Kotimaa

Berner jatkamassa ministerinä – kertoo sel­vit­tä­neen­sä SEB-pankin hal­li­tus­paik­kaa oi­keus­kans­le­rin kanssa

Ministeri Anne Berner ei asetu ehdolle huhtikuun eduskuntavaaleissa. Arkistokuva. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 20.2.2019 11:25 | Päivitetty 20.2.2019 12:09
STT, Lännen Media

Liikenneministeri Anne Berner (kesk.) kertoo STT:lle keskustelleensa oikeuskanslerin kanssa valinnastaan SEB-pankin hallitukseen.

Oikeuskanslerin mukaan hän voi jatkaa ministerinä, kunhan hän tekee valinnan jälkeen sidonnaisuusilmoituksen ja jäävää itsensä mahdollisista rahoitusmarkkinoihin liittyvistä kysymyksistä.

Aiemmin arveltiin, ettei Berner voi toimia ministerinä sen jälkeen, kun hänet on nimitetty pankin hallitukseen.

Muun muassa politiikan tutkija, dosentti Pertti Timonen piti selvänä, ettei ministeripestin hoitaminen onnistu.

Timonen kertoi Lännen Medialle, että hän näkee kaksi vaihtoehtoa. Joko tilalle nimitetään uusi ministeri, tai liikenneministerin tehtävät jaetaan jollekin toiselle ministerille hallituskauden loppuajaksi.

SEB:n uusi hallitus valitaan yhtiökokouksessa maaliskuun lopulla, ja ensimmäinen kokous on määrä pitää huhtikuun lopussa. Silloin Berner voisi oman arvionsa mukaan toimia toimitusministeristön jäsenenä.

Bernerin mukaan oikeuskansleri ei nähnyt tässä ristiriitaa perustuslain 63. pykälään, joka velvoittaa ministerit ilmoittamaan sidonnaisuutensa.

Berner ei asetu ehdolle huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Eduskuntavaalit ovat Suomessa huhtikuun puolessa välissä. Sen jälkeen hallitus jättää eronpyyntönsä, mutta jatkaa toimitusministeristönä.

Hallitusneuvottelujen aikataulua ei voi ennustaa. Pisimmillään ne voivat venyä useisiin viikkoihin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olisi voinut valita kokoomuksen, niin keskustan tuleva vaalitappio olisi useita prosentteja pienempi. Ei tule ikävä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anne Berner tekee viisaasti lähtiessään ruotsalaiseen pankkiin, voi jättää nämä katkeroituneet toverit taakseen. Varakkuus on Suomessa pahe jota ei sallita, toisin esim USA:ssa se on tavoiteltavaa. Kateelliset suomalaiset saivat nenilleen, hienoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä siinä ole ristiriitaa, ehtii myydä pankin edustamille veroparatiisyhtiöille vielä paljon Suomen valtion omaisuutta "yksityistämällä kustannustehokkaaksi".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi jatkaa, mutta epäilys jääviydestä jää ilmaan. Eikö silloin suoraselkäisen suomalaisen (ai hän onkin lähes koko elämänsä ollut sveitsiläinen) tulisi erota? Ehkä tuo kaksoiskansalaisuus onkin tuonut erilaisen näkökulman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos sipilä on yhtään mies, hän vaihtaa tuon ministerin välittömästi. saapa nähdä onko ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eihän pankin johtokunnan jäsenyys mitenkään haittaa ministerin työtä, vaikka pankki harjoittas rahanpesua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa rouva Berner kun jatkatte erinomaista työtänne. Olette paras liikenneministeri koskaan, eikä yhtä hyvää ministeriä koskaan saada Suomeen teidän jälkeenne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihinkähän tuo arvio perustuu? Taitaa olla ns. tilattu.

Jos Suomella menisi yhtä hyvin kuin Bernerillä, olisin tyytyväinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai saa jatkaa,onhan se oikeuskanslerikin nimitetty sisäpiiristä kun on entinen soteselvittelijä ja nyt tuolla ratkaisee omia ja toisten toilailuja.Tämmöinen ei ole missään muussa maassa mahdollista että sama pieni piiri pyörittää kaikkia suomen asioita ja kukaan ei koskaan ole jäävi.Nyt tulee kepulle ja kokoomukselle raaka vaalitappio,sillä eihän ne ole muuta tehnyt kuin ajaneet omien etupiirien asioita,köyhästä kansasta viis välittämättä. Kaikkosella puuttui sittenkin ne kuuluisat m...t kun ei vaihtanut heti berneriä pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikon luettuani luulin ettei se lähdekään vaan jatkaa Suomessa pitempäänkin. Pääsi pitkä helpotuksen huokaus kun luin jutun että lähteehän se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvelinkin, että Berner siirtyy pankkiin. Hänen piti neljän ministerivuoden aikana yhtiöittää Suomen valtatiet ja pantata ne uusien lainojen vakuudeksi. Ei onnistunut mutta hyvä yritys ilmeisesti palkittiin. Kepu pettää aina, tai vähintäänkin yrittää pettää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

177
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
45
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
36
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
30
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
23
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

84 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image