Kotimaa

HS: Keskusta ja RKP estivät rikkaimpia suosivan verotuen poistamisen – Hallituksen työryhmä ei ollut löytänyt veroedun jatkamiselle mitään perusteita

Listaamattomien yritysten osinkojen kevyemmästä verotuksesta luopuminen kaatui keskustan ja RKP:n vastustukseen, kertoo Helsingin Sanomat. KUVA: PEKKA KARHUNEN
Kotimaa 9.10.2019 9:35
STT

Listaamattomien yritysten osinkojen kevyemmästä verotuksesta luopuminen kaatui keskustan ja RKP:n vastustukseen, kertoo Helsingin Sanomat.

Hallituksen yritystukityöryhmä ei löytänyt verotuelle mitään kestäviä perusteita, ja olisi halunnut pienentää sitä. 

Helsingin Sanomien tietojen mukaan keskustan ja RKP:n ryhmistä tehtiin kuitenkin selväksi, ettei veroetuun saa koskea.

Työryhmä päätyi siksi vain kirjaamaan sen listaansa ja toivomaan, että siihen jatkossa puututaan.

Asiantuntijat ovat toistuvasti esittäneet tuen poistamista, koska siitä on kansantaloudelle lähinnä haittaa, ja se hyödyttää vain rikkaimpia.

Yritystukityöryhmäkin totesi raportissaan, että nykyinen veromalli ohjaa taloudessa investointeja pois tuottavimmista kohteista ja vääristää pääomarakennetta.

Pääministeripuolue SDP ajoi listaamattomien yritysten veroetuun puuttumista ennen eduskuntavaaleja.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (91)

Täytyyhän hallituksessa olla joitain kompromisseja.
Tämä hallitus on oikeudenmukaisempi pitkään aikaan eikä edellistä hallitusta voida mainita missään oikeudenmukaisena, porvarit perussuomalaiset etunenässä, sitten Kokoomus pitää vain rikkaitten puolta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa Keskusta olla kohta samoilla sijoilla gallupeissa kuin RKP ja Harkimon puolue. Ehkä välillä kannattaisi miettiä kansalaistenkin etujen ajamista, eikä ainoastaan oman ja vaalirahoittajan etujen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenkin tajuaa, että RKP suojelee rikkaitaan, mutta miten Keskustalla on tähän varaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän vaikutus näkyy kepussa vielä pitkään. Ei ihme jos kannatus sakkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepu ja Kokkarit pyrkivät luokkayhteiskunnan palauttamiseen: mitä ankarammin työläiset ja köyhät ovat talutusnuorassa, sen parempi.

Onneksi kansa äänesti nykyisen hallituksen niin saadaan hidastettua tuotakin epäoikeudenmukaista tavoitetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietysti estivät. Sipilä suhmuroi Kepussa edelleen, ja RKP turvaa ökyrikkaiden ruotsinkielisien omaisuuden. 🤯

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No Sipilä vaikuttaa edelleen keskustassa. Mitä muuta voisi odottaa. Sanelu näyttää jatkuvan. Ei mitään uutta, kuin ei myöskään siinä että, en äänestä kepua enää koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikille köyhille valittajille: Perustakaa listaamaton yritys ja kierikää sen jälkeen rahassa. Näin helppoa on köyhyydestä eroon pääseminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sydänkohtaus ei katso puoluesidonnaisuutta saatikka lompakkoa tahi muuta mammonaa. Laupeus käy ahneuden edelle viimeisellä viivalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai on joku vasemmistoryhmä nyt muka asiantuntijaryhmä. Kaikkea sitä kirjoitetaankin. Varmaan opetusministerimme muutta koulutuksemme,vasemmistopropagandaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulmunin johtama keskustapuolue on edelleen oikeistolainen ja hyväosaisten ja hyvätuloisten edunvalvoja. Vaikka listaamattomien yritysten osinkotulojen olemattomalle verotukselle ei ole löydetty perusteita, haluavat hallituspuolueista niin keskustapuolue kuin RKP:kin jatkaa tätä outoa veroetua. Äänestäjiltä edellytetään valppautta, jotta puolueiden ohjelmatodellisuus tulee selväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepua en äänestä enää koskaan, paitsi Jos voisin antaa vaaleissa miinusäänen sen saisi kepu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hesarissa on hyvä artikkeli siitä, että Norjassa on osattu tehdä toimia veronkiertäjäyritysten toiminnan hankaloittamiseksi. Suomi tulee tässäkin jälkijunassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää rahaa hallitukselta keskituloisille ja vähän varakkaimmille. Hehän maksavat nämä kotonamakaavien palkat ja tuet. Myös eläkkeitä nostettava, koska eläkeläisen veroprosentit ovat jo yli 25 prosenttia. Vielä kiitos Lipposelle taitetusta indeksistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa outo ja asenteellinen "uutinen". Mikä "hallituksen asiantuntijaryhmä"? Mitkä "asiantuntijat"? Jotkut Li Andersonin antifa-kaveritko tai demareiden tai Sirola-opiston joku oma ajatushautomo? Mikä ihmeen "verotuki"? Onko se verotukea, kun kissojen omistajilta ei peritä koiraveroa? Onko se verotukea, ettei polkupyörien omistajilta peritä autoveroa? Onko se verotukea, ettei lakupiippuja koske tupakkavero?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpäs porvari näyttää tyhmyytensä! Olisko Sinultakin jokunen kymppi vuodessa viety, olisitko joutunut itsekin jopa töitä tekemään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Porvari maksaa 28 prosenttia veroa osingoista listaamattomien yritysten kohdalla? Kuinka paljon veroprosentin pitäisi tästä "veroedusta" olla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On taas tämäkin uutinen väärin otsikoitu. Meitä listaamattomia yrittäjiä ja yrityksiä on valtaosa Suomessa. Yrittäjät eivät todellakaan kylve rikkauksissa vaan ottavat kokoajan riskejä, mahdollisesti palkkaavat tai työllistävät muita omalla riskillään ja kustannuksellaan. Se mitä yli jää käytetään tulevaisuuden turvaamiseen nin itselle yrittäjän, yrityksen kehitykseen sekä työntekijöille tulevan varalle. Verotuki on yksi pieni tippa meressä vähän auttamassa yritysten arkea ja ankeutta. Se kun otsikoidaan rikkaiden verosta on niin väärin, koska hekin ovat riskejä ottamalla ja omia varojaan sijoittamalla tukeneet Suomen taloutta, veronmaksajia ja työllisyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos yrityksen toiminta on kiinni verottomista osingoista niin on kyllä heikolla kantimilla yrittäminen.
Jokainen ottaa kokoajan riskejä, vain yrittäjät meuhkaavat omistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (91)

Uutisvirta

6:29
Kahden rekan nostotyöt haittaavat liikennettä Siikalatvalla – Ilmatieteen laitos varoittaa liukkaista väylistä Pohjois-Pohjanmaalla
6:07
Lumitaakka uhkaa taas sähkönjakelua Kainuussa – pelkona vuoden 2018 lumikriisin toistuminen, jolloin hätiin tuli myös puolustusvoimat
6:00
Kerrasta koukkuun ja kohti korkeuksia – Iin lukiolaisella Tuukka Simosella on kaikki edellytykset nousta kiipeilyssä maailman huipulle Tilaajille
6:00
Vuorovaikutuksen puute vaivaa Oulun vedenhankinnassa Lukijalta
6:00
Vasemmistoliitto äänestää varapuheenjohtajista ja puoluesihteeristä – Ydinvoimasta ja päihdepolitiikasta tulee vääntöä puoluekokouksessa
6:00
Näillä kymmenellä tavalla ilmastokriisi uhkaa tänään syntyvän lapsen terveyttä – kansainväliseltä tutkijaryhmältä hyytävä raportti Tilaajille
6:00
"Suomessa pitää voida ilmaista omaa uskontoa" – Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen mukaan sananvapaus on vaarassa kaventua Euroopassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

258 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image