Kotimaa

F-Securen Hyppönen MTV:llä: Pankki-iskujen tekijöinä suo­ma­lais­tei­nit

Kotimaa 3.1.2015 19:16 | Päivitetty 3.1.2015 20:30
Kaleva

Tietoturvayhtiö F-Securen tietoturvajohtaja Mikko Hyppönen sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että pankkeihin kohdistuneiden palvelunestohyökkäysten takana on todennäköisesti ryhmä suomalaisteinejä.

Suomalaispankeista Osuuspankki ja Nordea ovat joutuneet viime päivinä palvelunestohyökkäysten kohteeksi.

Hyppönen ei usko hyökkäysten takana olevan valtiollisia tahoja. Hän arvelee, että suomalaisnuoret ovat saattaneet kuitenkin saada apua ulkomailta.

F-Secure on seurannut kyseistä suomalaisnuorten ryhmää jo jonkin aikaa. Hyppönen uskoo, että nuoret saadaan kiinni.

F-Securen tietoturva-asiantuntija Erkki Mustonen totesi perjantaina, että palvelunestohyökkäykset voivat johtaa tilanteeseen, jossa hakkeriryhmät kilpailevat keskenään.

Osuuspankin sivuille kohdistuva palvelunestohyökkäys on jatkunut yhä lauantaina, mutta verkkopankki- ja korttipalvelut toimivat normaalisti kotimaassa. Nordean kohdalla tilanne on jo ohi.

Sekä OP että Nordea ovat tehneet rikosilmoitukset palvelunestohyökkäyksistä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olisko vain hämäystä nämä estohyökkäykset? Pyhäkauden vähät resurssit keskittyy siihen ja taustalla menossa rahakkaampi ryöstö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minähän sanoin. Samaa porukkaa joka aikansa kuluksi töhrii rakennusten seiniä ja on muka "graffititaiteilijoita" joita pitäisi ymmärtää. Saavat kuitenkin pelkkää vahinkoa aikaan ja heidän vastuuton toimintansa tuleee kalliiksi yhteikunnalle. Tekisivät vain niitä räiskintäpelejään joilla kuulemma Suomi saadaan uuteen nousuun. Nuorissa tulevaisuus? Tyhjä hokema joka ei päde enää nykyaikana. Sitten vielä jotkut höyrypäät veikkasivat Venäjän aloitaaneen kybersodan Suomea vastaan, hehehhe.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä pankkien palvelut ovat heiveröisissä käsissä, jos teinien tekoset saavat koko pankkimaailman sekaisin. Hyppönen/F-secure ovat tipahtaneet jo junasta vaikka myöhästyivät jo siitäkin. Selittelee vain omia heikkouksiaan ja vastuitaan ohjelmistoista. Jouduin vaihtamaan F-securen tuotteen takaisin toiseen merkkiin, kun se ei toiminut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niille jotka luulevat että palvelunestohyökkäykseen tarvitsee jotakin maagista tietotaitoa niin tiedoksi että se onnistuu ihan netistä ladattavilla työkaluilla eikä vaadi kuin tyhmyyttä ja tarpeeksi koneita laulattamaan linjoja.

Eli eivät nämä "hakkerit" mitään tietoturvaa osaisi parantaa pätkän vertaa. Murtautumiset eli hakkeroinnit ovat sitten asia erikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuollasen torjunnassa ole kysymys osaamisesta, vaan siitä että riskianalyysit kertoo mahdollisuuden joutua sellasen kohteeksi olevan liian pieni, suhteessa varautumisesta aiheutuviin kustannuksiin. Se riittää perusteeksi, ettei tarvitse tehdä mitään... ja miksi edes tehdä, kun jotain sattuu, niin pari nillitys soittoa operaattorille ja kyllähän isolle firmalle apua löytyy ilmaiseksikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika ikävää,että suomalaiset nuoret profiloituvat samaan porukkaan kuin venäläiset hakkerihyypiöt. Olisi luullut, että itsekunnioitus olisi korkeammalla tasolla, ja annettaisiin pankkipalvelujen olla rauhassa. Mikä mielenilmaus on olevinaan tavallisten ihmisten kiusaaminen? Ihan vastaava asia konkreettisessa ympäristössä olisi se, että joukko suomalaisteinejä tukkisi Helsingin joukkoliikenteen matkustajina. Olisi tosi hieno saavutus...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta noin taitavat ja oma-aloitteiset nuoret tulisi palkata noihin pankkeihin parantamaan niiden tietoturvaratkaisuja. Hyvin tuntuvat olevan perillämheikoista kohdista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saa mun puolesta "parantaa" sun pankin tietoturvaa niin kauan kun pysyy erossa mun pankista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kanssasi samaa mieltä. Kyllä nämä nuoret tulevatkin työllistymään erittäin hyviin asemiin tietoturvayhtiöissä ja tietoturva-alalla ylipäänsä, onneksi. Varsinkin tapauksessa, jossa jäävät kiinni ja saavat nimeä alalla, ikään kuin meriitti tai työnäytehän tuo on. Jos kaikki tietoturva-asiantuntijat olisivat juttutupalaisia ja kaleva.fi kommentoijia, käyttäisin ainoastaan käteistä rahaa. Valitettavasti sekin on tehty vaikeaksi käytännössä, mutta kaikki onnistuu oikeilla liikkeillä ja oikealla tavalla toteutettuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palvelunestohyökkäyksiin ei tarvita muita lahjoja kuin pahaa tahtoa ja rikollista mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saman logiikan mukaan parhaat pankkirosvot pitäisi rekrytoida pankinjohtajiksi, heheheh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä lasten ja teinienkin pitäisi saada vain hyvin rajallisesti käyttää tietokonetta, pelejä ja somea. Perinteiset sisä- ja ulkoleikit sekä hyvät harrastukset pitävät kasvavat lapset terveellisellä alustalla. Vanhempien tehtävä on tukea lasten oikeaa nettikäyttäytymistä sekä valintoja netissä. Heissä on tulevaisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aalto- Yliopiston Limnell sanoi vieraan vallan olevan syyllinen. joten uskon Hyppöstä enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskoisin tämän olevan Venäjän vastaus Niinistön uuden vuoden puheeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon todella teinien jäävän kiinni ja joutuvan taloudelliseen vastuuseen teoistaan,jos ei nyt niin sitten vaikka myöhemmin.Myös pankkipalvelut,lainat ja yms voitaisiin evätä tulevaisuudessa.Jos jolpit osaavat tehdä tällaisia juttuja eivät he voi kieltää sitä että eivät ymmärtäneet mitä hallaa aiheuttivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:57
EU-maat keskeyttävät aseiden viennin Turkkiin – Ulkoministeri Haavisto: "Humanitaarinen kriisi on käsillä"
20:16
Charles Michel Kesärannassa: Konkreettiset keinot hiilineutraalin EU:n saavuttamiseksi on tuotava esille
19:53
Asutusta lähestyvät sudet huolestuttavat Limingassa – normaalisti yöllä liikkuva eläin on nähty jopa bussia odottavien koululaisten lähellä Tilaajille
19:52
Vain Teemu Pukin kuorsaus voi viedä Huuhkajien maalivahdin yöunet: Paineet ovat etuoikeus, Lukas Hradecký sanoo
18:46
Raahelaisperheen tragedian karuja taustoja käytiin läpi oikeudessa – ”Sen jälkeen hän ei ollut enää veli meille” Tilaajille
18:32
Huuhkajat kohtaa Armenian karvaan tappion jälkeen – peliin lähdetään itsevarmuudella: "Yritetään heti aloittaa maalilla"
18:15
Mielenosoitus kärjistyi Helsingin lähetystöalueella: Turkin suurlähetystön rakennusta heiteltiin kivillä, yksi otettiin kiinni
69
Tarjoilijoista on pulaa Oulussakin – jopa nuoret alan työttömät epäilevät oman työkyvyn riittävyyttä raskaassa ammatissa
40
Pyhäjoen ydinvoimalan generaattorin valmistus alkoi Japanissa
32
Oulun satsattava joukkoliikenteeseen – kysymys on yleishyödyllisestä palvelusta, linjat on hoidettava olipa se taloudellisesti kannattavaa tai ei Lukijalta
32
Metsästäjä nousi tielle pysähtyneestä autosta ja ampui koppelon Savukoskella – haulikko ja saalis takavarikoitiin
27
Oulun Seudun Sähkön ja Oulun Sähkönmyynnin asiakkaille soitettu huijaussoittoja – kerrottu virheellisesti sähkönmyynnin loppumisesta tai hintojen korotuksista
24
Maailmanmestari Tero Pitkämäki lopettaa uransa, paluu huipulle jäi kiinni jaloista – ”Nyt on tyhjä olo”
21
Kansallismielisen Laki ja oikeus -puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski julistautui vaalivoittajaksi Puolassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä Kuusamon kunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu yöllä paikoin huonoksi maan eteläosassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

takuueläke

Takuueläke on heille joita ei työnteko ole huvittanut.Vapaa matkustajia kyllä riittää. Lue lisää...
Löpö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.10.

Fingerpori

14.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image