Kotimaa

Eduskunnasta pudonnut sininen tulevaisuus kokoontuu lauantaina Espooseen – Yhtään jä­se­na­loi­tet­ta ei ole tullut, mutta keskustelua on riittänyt

Sinisten vt. puheenjohtaja ja puolueen nuorisojärjestön puheenjohtaja Tiina Ahva hakee puolueen ensimmäisen varapuheenjohtajan paikkaa lauantaisessa puoluekokouksessa. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 6.6.2019 17:44 | Päivitetty 6.6.2019 20:52
Ulla Jäske

Sinisten vt. puheenjohtajan Tiina Ahvan mukaan kokouksessa keskustellaan puolueen tulevaisuudesta.

Sininen tulevaisuus -puolue kokoontuu lauantaina Espooseen puoluekokoukseen valitsemaan muun muassa uudet henkilöt puolueen johtoon.

Sinisten vt. puheenjohtajan ja puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajan Tiina Ahvan mukaan puolueen lakkauttaminen ei ole asialistalla.

– Lakkauttamisesta ei ole esitystä. Yleiskeskustelussa aiheena on tosin puolueen tulevaisuus, Ahva lisää.

Puolueen jäseniltä on tullut runsaasti toiveita ja ideoita puolueen tulevaisuuteen liittyen.

– Määräaikaan mennessä ei ole tullut yhtään virallista jäsenaloitetta. Jäseniä on oheistettu, että ideoita voi tuoda esiin yleiskeskustelussa.

Kokoukseen on tulossa noin 150 jäsentä.

Kolme hakee puheenjohtajuutta

Puheenjohtajaksi on hakemassa kolme sinisten jäsentä. Johtoon ovat hakemassa kaksi kautta kansanedustajana toiminut porilainen Ari Jalonen, yhden kauden kansanedustaja rääkkyläläinen Kari Kulmala ja salolainen Timo Kiviaho.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi on hakemassa muun muassa helsinkiläinen Ahva, mutta muuten hakijat eivät ole tuttuja valtakunnan politiikasta. Entisiä sinisten johtohahmoja ei hakijoiden joukossa näy.

– On hienoa, että kenttä pyrkii vastuutehtäviin, Ahva kommentoi.

Vuoden 2017 kesäkuussa perustetun puolueen ensimmäinen puheenjohtaja Sampo Terho jätti tehtävänsä käytännössä jo eduskuntavaalien jälkeen vedoten sinisten huonoon vaalitulokseen. Hän ilmoitti jo silloin, ettei aio olla ehdolla puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa.

Terho kuitenkin kuuluu puoluekokouksen puheenjohtajistoon entisen työministerin Jari Lindströmin kanssa.

– Tietääkseni paikalle on tulossa myös entinen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila, Ahva kertoo.

Puoluesihteeriksi kaksi hakijaa

Rovaniemeläisen Matti Torvisen jättämää pestiä puoluesihteerinä on hakemassa kaksi ehdokasta: äänekoskelainen Minna Kuusjärvi ja outokumpulainen Jari Turpeinen.

Ensimmäisen varapuheenjohtajan pestiä hakevat Ahvan lisäksi Ari Prihti Punkalaitumelta ja Satu Ylönen Pieksämäeltä. Ylönen hakee myös toisen ja kolmannen varapuheenjohtajan paikkaa.

Toisen varapuheenjohtajan paikkaa hakee jämsänkoskelainen Pasi Lääninpää.

Kolmannen varapuheenjohtajan paikkaa hakevat hämeenlinnalainen Kari Aaltonen, vantaalainen Juha Malmi ja jyväskyläläinen Kari Tanninen.

Tanninen kertoo puolueen nettisivuilla hakevansa ääniä eri kohderyhmistä. Yksi kohderyhmä on: naiselliset naiset, kotiäidit ja perhekeskeiset miehet.

Tiina Ahva, kuinka konservatiivinen puolue siniset on?

– Se käy ilmi lauantaina, kun nähdään ketkä ehdokkaat saavat eniten ääniä.

Juttua päivitetty kello 20.51: Korjattu otsikkoa ja jäsenten ideoinnin määrä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (43)

Timo Soini heivattiin Perussuomalaisista niin kylmästi pihalle, että hirvittää. Sekään ei riittänyt vaan Halla-ahon piti erottaa kaikki ministerit ja kenet tahansa joka vastusti hänen auktoriteettiaan. Huh huh, eikö kukaan näe tuommoisen läpi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, duoda. Ihan itse erosivat. Muodostivat oman eduskuntaryhmän, ja sellaisella saa kenkää mistä tahansa puolueesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutinenhan on se, että ehdokkaita eri tehtäviin on runsaasti. Jatkoon ollaan innokkaina lähdössä mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soinia vaa mersun takapenkki kiinnosti, halusi olla ministeri niin sitä varten perustettiin tämmönen väliaikainen puolue. Siniset ministerit vain ajoivat omaa etuaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fiksut jättivät ja jättävät perussuomalaiset. Yhdellä asialla ei pitkän päälle pärjää. Ja vielä koska haluavat vain olla oppositiossa. Siniset ovat todellinen vaihtoehto vanhoille puolueille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi varmaan perehtyä puolueohjelmaan ennenkuin alkaa tehdä tulkintoja puolueen politiikasta... Perussuomalaiset eivät todellakaan ole yhde asian liike! Sieltä ohjelmasta löytyy järkevän maahanmuuttolinjan lisäksi järkevää ilmastopolitiikkaa, talouspolitiikkaa ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin,äänestäjät ovat valinneet uuden eduskunnan ja vanhan valtiomies Johannes Virolaisen sanoin-pulinat pois. Siniset jäävät historian kirjoihin ja siinnä se taitaa sitten olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voe, voe, noita... sinisie!
Siellä jäi Läänillä ja Sörkässä moni ilman mitalia.
Miten meidän ammatti-parittajat ja tapa-narkomaanit nyt selviävät "laskuistaan", kun kukaan ei noteraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervemenoa unholaan siniset selkäänpuukottajat. Onneksi väärä aines eli hillotolppa-aines tajusi erota perussuomalaisista. Puhdistuksen jälkeen PS jatkaa maan ykköspuolueena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siniset on puolue parhaasta päästä. Vaati rohkeutta lähteä pois rasistien saatua vallan. Soini ja Terho eivät pimitä mitään vaan antavat auliisti tietoa jos politiikkaa vielä tekevät. Muut jotka palasivat persuihin ovat epäluotettavia. Ps nostaa nyt kannatustaan, mutta ensi vaaleissa eivät pärjää. Putinin ystävät ei oikein Suomessa ole suosittuja. Toisaalta olisi hyvä kun ps olisi hallituksessa niin nähtäisiin mitä tapahtuu, mutta Jussi ei varmasti halua ottaa vastuuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitusvastuu olisi tarkoittanut kompromisseja ja siihen ps ei pysty. Pelkona on kannatuksen lasku. Oppositiosta ei vaikuteta. Hallan oli pakko asettua ehdolle jatkoon kun pelkää etnonationalisteja. Perästä kuuluu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole mahdollisuutta palata politiikkaan, niin kauan kuin loikkarit pyörii mukana. Puheen johtaja ei saisi missään nimessä olla Jalonen, koska kuuluu kansan pettureihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos, että jatkatte. Siniset on ainut vaihtoehto minulle ja monelle muulle. Muut puolueet eivät kiinnosta eikä niihin voi luottaa. Siniset ovat olleet johdonmukaisia ja luotettavia vastuunkantajia. He myös pystyvät yhteistyöhön mitä tarvitaan. Hallituspaikka pitää aina olla tavoitteena eikä oppositiopaikka. Hallitukseen pääsevät vain yhteistyökykyiset puolueet. Tsemppiä jatkoon kaikille Sinisille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Perhekeskeiset miehet"? Mitähän tuo tarkoittaa? Perheelle elantoa hankkiakseen, jos joutuu työn takia paljon matkustelemaan tai olemaan kotoa muuten poissa tavallisuudesta poikkeavien työaikojen takia, silloin ei ehkä olekaan "perhekeskeinen"? Vai tarkoittaako tuo, että he, jotka ovat "tossun alla"?
"Naiselliset naiset"? Jokaisella lienee mielikuva tuosta, mutta aikooko puolue määritellä tämän jotenkin, vai onko jo määritellyt? Mitenkähän tuo määritelmä kuuluu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno uusi puolue ja erinomaiset poliitikot! Kuntapolitiikassa mukana olevat siniset ovat toivottavasti mukana kaikissa tulevissa vaaleissa. Ja sivuun siirtyneet voisivat huilata, kerätä voimia ja palata takaisin pelikentille. Toivon hartaasti voimallista jatkoa tälle puolueelle ja syy on simppeli. Muut eivät vaan yksinkertaisesti kiinnosta ja mikään niistä ei tunnu samalla tavalla omalta kuin Siniset. Se että he joutuivat silmittömän parjauskampanjan kohteeksi entisen viiteryhmän taholta, pelästytti todennäköisesti monet epävarmat äänestäjät. Hallitusvastuu ja tunnollinen sitoutuminen hallitusohjelmaan koitui kohtuuttoman isoksi taakaksi. Nyt puolue aloittakoon puhtaalta pöydältä. Nopeita voittoja ei ole jaossa, mutta sitkeys ja suomalaisten parhaaksi toimiminen palkitaan jonain päivänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyinen Halla-ahon perussuomalaiset otti Sinisten puoluetuet itselleen ja hyödynsi vaaleissa.
Voiko kaveriin luottaa Suomessa, ei voi ainakaan Perussuomalaisissa.
Soini yritti välttää hajaantumisen, mutta selkään puukkoa sai maistaa.
Tässä on tutkimisen paikka Soini oli liian sinisilmäinen, vaikka itsekkin osaa pelinpolitiikan, eli ilman mitään aatetta vaalivoittoon.
Minulle populistinen äärioikeuspuolue tuo ensimm'isenä yhden nenänalusviiksi miehen, jolla oli samat periaatteet lähimmäisiä kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisten taustalla ollut säätiö ja sen miljoonavarat jäivät sinisille. Muilta osin en viitsi edes kommentoida ja lähteä oikomaan kun on niin sekavaa vuodatusta "äärioikeuksineen". Venäjän ja Putinin sentään unohdit tällä kertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (43)

Uutisvirta

23.8.
Tältä näytti ilmakitaransoiton MM-kisoissa vuonna 2019, voittaja tuli tällä kertaa Yhdysvalloista
23.8.
Tihkusade ei vienyt virettä ilmakitaroista Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yhdysvaltalainen The Marquis
23.8.
Lumijokinen Elian Web hurjassa vauhdissa Ruotsissa – murskasi sekä oman ennätyksensä että Bergsåkerin rataennätyksen
23.8.
Lapin kesästä on vaikea kehittää talven veroista sesonkia, joten Markku Inkilä antoi Revontulikylälleen myös oman kesänimen
23.8.
Haikarat Lukijalta
23.8.
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
23.8.
Mika Nurmela oli Kaleva Cupin tähtijuniori 1983 – Video näyttää, kuinka tuleva ammattilainen ampui ratkaisevan rankkarin ylänurkkaan Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula?

Jos olisit tuossa edessäni vetäisin turpaan. Todellakin...nuorilla on eri arvot. Heitä ei haittaa vaikka vanhukset makaa... Lue lisää...
Vai ei ole pula

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image