Kotimaa

Halla-aho syytti mediaa: "Ääriliikkeet pyrkivät pyörimään pe­rus­suo­ma­lais­ten liepeillä ja sitä kautta julkisuuteen"

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho puhui torstaina perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksessa, joka järjestettiin eduskunnan auditoriossa. Sen liepeille ei ollut asiattomilla pääsyä. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 30.8.2018 14:19
Aki Taponen

Halla-ahon mukaan on informaatiovaikuttamista, kun uutisoidaan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen ja perussuomalaisten jäsenten osallistumisesta samaan kulkueeseen.

Helsinki

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan Yle ja Helsingin Sanomat ovat esittäneet asiattomia vihjailuja perussuomalaisten ja erilaisten äärijärjestöjen yhteyksistä.

– Tällainen informaatiovaikuttaminen tulee varmasti jatkumaan vaaleihin asti siinä toivossa, että ahkeralla toistolla vale muuttuu totuudeksi. Me pidämme katseen pallossa emmekä anna sen enempää äärijärjestöjen kuin valeuutistenkaan väännellä omaa toimintaamme, Halla-aho sanoi perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa.

Halla-ahon mukaan perussuomalaisista ollaan huolissaan muissa puolueissa ja "muita puolueita hännystelevässä" mediassa.

– Tämä tulee näkymään vaaleja kohti kiihtyvänä mustamaalaavana uutisointina, jolla yritetään luoda mielikuvaa siitä, että perussuomalaisissa olisi kytköksiä Pohjoismaiseen vastarintarintaliikkeeseen (PVL:ään) tai muihin ääriliikkeisiin.

"Huteria aasinsiltoja"

Mielikuvia pyritään Halla-ahon mukaan rakentamaan huterilla aasinsilloilla.

– Perussuomalaisten jäsen oli samassa kaupungissa tai saman kadun varrella, missä nähtiin PVL:n jäsen Turussa, joten kytköksen on pakko olla olemassa.

Halla-aho piti tällaisia väitteitä täysin perättöminä.

– Perussuomalaiset on demokraattiseen prosessiin sitoutunut puolue, joka pyrkii vaikuttamaan lainsäädännön puitteissa vakiintuneilla toimintatavoilla.

– Tavoitteet monissa kysymyksissä meillä ovat hieman erilaisia kuin monilla muilla puolueilla, mutta keinomme ovat hyvin perinteisiä ja parlamentaarisia.

Halla-aho sanoi, ettei hänen tiedossa ole, että perussuomalaisten jäseninä olisi ääriliikkeisiin kuuluvia ihmisiä eikä puolue ota jäseniksi ihmisiä, joiden se tietää olevan niihin kytköksissä.

– Mutta me emme voi myöskään ryhtyä hyppimään ääriliikkeiden tai median pillien mukaan ja rakentaa toimintaamme sen mukaan, onko jossakin PVL:n tapahtuma. Määrittelemme itse oman agendamme ja toimintamme.

Tällä hän viittasi Helsingin Sanomien torstaina julkaisemaan uutiseen, jonka mukaan perussuomalaiset aktiivit osallistuivat Turun terrori-iskun vuosipäivänä samaan kulkueeseen kuin PVL:n jäsenet.

Tämän muistokulkueen Turussa järjesti Kansallismielisten liittouma. Siihen osallistui samoja henkilöitä kun sitä ennen järjestettyyn PVL:n omaan marssiin.

Ylen A-studio taas kertoi tiistaina, että Turun perussuomalaiset jättivät allekirjoittamatta kannanoton, jossa vastarintaliikkeen marssia paheksuttiin. Ohjelmassa kysyttiin, millaisia poliittisia kytköksiä vastarintaliikkeellä on.

"Liepeillä pyöritään"

Koska perussuomalaiset suhtautuu hyvin kriittisesti maahanmuuttoon, kaikenlaiset tahot, jotka haluavat itselleen julkisuutta, pyrkivät Halla-ahon mukaan pyörimään perussuomalaisten liepeillä ja pääsemään sitä kautta julkisuuteen.

– Tämä pätee valitettavasti myös ääriliikkeisiin, Halla-aho sanoi.

Hän muistutti, että Suomi on vapaa eivätkä perussuomalaiset voi estää keitään pyörimästä perussuomalaisten telttojen liepeillä.

– Mutta me teemme täysin selväksi sen, millaisten arvomaailmojen kanssa ei kannata pyrkiä puolueen jäseneksi.

Ihmisiä pitää kohdata

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo varoitti lietsomasta pelkoa, ettei perussuomalaisten edustajien kannattaisi näyttäytyä samoissa valokuvissa äänestäjien kanssa, jos heidän taustansa viimeiseltä 30 vuodelta eivät ole tiedossa. Ihmisten kohtaaminen on poliitikon työtä.

Jyväskylän puoluekokouspaikan edustalla viime vuonna eräs ääriryhmä yritti jakaa omia esitteitään. Heidät häädettiin pois.

– Puoluetoimisto järjestää isot kokoukset ja pitää huolen siitä, ettei niiden edustalla tapahdu mielenosoituksia tai muita vastaavia hengailuja, Slunga-Poutsalo sanoi.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Kyllä niitä julkisuutta hakevia löytyy Perussuomalaisten omastakin pesästä. Kannattaa lukea maakuntalehtien mielipidesivuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho on varsin oikeassa väitteissään. Valtamediat YLE ja Helsingin sanomat käyttävät surutta asemaansa perussuomalaista puoluetta halventaakseen, ja monet kansalaiset menevät tähän helppoon ansaan.
Muuten perussuomalaisten puolue on liikaa Halla-ahon varassa, ja puolueen johtaminen Brysselistä käsin ei toimi toivotulla tavalla. Perussuomalaisten ryhmä eduskunnassa vaikuttaa olevan kuin unessa, eikä heillä ole juuri mitään sanottavaa.
Mitä sitten tulee näistä ääriliikkeistä ensimmäiseksi mieleen, niin niitä edustaa parhaiten äärioikeisto, joille oman edun tavoittelu ja ahneus ovat se eteenpäin kuljettava punainen lanka. Tätä joukkoa edustaa parhaiten mielestäni Jyrki Katainen ja Alexander Stubb.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika mielenkiintoinen vertaus esittää, että Stubin ja Kataisen politiikka on äärioikeistolaisuutta, jonka määrittely on kyllä ihan jotain muuta kuin aiempi hallituspolitiikka. Tuolla perusteella olisi persujen politiikka sitten puhdasta fasismia, mutta sitä ajatusta en allekirjoita. Jos aina löytää syyn muista, niin jotain on silloin omassa toiminnassakin tutkailtavaa-yhden asian liike kantaa aikansa, mutta sitten joko linja muuttuu tai liike sammuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä katsoi iloisin mielin asiallista asia pohjaisaa persujen eduskunta ryhmän kesäkokousta,ehkä median kysymykset oli pintapuolisia ja asenteellisia.Vuodessa on puolueesta tullut puolue joka ajaa äänestäjän asiaa,myös muussakin kuin haittamaahan muutossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussi ei Venäjää kumarra. Siksi ero ruotsidemokraatteihin on tehtävä selväksi. Pohjanlahden länsipuolella ruplarakkaus kukoistaa "demokraattien piirissä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä oiva sisäministeri jos maalla olisi tahtoa jatkaa kansana kansakuntien joukossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho, Meri ja kumppanit käyttäytyvät asiallisesti. Media ja muut puoluejohtajat eivät pysty samaan. Räkyttävät kuin rakkikoirat. Halla-aho on viisain ja asiallisin puoluejohtajista. Pelkkää vitselyä muilla. Taitaa käydä kateeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset ovat näköjään ottaneet median hampaisiinsa ja koitetaan luoda vaikutelmaa että perussuomalaisia sorretaan. Lapsellista niin lapsellista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-ahon kannattasi tulla sieltä Norsunluutornista jo ulos tavallisten ihmisten pariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähän sopisi se sanonta siitä mikä houkuttaa tiettyjä pikkusiivekkäitä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisten informaatiovaikuttamista, jossa kaikki uutiset jotka kaivaa tämän puolueen epäkohtia tuomitaan, kiistetään, loukkaannutaan ja syytetään vaikka nyt informaatiovaikuttamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meleko sammakko koko Halla-aho... MT-lehden kirjoituksen mukaan Suomessa ei tarvita maanviljelyä lainkaan!!! Eikait tuollaisilla jutuilla ainakaan oo koskaa mittään pääsyä hallitukseen eikä koko eduskuntaan!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisko linkkiä juttuun? Maaseudun tulevaisuudesta kun juuri katsoin, niin äkkiseltään löysin vain artikkelin "
Halla-aho: "Minkä takia Suomessa kukaan ylipäätään viljelee maata? ", jossa minun mielestäni Halla-aho ei sanonut, että Suomessa ei tarvita, vaan että EU-jäsenyys ja sen maatalouspolitiikka on tehnyt siitä vaikeaa. Samassa lehdessä oli myös artikkeli, jossa Halla-aho toteaa: "Maaseudun asumiskelpoisena pitäminen edellyttää, että tiet ovat kunnossa ja että autolla on varaa ajaa." Ei nuo nyt kovin sammakoilta kuulosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisia on todellakin nyt alettu nostamaan tikun nokkaan ja musta maalaamaan ja saman olen huomannut kuin Halla-aho että muut puolueet jotka kokee Perussuomalaiset kilpailijakseen niin yrittävät kytkeä Perussuomalaisia rikollisiin ääriliikkeisiin mutta Onneksi Halla-Aho viisaana miehenä katkaisee AINA heti siivet näiltä huhuilta ja tätä tulee jatkumaan kevään vaaleihin asti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummallisesti persujen ympärillä näitä isänmaallisia, suomiriipus kaulassa, kulkevia henkilöitä liikkuu. Sattumaa vai todellisuutta? Koko puoluetta ei pidä leimata joidenkin hemmojen takia, mutta tosiasia on, että kaikki kannanotot eivät kestä päivävaloa. Olli Immonen, Halla-aho itse, Terhi Kiemunki ja moni muu siellä puuhaa ja heidän puheensa ei ole ollut korrektia saati viisasta useassa eri yhteydessä. Halla-aho tosin on parantanut esiintymistään ja lähentyy salonkikelpoisuutta - persut tykkää tästä. Onkohan persuissa lainkaan syytä tikunnokkaan nostossa - sopii miettiä eikä aina syyttää mediaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseessä eivät ole huhut. Kuvamateriaalia on aina eri kanavissa tarjolla yllin kyllin todisteeksi. Siksi Halla-ahon loiventeluyritykset ovat lähinnä huvittavia. Onnetonta selitettelyä 'saman kaupungin ja kadun sattumasta'. Kunnon irtilausumaa natsionalisteista ei tulla kuulemaan, koska a) kantti ei riitä, b) haluakaan ei ole koska c) ääniä menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvia useammasta puolueesta löytyy jossa korkeassakin asemassa jäsen on kuvista rikollisten kanssa,useammassa puolueessa on jäseninä rikoksesta epäiltyjä sekä tuomittuja.Puolueet on läpileikkaus ainakin tällä hetkellä suomalaisista, pelkkä kuva on ajojahti tai pitäs kaikkien puolueiden olla tasa arvoisia kuvien jälki puinnissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, demokratia alkaa olla huonossa jamassa, kun sen edustajat eivät osaa käyttäytyä sen arvon mukaisesti. Tästä on todella monta huonoa esimerkkiä ja esimerkit tulevat niin perussuomalaisilta kuin muiltakin puolueilta.

Toinen on vapaan sanan ja kokoontumisen vapaus demokraattisessa maassa. Onko se Suomessa esimerkiksi mahdollista ja onko tuomioistuinten päätökset aina irti politiikasta? Luulenpa, että eivät ole.

Kolmanneksi toimeenpanovallan väärinkäyttäminen. Tästä on nyt esimerkkejä, kun poliisijohto on käräjillä. Miten näin pääsi käymään ja miten on mahdollista, että poliisit eivät noudata lakia ja varsinkaan silloin, kun ne liittyvät poliisin toimintaan?

Neljänneksi on tullut some-valta, joka tekee asioista erittäin risaisen ja enää ei liiku niin selvästi luotettavaa ja oikeaa tietoa kuin ennen, vaan väärä tieto menee paljon paremmin "kaupaksi" mediassa kuin ns. oikea tieto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

22:09
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
41
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
33
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
29
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
27
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image