Kotimaa

Dieselveron poistoa ajava kan­sa­lais­aloi­te nopeasti eduskuntaan – vaaditut 50 000 nimeä kasassa yhden päivän aikana

Tiistaiaamuna dieselveron poistoa ajaneella kansalaisaloitteella oli jo yli 76 500 kannattajaa. KUVA: FRIEDEMANN VOGEL
Kotimaa 13.11.2018 8:16 | Päivitetty 13.11.2018 15:36
Elina Melamies

Dieselveron poistoa ajaneella kansalaisaloitteella on hurja kannatus. Tämän voi päätellä vauhdista, jolla se keräsi eduskuntakäsittelyyn vaadittavat kannatusilmoitukset Kansalaisaloite-palvelussa.

Aloite keräsi 50 000 kannatusilmoitusta maanantai-iltaan mennessä, eli vajaan päivän aikana. Tiistaiaamuna aloitteella oli jo yli 76 500 kannatusilmoitusta.

Kansalaisaloitteen vireille laittajat ovat Haapavedellä asuvat Tuulikki Paavola, Heino Paavola ja Tapio Mäkinen. He vaativat käyttövoimaveron poistoa dieselpolttoainetta käyttäviltä autoilta.

Perusteluna on, että dieselautojen käyttökustannukset ovat huomattavasti suuremmat kuin bensiiniä käyttävillä autoilla. Tämä johtuu dieselpolttoaineen hinnankorotuksista.

– Etenkin Pohjois-Suomessa ei tule toimeen ilman henkilöautoa, koska välimatkat ovat pitkiä ja työmatka-aikoihin joukkoliikenne ei useinkaan ole sopiva kohtuulliset matka-ajat huomioiden jos ollenkaan, kansalaisaloitteen perusteluissa sanotaan.

Autoliiton mukaan käyttövoimaveron poisto saattaa nostaa dieselin hintaa. Dieselin hinta on noussut vuoden 2011 tasosta peräti 20,6 senttiä litralta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (263)

OIkea ratkaisu olisi poistaa Arkadianmäen pellet ja laittaa tilalle kansanvaltuuskunta asoita oikein hoitamaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ja tulevaisuudessa otetaan heiltä joilla on vähänkin maksukykyä myös vähävaraisilta ja köyhiltä. Verotulot ohjautuvat niihin kohteisiin joista yhteisesti äänestetyt luottohenkilöt päättävät sekä miten he asiat hoitavat. Olisiko aika tehdä suurremontti eduskunnassa ja rohkeasti äänestämme kukin tahollamme täysin uudet edustajat, hyviä löytyy kaikista puolueista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Köyhän ja vähävaraisen tulot muodostuu lähinnä veroista maksetuista tuista. Nämä kun peritään veroina takaisin niin tästähän muodostuu ikiliikkuja ja valtion rahat ei lopu koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on monta muutakin veroa jotka pitäisi poistaa. Esimerkiksi perintövero, asuntojen varainsiirtovero, kiinteistöverot ja sähköautojen autovero. Yhdessäkään näistä veroista ei ole mitään järkeä. Verot vain kasvattavat julkista taloutta ja sosiaalitukien määrää kun kansalaisilla ei ole varaa asua ja elää Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtio ottaa joka päivä lainaa kun nykyiset verotulot ei riitä tämän valtion kulujen pyörittämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyttövoimavero pois ilman muuta, ja vaikka polttoaine veroa nostetaan,niin jokainen maksaa siitä mitä ajaa.
Ei mitään veroja joihin et voi itse vaikuttaa.
Tälläiset verot ja maksut kuten sähkön siirtomaksukin täytyy saada pois.
Kiinteät maksut eivät ole kuluttajan etu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saahan sitä uskoa joulupukkiinkin. Mitä vähemmän kulutetaan sitä enemmän tulee kiinteitä maksuja. Hyviä esimerkkejä viime vuosilta sähkönsiirron kallistuminen, vuosittaisen ajoneuvoveron ja kiinteistöveron nouseminen ja tämä trendi tulee vain jatkumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Diesel veron poisto otetaan jostain muusta koska valtion tulot putoaa samanverran. Tässä joudutaan vaan ojasta allikkoon eli kuluttaja häviää.
Ilmaston muutokseen suomen diesel polttoaineella ei suurtakaan vaikutusta näinhän asiantuntijat ovat todenneet. Suomessa kaikki verotus ollaan siirtämässä kulutukseen tarkoittaa tasaveroa joka hyödyttää suurituloisia, kun ansiotuloveroa tullaan laskemaan edelleen nykyisestä.
Suomen autoilu on murtoosa keskieuroopan autoiluun verrattuna joten ongelmakin paljon pienempi vaikka poliitikot toisin väittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin nopeasti eduskuntaan? Voi olla, että koko aloite raukeaa, kun eduskunta vaihtuu. Aktiivimallin purkamista vaativa aloite sai myös hurjan kannatuksen, mutta niinpä vain se on hautautunut jonnekin minnelie.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilääset ja Burnerin porukka pääsee laittaan gps.t kaikille kojelautoihin tämän homman myötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parkinsonismin tyyppiesimerkki tämä dieselverokin. On rakennettu lisää hallintorakenteita, poistamatta entisiä. Esim. tämä Euroopan Neuvosto, EN. Se on olemassa lähinnä Venäjää varten vuoropuheluun EU:n kanssa. Koska Venäjä ei maksa, eikä sillä ole äänioikeuttakaan, lakkautettakoon tarpeeton järjestö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pensassa veroa n.70c/litra, dieselissä n.53c/ litra , kun ne dieselveron poiston jälkeen pannaan samalle tasolle niin dieselin hinta kirmaa 17c ylöspäin, mites sitten summu pannaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin sit maksais vain siitä kun ajaa, nyt maksan joka päivä vaikka en aja.
Dieselvero pois

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

laskin jääväni n. 300€ vuodessa voitolle, jos dieselveromaksu siirretään polttoaineeseen. Oletettaen että hinnannousu olisi tuon 0,17€.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin markkinat kärsii, tuotanto kärsii ja yhteiskunnan mahdollisuudet tukea niitä jotka ei tule omillaan toimeen, kärsii. Ei se ole kestävää vaan kestämätöntä kehitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyttä rosvoustahan tämä onkin jo ollut vuosikausia, olen samaa mieltä; DIESELVERO POISTETTAVA

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (263)

Uutisvirta

17.8.
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
17.8.
Reissusa: Loma Kilpisjärvellä sisälsi paljon ulkoilua hyvin merkityillä poluilla hyvässä säässä ja upeissa maisemissa
17.8.
Suomalaisnaisille heikoin suunnistuksen MM-viestisijoitus 34 vuoteen – Marika Teini kritisoi nimeämistään kisaan
17.8.
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
17.8.
Suomi luuli tekevänsä ystävällistä pandapolitiikkaa Kiinan kanssa, mutta se olikin myytti – "On vaarallista määritellä kansainvälisiä suhteita erinomaisiksi", sanoo professori
17.8.
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
17.8.
Kemin Veritorstai vei kahden ihmisen hengen 70 vuotta sitten – hinta oli liian iso työtaistelulle Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Tunnen itseni petetyksi, rinne jakaa vain puoluetukiin ja ilmastonsuojeluun ja taas unohtuu köyhät ja sairaat, sama kaav... Lue lisää...
Tule Sipilä takaisin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image