Kotimaa

HS: Keskusta ja RKP estivät rikkaimpia suosivan verotuen poistamisen – Hallituksen työryhmä ei ollut löytänyt veroedun jatkamiselle mitään perusteita

Listaamattomien yritysten osinkojen kevyemmästä verotuksesta luopuminen kaatui keskustan ja RKP:n vastustukseen, kertoo Helsingin Sanomat. KUVA: PEKKA KARHUNEN
Kotimaa 9.10.2019 9:35
STT

Listaamattomien yritysten osinkojen kevyemmästä verotuksesta luopuminen kaatui keskustan ja RKP:n vastustukseen, kertoo Helsingin Sanomat.

Hallituksen yritystukityöryhmä ei löytänyt verotuelle mitään kestäviä perusteita, ja olisi halunnut pienentää sitä. 

Helsingin Sanomien tietojen mukaan keskustan ja RKP:n ryhmistä tehtiin kuitenkin selväksi, ettei veroetuun saa koskea.

Työryhmä päätyi siksi vain kirjaamaan sen listaansa ja toivomaan, että siihen jatkossa puututaan.

Asiantuntijat ovat toistuvasti esittäneet tuen poistamista, koska siitä on kansantaloudelle lähinnä haittaa, ja se hyödyttää vain rikkaimpia.

Yritystukityöryhmäkin totesi raportissaan, että nykyinen veromalli ohjaa taloudessa investointeja pois tuottavimmista kohteista ja vääristää pääomarakennetta.

Pääministeripuolue SDP ajoi listaamattomien yritysten veroetuun puuttumista ennen eduskuntavaaleja.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (90)

Taitaa Keskusta olla kohta samoilla sijoilla gallupeissa kuin RKP ja Harkimon puolue. Ehkä välillä kannattaisi miettiä kansalaistenkin etujen ajamista, eikä ainoastaan oman ja vaalirahoittajan etujen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenkin tajuaa, että RKP suojelee rikkaitaan, mutta miten Keskustalla on tähän varaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän vaikutus näkyy kepussa vielä pitkään. Ei ihme jos kannatus sakkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepu ja Kokkarit pyrkivät luokkayhteiskunnan palauttamiseen: mitä ankarammin työläiset ja köyhät ovat talutusnuorassa, sen parempi.

Onneksi kansa äänesti nykyisen hallituksen niin saadaan hidastettua tuotakin epäoikeudenmukaista tavoitetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietysti estivät. Sipilä suhmuroi Kepussa edelleen, ja RKP turvaa ökyrikkaiden ruotsinkielisien omaisuuden. 🤯

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No Sipilä vaikuttaa edelleen keskustassa. Mitä muuta voisi odottaa. Sanelu näyttää jatkuvan. Ei mitään uutta, kuin ei myöskään siinä että, en äänestä kepua enää koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikille köyhille valittajille: Perustakaa listaamaton yritys ja kierikää sen jälkeen rahassa. Näin helppoa on köyhyydestä eroon pääseminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sydänkohtaus ei katso puoluesidonnaisuutta saatikka lompakkoa tahi muuta mammonaa. Laupeus käy ahneuden edelle viimeisellä viivalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai on joku vasemmistoryhmä nyt muka asiantuntijaryhmä. Kaikkea sitä kirjoitetaankin. Varmaan opetusministerimme muutta koulutuksemme,vasemmistopropagandaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulmunin johtama keskustapuolue on edelleen oikeistolainen ja hyväosaisten ja hyvätuloisten edunvalvoja. Vaikka listaamattomien yritysten osinkotulojen olemattomalle verotukselle ei ole löydetty perusteita, haluavat hallituspuolueista niin keskustapuolue kuin RKP:kin jatkaa tätä outoa veroetua. Äänestäjiltä edellytetään valppautta, jotta puolueiden ohjelmatodellisuus tulee selväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepua en äänestä enää koskaan, paitsi Jos voisin antaa vaaleissa miinusäänen sen saisi kepu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hesarissa on hyvä artikkeli siitä, että Norjassa on osattu tehdä toimia veronkiertäjäyritysten toiminnan hankaloittamiseksi. Suomi tulee tässäkin jälkijunassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää rahaa hallitukselta keskituloisille ja vähän varakkaimmille. Hehän maksavat nämä kotonamakaavien palkat ja tuet. Myös eläkkeitä nostettava, koska eläkeläisen veroprosentit ovat jo yli 25 prosenttia. Vielä kiitos Lipposelle taitetusta indeksistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa outo ja asenteellinen "uutinen". Mikä "hallituksen asiantuntijaryhmä"? Mitkä "asiantuntijat"? Jotkut Li Andersonin antifa-kaveritko tai demareiden tai Sirola-opiston joku oma ajatushautomo? Mikä ihmeen "verotuki"? Onko se verotukea, kun kissojen omistajilta ei peritä koiraveroa? Onko se verotukea, ettei polkupyörien omistajilta peritä autoveroa? Onko se verotukea, ettei lakupiippuja koske tupakkavero?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpäs porvari näyttää tyhmyytensä! Olisko Sinultakin jokunen kymppi vuodessa viety, olisitko joutunut itsekin jopa töitä tekemään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Porvari maksaa 28 prosenttia veroa osingoista listaamattomien yritysten kohdalla? Kuinka paljon veroprosentin pitäisi tästä "veroedusta" olla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On taas tämäkin uutinen väärin otsikoitu. Meitä listaamattomia yrittäjiä ja yrityksiä on valtaosa Suomessa. Yrittäjät eivät todellakaan kylve rikkauksissa vaan ottavat kokoajan riskejä, mahdollisesti palkkaavat tai työllistävät muita omalla riskillään ja kustannuksellaan. Se mitä yli jää käytetään tulevaisuuden turvaamiseen nin itselle yrittäjän, yrityksen kehitykseen sekä työntekijöille tulevan varalle. Verotuki on yksi pieni tippa meressä vähän auttamassa yritysten arkea ja ankeutta. Se kun otsikoidaan rikkaiden verosta on niin väärin, koska hekin ovat riskejä ottamalla ja omia varojaan sijoittamalla tukeneet Suomen taloutta, veronmaksajia ja työllisyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos yrityksen toiminta on kiinni verottomista osingoista niin on kyllä heikolla kantimilla yrittäminen.
Jokainen ottaa kokoajan riskejä, vain yrittäjät meuhkaavat omistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tämä keskustan pj joka paikassa toitota että ovat köyhän asialla, mutta totuus taitaa ollakin jotain aivan muuta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (90)

Uutisvirta

15:25
Kokoomuksen Janne Heikkinen: Pääradan suunnittelu pitää laajentaa Ouluun asti, Limingan ja Oulun välille tarvitaan kaksoisraide
15:11
Stora Enson kunnossapitoyhtiön yt-neuvottelut päättyivät Oulussa – 24 työntekijää irtisanotaan
14:28
Pudasjärven lentokentän vuokraamisesta tehty päätös peruttiin – Suviseurat järjestetään alueella joka tapauksessa
13:40
Köllöttely sai riittää – ulkomailta sopimusta hamunnut Julius Junttila tuo ratkaisuvoimaa Kärppien hyökkäykseen jo torstain HIFK-ottelussa Tilaajille
13:37
Toimittajamme Etiopiassa: Niinistö vieraili paikallisessa koulussa – "Vaikka Suomi on kaukana, olemme ystäviä"
13:24
Rovaniemelle suunnitellulla miljardin euron Joulupukin valtiolla on pitkä matka tarusta todeksi – hankeyhtiöltä loppuivat rahat jo heti alussa, mutta toivoa on taas Tilaajille
13:08
Virolainen Operail aloittaa rautatiekuljetukset Suomessa – liikennealueeksi tulee koko maa
98
Pohjantiellä sattui kolmen auton peräänajokolari – onnettomuus ruuhkautti aamuliikennettä
46
Kärpät helpotti CHL-putoamisen tuskaa pelaajahankinnalla – Julius Junttila palaa oululaisjoukkueen riveihin
38
Apuja ei tullut Ranskastakaan, Kärpät Skellefteå-voitosta huolimatta ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä – Manner: ”Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa ansainneetkaan”
36
Näyttelijä Joose Mikkonen vastaa Merja Larivaaran syytöksiin työpaikkakiusaamisesta Oulun Teatterissa – "Puhelun soittaja hoiti luottamustehtäviään. Asiaa ei koskaan annettu anteeksi"
22
Uusi miljoonien eurojen kädenojennus Taidetestaajille – kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset halutaan jatkossakin mukaan testaamaan taidetta
22
Suomalaisten mielestä Euroopan unionissa on hyvä olla – eniten tavalliset kansalaiset arvostavat vapaata liikkuvuutta
19
Kaivosyhtiö Latitude 66 Cobalt jätti kolme varausilmoitusta laajoista alueista Pohjois-Suomessa – yhteenlaskettu pinta-ala 3700 neliökilometriä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image