitalo

Valmentaja Juhani Tamminen on kärsinyt kolmesta ylinopeudesta saamaansa ajokieltoa heinäkuun lopulta saakka. Aivan mallikelpoisesti Tammisen, 68, ajokielto ei ole sujunut. Ilta-Sanomat nimittäin tietää kertoa, että kiekkolegenda jäi kiinni kortittomasta ajelusta elokuussa. Se tarkoitti ajokiellon pidentymistä.

Tamminen oli tullut ystävänsä kyyditsemänä Alajärveltä koulutuskeikalta.

– Keikka meni hyvin, mutta paluumatkalla jo suhteellisen iäkäs ystäväni väsyi pahoin. Päätin, että jätän hänet kotiinsa Varissuolle ja ajan ajokiellosta huolimatta hiljaisessa kesäyössä viimeisen viiden kilometrin pätkän kotiin, Tamminen kertoo IS:lle. 

Tamminen Jaguareineen oli pian joutunut poliisipartion pysäyttämäksi. 

– Sen täytyi olla ilmianto, mitään muuta järkevää mahdollisuutta ei ole.

Tamminen yritti päästä puhumaan tapauksesta poliisilaitokselle, mutta turhaan. Vastauksia oli tullut hänen mukaansa vain sähköpostilla. Tamminen katsoo, että hän olisi ansainnut audienssin poliisin kanssa. Hän olisi halunnut keskustella ajokiellon jaksottamisesta myöhempään ajankohtaan.

– Pidän kohtelua käsittämättömänä, suorastaan henkilöön menevänä vi.....una ja yritystoimintani sabotointina.

Vanha hyökkääjä ei aio jättää asiaa tähän. 

– Soitin ystävälleni Kanervan Ikelle (Ilkka, kok) ja pyysin järkkäämään tapaamisen poliisiasioista vastaavan sisäministerin (Kai Mykkänen, kok) kanssa.

Tamminen valmensi Kärpät SM-liigaan kauden 1999–2000 päätteeksi. Seuraavalla kaudella hän sai potkut kesken kauden. Nykyään kiekkolegenda toimii yrittäjänä koulutusbisneksessä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Ökyilyä ei saa sallia väljemmillä oikeuksilla. Ökyjä seurataan ja se on kestettävä. Seuraus on tarkka itsensä kontrollointi. Ökyn tulee olla esimerkki kaikessa, ei saa kiertää lain pakotteita, perhe-elämä kunnossa, verot maksettu kaikista tuloista jne. On itse pidettävä imago kunnossa, se ei ökyilemällä parane. Kuuliainen rehellinen kansalainen pitää olla, vaikka onkin menestynyt elämässä. Sellainen on sivistynyt ihminen, on kohtelias kaikille jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama laki kaikille se on selvä. Mutta poliisien sakotuskäytäntö peltipoliiseineen ei pyrikkään liikenneturvallisuuden parantamiseen vaan autoilijoiden riistoon. Tutkia ei pyritäkään asentamaan koulujen ja lastentarhojen lähelle vaan pääteille heti kun nopeus muuttuu sadasta kuuteenkymppiin. Tliikenneonnettomuuksia tutkinut professori Timo Tervohan on ihmetellyt, miksi Suomessa ei muuteta vanhentuneita käsityksiä ajonopeuksista. Liikennevirran keskinopeuden kasvu ei suoraan lisää onnettomuusriskiä. Älyttömin on varmaan kehä 1:n sakotusrysät, jossa molempiin suuntiin on toisistaan eroitetut kaistat. Sen nopeudet pitäisi sovittaa toteutuneisiin nopeuksiin eikä pyrkiä kynimään kansalaisia pönttöpoliiseilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saako jääkiekossa käydä jäähyaitiosta tekemässä maalin jos tulee hyvä "paikka"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan pitänyt Tammista kaukalon terävimpänä kaverina, ja sitä näkemystä ovat tukeneet hänen oudot kommentaattorina antamat hölötykset, mutta että rupee tuollaista höyryämään.-"Ettekö te tunne minua"....No ei tunneta , naapurit vaan ovat v*******et Tammiseen, ei siinä muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laki täytyy olla sama.
Mutta jos henkilö haluaa maksaa korkeat sakot,eikä ole aiheuttanut kuoleman kolareja, niin se hänelle suotakoon.
Suomessa on liian yksioikoiset tuomioit.
Paitsi jos riistää toiselta hengen,niin puolustelijoita riittää.
Niissä tapaukseissa ei armoa.
Tässä kylläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on se hyvä puoli että jos ajokortti menee niin ajotaito säilyy kuitenkin ilman korttia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se Äijä.... tai pelle. Mahtaa vaimoa ja sukulaisia hävettää vaarin höpinät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelimies tuo Tamminen! Samanikäisenä voin hyvin antaa hänelle neuvon, että tyydy nyt vain ajokieltoon. Minunkin pitää nurkumatta maksaa pysäköintivirhemaksu, jonka sain aivan omasta toiminnastani.

On vielä pakko kertoa yksi tarina Juhani Tammisesta, kun hän kerran Oulussa luennoidessaan sanoi, että parasta, mitä lapsillesi voit tehdä, on rakastaa heidän äitiään. Minusta se oli niin hienosti sanottu, joten otaksun hänen arvostavan perhettään ja olevan uskollinen aviopuoliso. Vaimo ei kuitenkaan taida tykätä tuosta ajokiellosta, koska joutunee kuskaamaan lastensa isää paikasta toiseen.

Tässä siis saarna uskollisuuden merkityksestä avioliitossa, vaikka nyt ajokiellosta puhutaankin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida "aurinkokuningas" saada erilaista kohtelua kuin muutkaan vaikka kuvittelee olevansa lähes Jumalan asemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omien puheiden mukaan ajaa lähes 100tkm vuodessa. Pitää tehdä pitkää päivää, jos vielä ajelee tuollaiset määrät. Bum, bum ja häkki heiluu. Win the right games. Veljet aurinkokuningas rules.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenkin outoa on julkisuuden henkilön mekastaa näin laajasti mediassa omista liikenne töppäyksistään. Eihän poliisit ole mitään jääkiekko tuomareita, joita valmentajat aina yrittävät psyykata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Prinsiippien aurinkokuningas joutui kohtaamaan ns. coachable moment:in, jossa tila ja aika kävivät vähiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Penalty pitää kärsiä, että palaahan boxiin vain , ja ole hiljaa. Sääntöjä pitää noudattaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sieltä kilpiskanneri nappaa myös ajoneuvon haltijatiedoista mahdollisesti löytyvät ajokiellot vaikka itse ajoneuvon tiedot olisivatkin ok. Ei siihen mitään ilmiantoa tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No just joo! Näin ne herranketkut yrittää päästä kuiville,mielenkiintoista pääseekö,jos pääsee,silloin kyllä pitää päästä monen muunkin taviksen!! On se ihme hommaa,ensin haalitaan itsensä liriin toistamiseen ja aina vaan rikotaan siitä huolimatta ja pitäs vielä audienssia saada Mykkäsen kanssa 👺

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi ehdottanut samantyyppistä rangaistusmuotoa myös jääkiekossa, 2 min jäähy,1min eka erässä, toinen minuutti kolmannen erän aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

miten syntyvyys nousuun

105 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Eläkekatto voidaan toteuttaa esimerkiksi progressiivisen verotuksen kautta, jossa yli 1500€ eläkkeitä aletaan verottaa r... Lue lisää...
y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image