Kotimaa

Immonen vaatii tien­käyt­tö­mak­su­ja ulkomaisille kul­je­tus­yri­tyk­sil­le

KUVA: Risto Rasila
Kotimaa 25.4.2012 21:21
Kaleva

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen haluaisi ulkomaisille kuljetusalan yrityksille tienkäyttömaksut.

”Tienkäyttömaksun avulla ulkomaiset kuljetusalan yritykset saataisiin osallistumaan kotimaisen liikenneinfrastruktuurin ylläpitoon ja pelaamaan samoilla säännöillä kuin suomalaiset yritykset”, Immonen toteaa.

Immonen muistuttaa, että EU:ssa kerätään erilaisia tienkäyttömaksuja kaikissa muissa maissa paitsi Suomessa ja Baltian maissa.

Maksut eivät Immosen mukaan ratkaisisi täysin kilpailukykyongelmaa, mutta se parantaisi huomattavasti suomalaisten yritysten asemaa.

 ”Lisäksi tienkäyttömaksut toisivat valtiolle kaivattuja lisätuloja nykyisessä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa”, Immonen toteaa.

Immonen muistuttaa, että myös maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry ovat vaatineet jo pitkään tienkäyttömaksuja ulkomaisille kuljetusalan yrityksille.

Immonen kysyy keskiviikkona hallitukselle jättämässään kirjallisessa kysymyksessä, mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä jotta Suomessa saadaan säädettyä ulkomaisille kuljetusalan yrityksille tienkäyttömaksut.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (70)

Vaksilta ihan hyvä ehdotus mutta...
Perustuslain mukaan maassa oleskelevilla on oltava yhteneväiset oikeudet. Ketään ei tule syrjiä tai asettaa eriarvoiseen asemaan esimerkiksi etnisen alkuperän, sukupuolen tai kansallisuuden suhteen. Siitä syystä tämä on perustuslain vastainen ehdotus. Kansanedustaja Immosen pitäisi kyllä tämä pieni asia ymmärtää.
Toinen asia on vapaa kilpailu. Antamalla kotimaiselle yrittäjälle etulyöntiaseman esimerkiksi transit liikentessä, valtio tekee vastoin EU säädöksiä. Miltä tuntuis suomalaisten tullimaksut euroopassa.? Juuri tästä syystä EU:n alueella ei ole erityissäädöksiä missään maassa, mitään erityistä kansalaisuutta tai kuljetusmuotoa kohtaan. Jos tietulleja esimerkiksi on, ne kerätään kaikilta.

Edelleenkään Persut eivät osaa muuta kuin louskuttaa leukojaan. Tuollaisten ideoiden esittäminen ja viisaan esittäminen ei vielä pitkälle kanna. Kirjoittelu osoittaa vaan sen, että puolue on kuttaperkkaa täynnä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verotuksella oikeudenmukaisuutta, asuinpaikkoja ja palveluiden suhteessa, NYt kiinteistöveroa ja ansiotuloveroa ja alv maksavat kaikki, vaikka yksityisteiden varsilla asuville ei ole mitään vastinetta veroille.
Toivottavasti perussuomalaiset laittaa tämäkin eriarvoisuuden kuriin, muuttamalla verotusta siinä suhteessa mitä palveluita kunta tarjoaa. Eli pääpaino verotuksessa sinne, mihin kunta laittaa yhteisliiä verovaroilla kadut katuvalot ja muut palvelut ja ylläpyitää niitä. Verot pois sieltä, mihin ei kunta satsaa mitään, kuten yksityisteiden varsilla asuvilta.
Oikeudenmukaisuus, ei ole rahasta kiinni, sillä saman rahan saa kasaan laittamalla maksut sinne, mihin kunta panostaa varovaroin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on hyvä ja kannatettava ajatus. Mutta kun sen on esittänyt perussuomalainen Immonen, ei se tule etenemään. Nyt pitäisi painostaa liikenneministeri Kyllöstä tienkäyttömaksujen aikaan saamiseen, kilometrivero ajoneuvon painon mukaan. Hyötyliikenteeltä tämän kilometriveron voisi tietenkin palauttaa, kuten alvin. Kun nyt joutuvat kilometrikorvausten leikkaamisen perumaan, tilalle tämä kilometrivero.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tämän maksun ainoa vaikutus olisi se että kuljetukset siirtyisivät enenevässä määrin kotimaisille kuljetusyrityksille ja näin parantaisivat työllisyyttä se on sitten jokaisen itse päätettävä olisiko se hyvä vai huono asia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikenteen hinnoittelua ja verotusta uudistettaessa tulisi tehdä yhteisvaikutusten arviointi. Se mikä näyttää hyvältä toisaalla, saattaa viedä työpaikkoja toisaalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa,hyvä, , , Porvoon moottoritieltä menevät ja tulevat Venäläisrekat,100 per nuppi ja yhteen suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei perussuomalaisuus tee ehdotusta huonoksi. Viittasin siihen osaan perusuomalaisista, joihin on pesiytynyt ideologisilta taustoiltaan ulkomaalaisvastaisia henkilöitä. Ei voi välttyä ajatukselta, että kun tämäkin kohdistuu nimenomaan ulkomaalaisiin yrityksiin, niin lienee syytä ottaa tämäkin asia huomioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joopa joo. Taidat olla vain kateellinen kun hyvä esitys tuli perussuomalaisen suusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa yksipuoliselta yhden toimialan tukemiselta. Miten tämä edistäisi kokonaisuutena suomalaisten yritysten kilpailukykyä, jos vain ulkomaalaisille kuljetusyrityksille määrättäisiin tietullit? SKAL:in kannan kyllä ymmärrän hyvin. Olen pääteiden tietullien kannattaja, mutta tällainen johtaisi kuljetusalan oligopolin uudelleen syntymiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan sama peritään tullia eli ei. Pohjois-Suomen tiestö on siinä kunnossa jo nyt, puhumattakaan nykyisen hallituksen tiestön alasajosta, että hevoskyydillä on suolat ja jauhot kirkolta haettava. Kesäisin veneellä. Ei tänne autolla ole mitään asiaa viiden vuoden kuluttua. Vaan onpa vihreät saaneet nykyhallituksessa sitä mitä haluavat, suojellaan suomalaisiin kulkijoihin kohdistuvilla veronnostoilla kaikki muu paitsi kehäkolmosen sisäpuoli. Ei tässä Perussuomalaisten ja Keskustan auta ehdotella mitään. Hallitus voisi laittaa Keha III:n ulkopuolella hengittämisen verolle, lyhyt henkonen sentin verran, keuhkot täyteen kolme senttiä ja urheilijan puuskutusta paljousalennuksena 9 euroa minuutti plus alv. Piheimmät lakkaisivat hengittämästä, ilma puhdistuisi kaikin puolin ja pian koko Suomenmaa olisi suojeltu yhteisen hyvän sosialisoinnin nimissä ! Kommunistitkin ovat äärioikeistoa Vihreisiin verrattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka en monia tämän herran ideoita allekirjoitakaan, niin täytyy nostaa hattua että saa sentään tehtyä jotain siellä Helsingissä. Niin monet sinne päässeet vain himmailevat mukana ja äänestävät niin kuin puolueen pomot käskevät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Immonen on ollut Oulun vaalipiirin kansanedustajista ehdottomasti aktiivisin. Hyviä ajatuksia on tuonut esille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suuremmin puuttumatta ehdotuksen järkevyyteen suosittelisin vastustajia poikkeamaan vaikkapa Oslossa. Siinä kun ajelee esim E 18 tai E6 teitä saa olla "lompsa kourassa" tämän tuosta, tämä koskee KAIKKIA AUTOILIJOITA, myöskin norjalaisia. Nykyään ne tietullit on tosin automatisoitu ja lasku tulee auton omistajalle rekisterinumeron mukaan. Niillä rahoilla sitten tiettävästi rakennetaan uusia teitä ja tunneleita. Kyllä mielestäni ainakin ulkomaalaiset kuljetusyritykset saisivat maksaa teiden kuluttamisesta kun ne eivät muuten jätä rahaa suomeen vaan roskaavat teiden lepopaikat. Suomalaisethan tiettävästi maksavat jo autoveroina teiden ylläpidosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ei... lopuksi senkin tullin maksaa kuluttaja! Yrittäjä tai yhtiö siirtää kulunsa kuluttajan maksettavaksi... Immosen ajatus on aivan älytön! Näin, rasistisen ajatuksen kärsijät on kuluttuja eli tavallinen matti meikäläinen, sekä ulkomaalainen, jne...Miksi Immonen haluaa tehdä jo kalliista Suomesta/maailmasta vieläkin kalliimman?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eihän tuo Immosen ehdotus ole uusi. Kaleva on uutisoinut 2.12.2007 "Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) haluaa Venäjälle suuntautuvalle rekkaliikenteelle tienkäyttömaksun." Ja 2009 samasta aiheesta toisaalla.
"(Compiler News - 30.1.2009) Venäjä alkaa periä ulkomaalaisilta raskailta ajoneuvoilta tienkäyttömaksua helmikuun alusta lähtien. Ulkomaalaisen kuljetusyhtiön on maksettava maksu viimeistään vuorokausi sen jälkeen, kun sen ajoneuvo on ylittänyt Venäjän rajan."
"Ministeri Vehviläinen ilmoitti myös, että Suomessa valmistellaan aikaperusteisen tienkäyttömaksun käyttöönottoa. Valmistelussa noudatetaan EU-lainsäädäntöä ja tavoitteena on, ettei kotimaisten kuljetusyritysten suhteellisia kustannuksia nosteta. Tiemaksu tulee koskemaan sekä kotimaisia että ulkomaisia kuljetusyrityksiä ja tavoitteena on, että tiemaksu tulee Suomessa käyttöön vuonna 2010."
Nyt vaan on niin että mitään ei asian etenemiselle ole tehty saatikka tehdään edelleenkään ? Turha tuosta on Immosta mollata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (70)

Uutisvirta

88
Opetusministeriö lopettaa perussuomalaisten nuorten avustuksen maksamisen – asia liittyy Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan
54
Iltalehti: Kansanedustaja Suna Kymäläinen saanut uusia velkomustuomioita, jätti pikavipit maksamatta
52
Arkkipiispa vastasi Päivi Räsäselle: "Kirkon sanoma kuuluu kaikille" – Eroa harkinnut Räsänen on päättänyt jatkaa kirkon jäsenenä
45
Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki eroakirkosta.fi -sivun erotilastossa
34
Suomen Nato-optio ei ole enää entisellään verrattuna kolmen vuoden takaiseen – selvitystä tekemässä ollut ranskalainen asiantuntija muuttaisi vain yhden asian
33
Pakettiauto törmäsi liikenteenohjausvaunuun Pohjantiellä – turvatyynyt laukesivat, kuljettaja satutti otsaansa
33
Oulu haluaa liki 40 miljoonan euron lisäykset hallituksen esitykseen, tyytymätön ratarahoitukseen – kaupunki lähetti vetoomuksen ministeri Tuppuraiselle ja alueen kansanedustajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image