Kotimaa

F-Securen Hyppönen MTV:llä: Pankki-iskujen tekijöinä suo­ma­lais­tei­nit

Kotimaa 3.1.2015 19:16 | Päivitetty 3.1.2015 20:30
Kaleva

Tietoturvayhtiö F-Securen tietoturvajohtaja Mikko Hyppönen sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että pankkeihin kohdistuneiden palvelunestohyökkäysten takana on todennäköisesti ryhmä suomalaisteinejä.

Suomalaispankeista Osuuspankki ja Nordea ovat joutuneet viime päivinä palvelunestohyökkäysten kohteeksi.

Hyppönen ei usko hyökkäysten takana olevan valtiollisia tahoja. Hän arvelee, että suomalaisnuoret ovat saattaneet kuitenkin saada apua ulkomailta.

F-Secure on seurannut kyseistä suomalaisnuorten ryhmää jo jonkin aikaa. Hyppönen uskoo, että nuoret saadaan kiinni.

F-Securen tietoturva-asiantuntija Erkki Mustonen totesi perjantaina, että palvelunestohyökkäykset voivat johtaa tilanteeseen, jossa hakkeriryhmät kilpailevat keskenään.

Osuuspankin sivuille kohdistuva palvelunestohyökkäys on jatkunut yhä lauantaina, mutta verkkopankki- ja korttipalvelut toimivat normaalisti kotimaassa. Nordean kohdalla tilanne on jo ohi.

Sekä OP että Nordea ovat tehneet rikosilmoitukset palvelunestohyökkäyksistä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olisko vain hämäystä nämä estohyökkäykset? Pyhäkauden vähät resurssit keskittyy siihen ja taustalla menossa rahakkaampi ryöstö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minähän sanoin. Samaa porukkaa joka aikansa kuluksi töhrii rakennusten seiniä ja on muka "graffititaiteilijoita" joita pitäisi ymmärtää. Saavat kuitenkin pelkkää vahinkoa aikaan ja heidän vastuuton toimintansa tuleee kalliiksi yhteikunnalle. Tekisivät vain niitä räiskintäpelejään joilla kuulemma Suomi saadaan uuteen nousuun. Nuorissa tulevaisuus? Tyhjä hokema joka ei päde enää nykyaikana. Sitten vielä jotkut höyrypäät veikkasivat Venäjän aloitaaneen kybersodan Suomea vastaan, hehehhe.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä pankkien palvelut ovat heiveröisissä käsissä, jos teinien tekoset saavat koko pankkimaailman sekaisin. Hyppönen/F-secure ovat tipahtaneet jo junasta vaikka myöhästyivät jo siitäkin. Selittelee vain omia heikkouksiaan ja vastuitaan ohjelmistoista. Jouduin vaihtamaan F-securen tuotteen takaisin toiseen merkkiin, kun se ei toiminut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niille jotka luulevat että palvelunestohyökkäykseen tarvitsee jotakin maagista tietotaitoa niin tiedoksi että se onnistuu ihan netistä ladattavilla työkaluilla eikä vaadi kuin tyhmyyttä ja tarpeeksi koneita laulattamaan linjoja.

Eli eivät nämä "hakkerit" mitään tietoturvaa osaisi parantaa pätkän vertaa. Murtautumiset eli hakkeroinnit ovat sitten asia erikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuollasen torjunnassa ole kysymys osaamisesta, vaan siitä että riskianalyysit kertoo mahdollisuuden joutua sellasen kohteeksi olevan liian pieni, suhteessa varautumisesta aiheutuviin kustannuksiin. Se riittää perusteeksi, ettei tarvitse tehdä mitään... ja miksi edes tehdä, kun jotain sattuu, niin pari nillitys soittoa operaattorille ja kyllähän isolle firmalle apua löytyy ilmaiseksikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika ikävää,että suomalaiset nuoret profiloituvat samaan porukkaan kuin venäläiset hakkerihyypiöt. Olisi luullut, että itsekunnioitus olisi korkeammalla tasolla, ja annettaisiin pankkipalvelujen olla rauhassa. Mikä mielenilmaus on olevinaan tavallisten ihmisten kiusaaminen? Ihan vastaava asia konkreettisessa ympäristössä olisi se, että joukko suomalaisteinejä tukkisi Helsingin joukkoliikenteen matkustajina. Olisi tosi hieno saavutus...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta noin taitavat ja oma-aloitteiset nuoret tulisi palkata noihin pankkeihin parantamaan niiden tietoturvaratkaisuja. Hyvin tuntuvat olevan perillämheikoista kohdista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saa mun puolesta "parantaa" sun pankin tietoturvaa niin kauan kun pysyy erossa mun pankista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kanssasi samaa mieltä. Kyllä nämä nuoret tulevatkin työllistymään erittäin hyviin asemiin tietoturvayhtiöissä ja tietoturva-alalla ylipäänsä, onneksi. Varsinkin tapauksessa, jossa jäävät kiinni ja saavat nimeä alalla, ikään kuin meriitti tai työnäytehän tuo on. Jos kaikki tietoturva-asiantuntijat olisivat juttutupalaisia ja kaleva.fi kommentoijia, käyttäisin ainoastaan käteistä rahaa. Valitettavasti sekin on tehty vaikeaksi käytännössä, mutta kaikki onnistuu oikeilla liikkeillä ja oikealla tavalla toteutettuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palvelunestohyökkäyksiin ei tarvita muita lahjoja kuin pahaa tahtoa ja rikollista mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saman logiikan mukaan parhaat pankkirosvot pitäisi rekrytoida pankinjohtajiksi, heheheh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä lasten ja teinienkin pitäisi saada vain hyvin rajallisesti käyttää tietokonetta, pelejä ja somea. Perinteiset sisä- ja ulkoleikit sekä hyvät harrastukset pitävät kasvavat lapset terveellisellä alustalla. Vanhempien tehtävä on tukea lasten oikeaa nettikäyttäytymistä sekä valintoja netissä. Heissä on tulevaisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aalto- Yliopiston Limnell sanoi vieraan vallan olevan syyllinen. joten uskon Hyppöstä enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskoisin tämän olevan Venäjän vastaus Niinistön uuden vuoden puheeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon todella teinien jäävän kiinni ja joutuvan taloudelliseen vastuuseen teoistaan,jos ei nyt niin sitten vaikka myöhemmin.Myös pankkipalvelut,lainat ja yms voitaisiin evätä tulevaisuudessa.Jos jolpit osaavat tehdä tällaisia juttuja eivät he voi kieltää sitä että eivät ymmärtäneet mitä hallaa aiheuttivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:51
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
22:49
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
21:54
Kaleva selvitti, mitä Kärppien nousujoukkueen pelaajille kuuluu nykyään: valmentajia, tohtori, myyntipäällikkö, toimitusjohtaja... Tilaajille
21:37
Venäjä lähestyy koronaepidemian huippua kiihtyvällä nopeudella – karanteenin aikana alkoholin myynti on lähtenyt kasvuun
21:34
Edellinen epidemia on Hongkongista Ouluun muuttaneella Emily Wongilla hyvässä muistissa – nyt hän ompelee kasvomaskinsa itse: "SARSin jälkeen ajatukset maskista muuttuivat" Tilaajille
21:12
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
21:00
Otsonikerros Suomen yllä on tällä hetkellä poikkeuksellisen ohut – ulkoilijoiden kannattaa suojautua UV-säteilyltä pääsiäisen aikana myös Pohjois-Suomessa
52
SK: Valtion hengityssuojainkauppaan kietoutuu melkoinen soppa – kaupasta tuli riita kauneusyrittäjä Tiina Jylhän ja liikemiehen välille
47
Ylen kannatusmittaus: SDP:n kannatus nousi, pääministeripuolueen suosio kasvanut poikkeustilaviikkojen aikana
42
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta
23
Suojavälineiden riittävyyteen ja hankintaan liittyy riitoja ja kummallisuuksia – työministeri haluaa selvityksen
19
Historiallinen 4,1 miljardin lisäbudjetti on vasta alkusoittoa – tarvitaan lisää rahaa ja todennäköisesti uusia entistä tiukempia rajoituksia
13
"Älä anna rahojasi huijarille!" – Poliisi antoi vinkkilistan, jonka avulla vältyt koronavilpiltä
13
Koronakuolemia kaksi lisää, viruksen aiheuttama tauti on vaatinut hengen 42 ihmiseltä Suomessa – tehohoidossa nyt 82 henkilöä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

214 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ensi talven aurinkolomat

Kyllä niitä , nyt kannatta jo katsoa, missä niitä jo myydään ja kartoittaa hinta tasoa. Lue lisää...
Kyllä lähden

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

9.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image