Kotimaa

Aktiivimalli kasvatti Kelan pe­rus­toi­meen­tu­lo­tuen asiakasmääriä

Kotimaa 22.5.2019 14:19
STT

Kelalta perustoimeentulotukea hakevien määrä kasvoi edelleen viime vuonna. Toimeentulotukea maksettiin kaikkiaan 716 miljoonan euron verran. Perusturva-asiakkaiden lisääntymisen taustalla on työttömyysturvaan liittyvän aktiivimallin käyttöönotto, ilmenee Kelan vuosikertomuksesta.

Aktiivimalli ja oikaisuvaatimuskeskuksen ruuhkat aiheuttivat tarpeen lisätä henkilökuntaa. Kela on pyrkinyt rauhoittamaan ruuhkaa muun muassa lisäämällä henkilökuntaa puhelinpalveluun. Asiakkaiden itsenäistä verkkoasiointia alettiin myös tukea monissa palvelupisteissä.

Yhteensä Kela maksoi etuuksia viime vuonna kaikkiaan 15 miljardin euron edestä. Etuuksista eniten maksettiin sairausvakuutuskorvauksia (yli 4 miljardia euroa) ja eläkevakuutuskorvauksia (3,5 miljardia euroa).

MAINOS

Kommentoi

Miksihän, sillä aktiivimalli ehdot on helppo täyttää. Uutisoitu ihan väärin. Pitää arjessa kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sittenhän aktiivimalli teki tehtävänsä, eli työllisti ihmisiä kun kela joutui palkkaamaan lisää porukkaa maksamaan toimeentulotukia. Mutta vähän hölmöläisten hommaksi meni. Varmaan tuli valtiolle kalliimmaksi kuin jos olisi vaan maksettu työttömyyskorvaukset yhdeltä luukulta. Asioista ymmärtämättömien ihmisten ei pitäisi saada päättää tällaisista asioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimallissa tienasi ja tienaa edelleen yksityiset diibadaaba kurssien tarjoajat.
Veronmaksajien rahoja kaadettiin taas yksityisten koijareiden taskuun.
Vähäosaiset köyhtyivät enemmän, tosin osa haki, niinkuin juttu kertoo, toimeentulotukena saman rahan minkä olisi saanut työttömyysetuutena.
Noh, kela tietenkin työllistyi tässä enemmän. Summa summarum, yhtä tyhjän kanssa kaikki, paitsi valtio eli veronmaksajat hävisivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin on tynkä uutinen että voi vaan pelätä mitä muuta jäi kertomatta.. niin kuin yleensä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeusvaltioperiaatteiden vastainen oikeusmurhia tehtaleva Aktiivimalli on vihdoinkin purettava ja sen tekijöiden tekemiset tutkittava rikosoikeudellisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä opimme tästä? Miljonäärien ei kannata koskaan puuttua köyhän asioihin. Tulee vielä kalliimmaksi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"...taustalla on työttömyysturvaan liittyvän aktiivimallin käyttöönotto..." työttömyyskortistosta karenssin kera Kelan asiakkaaksi; niin, että se siitä Sipilän työttömyyden kaunistelusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Aktiivimalli ja oikaisuvaatimuskeskuksen ruuhkat aiheuttivat tarpeen lisätä henkilökuntaa."
Eli aktiivimallilla oli Kelan henkilöstöä työllistävä vaikutus. Pitkäaikaistyöttöminen työllistymisessä ei ole näkynyt muutosta. Hölmöläisten hommaa. Onkohan Sipilä ja Lindström&Co ylpeitään työnsä jäljestä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työttömiin vihamielisesti suhtautuneella aktiivimallilla ei ollut käytännössä muita tavoitteita kuin leikata mahdollisimman monelta työttömältä työttömyysturvaa alemmaksi. Lähes 200 000 työtöntä on jo saanut "maistiaiset" keskusta-kokoomus oikeistohallituksen työllisyyspolitiikan hedelmistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustulo tulis yhteiskunnalle loppujen lopuksi edulliseksi, ja inhimillinen ratkaisu siihen vois sitten tehä töitä kykynsä mukaan tai opiskella .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

39
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
32
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
24
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
13
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
10
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
8
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
7
Kolumni: Miksi Suomen luontoon ei tule kivoja vieraslajeja? Pingviinit, mangustit tai delfiinit olisivat hauskempia kuin kyttyrälohi ja hirvikärpänen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image