Kotimaa

Halla-aho: Pe­rus­suo­ma­lai­set pidettiin mukana neu­vot­te­luis­sa pelotteen luomiseksi – "Tässä on nähty kaikenlaisia näytelmiä"

Jussi Halla-aho arvelee, että kokoomuksella on suurempia vaikeuksia orientoitua oppositiotyöskentelyyn kuin perussuomalaisilla.
Kotimaa 8.5.2019 13:04
Aki Taponen

Tulevan pääoppositiopuolueen perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho piti hallitustunnusteluja perussuomalaisten kanssa teatterina.

– Perussuomalaiset pidettiin muodollisesti mukana paitsi protokollasyistä myös sen takia, että sdp halusi luoda pelotetta kaikille muille puolueille. Kyllä me alusta lähtien pidimme epätodennäköisenä, että sosiaalidemokraatit ihan imagosyistä olisivat valmiit perussuomalaisten kanssa hallitukseen. Varsinkin kun he tiesivät, ettemme me sinne ole lähdössä hinnalla millä hyvänsä.

Halla-ahon mukaan perussuomalaisilla ei ole tarvetta tarkistaa linjaansa.

– Tässä on nähty kaikenlaisia näytelmiä. Kansalaisilla on mahdollisuus antaa eurovaaleissa palautetta nyt näkemästään.

Jussi Halla-aho sanoi, että perussuomalaiset olivat halukkaita hallitusyhteistyöhön.

Halla-aho muistutti, että keskusta kärsi eduskuntavaaleissa katastrofaalisen vaalitappion.

– Se lähtee hallitukseen lähinnä taistellakseen olemassaolostaan relevanttina puolueena. Eihän se hyvältä näytä, jos keskusta pääsee hallituksessa noilla muskeleilla leikkimään suurempaa puoluetta kuin se on. Mutta sääntöjen mukaanhan täällä mennään.

– Kokoomuksenkin suunnalta halukkuus yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa on ollut aika vähäistä. Oli erittäin valitettavaa ja surullista, että kokoomus lähti mukaan istumapaikkanöyryytykseen. Ehkä kokoomus halusi hiukan olla mieliksi sdp:lle parantaakseen omia mahdollisuuksiaan päästä hallitukseen. Ei tämä ilmapiiriä parantanut kokoomuksen ja perussuomalaisten välillä, Halla-aho sanoi.

– Kokoomuksella on varmasti melkoinen itsetutkiskelu käynnissä siitä, millainen puolue kokoomus haluaa olla. Sillä on suurempia vaikeuksia orientoitua oppositiotyöskentelyyn kuin perusssuomalaisilla.  

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (108)

Kyllähän Suomen turvapaikka politiikka tulee muuttumaan nykyisen tulevan hallituksen takia, Vasemmistoliitto vaatii yli 2500 lisäystä määrään, se on suht suuri versus muihin pohjoismaihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho on taitava näyttelemään marttyyria. Perussuomalaiset ovat niin pihalla maailman menosta trumppilaisine ihanteineen, niin että ei ihme jos muut karttavat heitä.
Sitä paitsi, halusiko Halla-aho perussuomalaisia tosissaan hallitukseen? Sitäkin sopii epäillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt jos koskaan kannattaa lähteä mukaan vastaanotto keskus bisnekseen, koska raha hanat on auki seuraavat 4vuotta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teatteriesitystähän se oli todella, mitä ei voinut huvittumatta katsoa. Samalla sivuutettiin ja halveksittiin kolmasosaa äänestäjistä, vaikka Suomen pitäisi olla tasa-arvoinen ja demokraattinen maa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho on tarkkasilmäinen ajattelija, joka varmasti menestyisi hallituksessa. Sen sijaan puolueeseen on otettu liian arvaamatonta ja tehotonta porukkaa, joiden käytöstä ei voi kukaan kontrolloida!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan noita hallaaholaisia on ollut hallituksessa ja eduskunnassa, eivät muuta kuin sekoile ja kerää itelleen rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perinteisiä isoja puolueita hirvittää, kun peruskansa jalostuu ottamaan maan hallinnon käsiinsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepu on tätä nykyä varsinainen ameeba joka on milloin mitäkin ja mistä päin sattuu tuulemaan , nyt puhuri käy sieltä vasemmalta joten tuuliviiri kääntyy sinne päin mutta mitään johdonmukaisuutta kepussa ei ole enää pätkääkään .Siis jos kepu ryhtyy todella purkamaan niitä aikaan saannoksiaan jotka se sai viime hallituskaudellaan aikaiseksi on kyse silloin soutamisesta ja huopaamisesta = ei liikuta mihinkään päin JA Suomeksi sanottuna on kyse täydellisestä farssista .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos haluaa ajatella positiivisesti, niin hyvää tässä on se, että punavihreän hallituksen jälkeen ollaan taas todennäköisesti hieman lähempänä sitä mahdollisesti olemassa olevaa kriittistä pistettä, jolloin äänestäjien ylivoimaisen enemmistön äänestyspäätöksen ratkaisee haitalliseen maahanmuuttoon liittyvät kysymykset. Se, minkälaisessa kunnossa Suomi on ja mitä vielä on tehtävissä kun tuo mahdollinen kriittinen piste saavutetaan, onkin sitten toinen juttu. Uskon silti optimistina että tuo kriittinen piste on olemassa. Se nimittäin kun on lopulta tämänkin läntisen Euroopan maan kohtalonkysymys joka täytyy meilläkin ennemmin tai myöhemmin ratkaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi jestas, kyllä nyt on salaliitto selvästi persuja vastaan. Noloa itkemistä Halla-Aholta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho nyt pahoittaa mielensä joka päivä jostain mikä ei ole hänen ajatustensa mukaista. Milloin tämä peruskansa herää siihen, että heidän mestarinsa on sitä mieltä, että työttömyyskorvaukset ja muu sosiaaliturva on luksusta. Siinäpä sitten saa ihailla mestaria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on nyt perussuomalaisilla mahottoman hyvä tilaisuus nousta seuraavaksi pääministeripuolueeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleva hallitus tuo kylmyyttä ja miksi,no vihreän puolueen tavoitteet tietenkin. Millä lämmitämme talomme kun kivihiili turve öljy bentsiini kielletään. Ja sekin ilmastoo hallitsevat ihmiset taikatempuillaan saavat vain 1,5Asteen lämpötilan maksimiin. Kyllä perussuomalaisten linja on oikeampi. Nyt sitte ku n kaikki kielletään niin toi ilman lämpömyyttä odotellessa ei tarvi enää villapaitaa nukkuessa käyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä hallituspohjasta oli sovittu jo ennen vaaleja - tilanteessa, jossa SDP olisi suurin puolue, kuten silloin näytti. Keskustan "epäröinti" oli vain huonosti näyteltyä harrastelijateatteria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. Tässä on viimeiseen asti kyllä odotettu Keskustan päätöstä. Monesti näin kovan tappion kokenut puolue on vetäytynyt hallitusneuvotteluista pois, eräänlainen hatunnosto siis siihen suuntaan. On toki mukava ajatella, että olisi jokin kaikkea ohjaava voima, joka päättää kaikesta ja me vain olemme tilanteemme orjia. Todellisuudessa näin ei ole. Puolueet ovat erimielisiä, kansa on jakautunut, ihmiset ovat eri mieltä. Se on todellisuutta ja tältä se näyttää.

Ja sanottakoon vielä, ettei kansa ole koskaan ollut yhtenäinen. Siksi meillä on eri puolueet. Me olemme suomalaisia, mutta suomalaisuus ei tarkoita samaa mieltä olemista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. Aina tiedetty Keskustaa kuten RKP:täkin kiinnostavan vain ja ainoastaan hillotolppa, hinnalla millä hyvänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demarien veropohjan "tiivistäminen" tulee näkymään työssäkäyvien kukkarossa,esim bensamittarilla. Velkaa ja elätettäviä otetaan surutta lisää ja se näkyy ostovoiman heikentymisenä ja turvattomuuden kasvuna!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisiin meni luottamus viime kaudella.Hajoittivat puolueen kn kannatus lähti laskuun.Mitä se tämmöinen luottamus on.Kuka näihin huutelijoihin uskoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (108)

Uutisvirta

20.9.
30 vuotta teatterissa työskennellyt Erja Kärkkäinen aloitti uuden uran kuvataiteilijana – 5-vuotisnäyttely esillä Valveella
20.9.
Mökki tuhoutui palossa Enontekiöillä – sisällä ollut henkilö pääsi pois vahingoittumattomana
20.9.
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
20.9.
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
20.9.
Jukka Keskitalo teki uransa ensimmäisen piispantarkastuksen Karjasillalla – satoja vuosia vanha perinne saa uutta väriä ilmastoasioista
20.9.
Hirsimökki tuhoutui tulipalossa Kittilässä – tilanteessa ei henkilövahinkoja
20.9.
Kärpät päihitti Ilveksen Tampereella lukemin 1–3, maalintekijöinä Pesonen, Karvinen ja Koskenkorva, katso videot maaleista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivällä Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Iiris Suomela uskaltaa sanoa

Niin, haluaa feministinä lain, ettei raiskauksesta tuomitsemiseen tarvitse enään olla vedenpitävää näyttöä, vaan naisen ... Lue lisää...
Sairasta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image