Carita

Katri Ylander on jo saavuttanut lapsuutensa unelma-ammatin

Katri Ylander piipahti viimeksi Oulussa maaliskuun puolivälissä. "Yllätyin silloin iloisesti, koska oven edessä oli oikein jonoakin. Se ei ole suinkaan tavallista", hän nauraa."Ihanaa, kun ihmiset tulevat minua kuuntelemaan ja näin vappuna meininki on varmasti rennompaa, ellen sanoisi humaltuneempaa."
Carita 30.4.2008 0:00
Carita Forsman
"Taidan edelleen olla hieman ujo ja epäsosiaalinen tyttö," Katri Ylander, 22, sanoo. Sitä ei päällepäin uskoisi, ja tänään keskiviikkona tämä kaunisääninen laulajatar esiintyy keskellä vappuhulinaa. "En edes muista, mitä tein viime vappuna! Näin mulle aina käy. En muista koskaan, mitä tein viime juhannuksena tai uutena vuotena, vaikken olisi edes kunnolla juhlinut."

Ylanderin elämän suurin käänne tapahtui 2005, jolloin hän sijoittui Idols-kisassa toiseksi. Hän hävisi kisan Ilkka Jääskeläiselle kymmenellä prosenttiyksiköllä. Kakkossija ei ollut kuitenkaan lähelläkään tappiota; Ylander on tehnyt sen jälkeen kaksi menestyksekästä levyä, eikä Jääskeläisestä ole kukaan kuullut mitään.

Mutta neitokaisen jalat ovat pysyneet tiukasti maan pinnalla. Katri Ylanderin persoonassa on enemmän naapurintyttöä kuin niskojaan nakkelevaa parrasvalojen diivaa. "Tai totta kai ihminen väkisinkin muuttuu ajan myötä, mutta perusluonne pysyy. Ujous on esimerkiksi piirre, joka iän myötä laimenee, mutta minun ei ole edelleenkään helppoa puhua oudoille ihmisille. Jos olen uudessa porukassa, niin en minä paljoa juttele, ellei minulta jotakin kysytä."


Laulajattaren ujoutta
ei ainakaan lavan ulkopuolelta huomaa. "Kahden viimeisen vuoden aikana olen saanut paljon lisää rohkeutta, ja sitä tässä työssä tarvitaan. Tiivis keikkailu antaa esiintymisvarmuutta ja hyvää oloa."

Keikkakalenteri on täynnä ensi elokuuhun asti, mutta keikkojen välillä Ylander elää vapaasti, antaa haastatteluja, esiintyy kuvauksissa ja käy laulutunneilla. "Yritän myös nähdä kavereita niin paljon kuin mahdollista. Välillä tahti on kiihkeämpää, mutta saan kyllä itse määritellä lomat ja muut. En todellakaan valita, olen tällä hetkellä iloinen ja onnellinen. Teen sitä työtä, josta olen pikkutytöstä asti haaveillut."

Uusimmalla levyllään Ylander on astunut askeleen debyyttialbumiaan syvempiin tunnelmiin. "Niiden välillä on suuri ero. Toiseen levyyn olen uskaltanut sanoa enemmän, ja minulla on ollut taitoa vaikuttaa. Pikkuhiljaa alan myös saada varmuutta laulujen sanoittamiseen."

Osin Katri Ylanderin ajatuksista on syntynyt viimeisimmän levyn biisejä yhdessä kirjailija Inka Nousiaisen kanssa. "Hän otti minulta ylös tekstejä. Annoin hänelle aiheita, joista haluaisin haluaa. Itse en vielä osaa laittaa sanoja oikeaan järjestykseen. Tulevaisuudessa se taito olisi ihana oppia. Mutta uskon, että se on tullakseen, jos ylipäätään on. En voi väkisin itseäni pakottaa", Ylander sanoo. "Kärsivällisyyttä tarvitaan tässäkin suhteessa", hän jatkaa kujeillen.

Ylander kuuntelee ja seuraa mielellään myös muiden artistien tekemisiä. "Sain juuri käsiini Jipun uusimman levyn. Hän on kiistatta yksi idoleistani. Ihailen ja kunnioitan häntä suuresti. Nostan hattua hänen tyylilleen tehdä herkkiä ja koskettavia sanoituksia ja säveliä."

Aikoinaan Idols-karsinnoissa Katri Ylander valitsi itselleen Stella-yhtyeen Piste-kappaleen. Se siivitti Stellan menestyksen uusiin sfääreihin. "Kävin juuri viime viikolla heidän uusimman levynsä julkistamistilaisuudessa Helsingissä. Moikkasin bändin jäseniä keikan jälkeen, mutta emme me juuri muuten ole tekemisissä. Eikä heidän tarvitse todellakaan olla minulle minkäänlaisessa kiitollisuuden velassa", Ylander nauraa. "Olen vain aina tykännyt heidän biiseistään."

Katri Ylander tuntuu elävänsä kaikesta päätellen onnellista aikaa. "On hauskaa ajatella, että kaikki on vasta alussa. Tämä on työtä, jota haluan tehdä loppuelämäni!"

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

15:18
Poliisi hankki panssaroituja autoja – Uusi luotisuojattu "Hevi" painaa 5,4 tonnia, ja sellaisia tulee pian joka puolelle Suomea
14:59
Poliisi on hankkinut uusia panssariajoneuvoja – Tällainen on "Hevi"
14:36
Tietokatko Suomen ja Saksan poliisin välillä johti raiskauksesta epäillyn miehen vapauttamiseen – "En pysty kertomaan sitä, mikä tähän väärinkäsitykseen johti"
14:32
Tältä näyttää poliisin uusi luotisuojattu ajoneuvo – vastaavia ei muualla Pohjoismaissa
14:25
Kaksi pohjoismaalaista naista löydettiin kuolleina vaellusreitillä Marokossa
13:28
Tähtitanssit käynnistyvät Oulussa tammikuussa – jatkossa Radisson Blun ravintola Toivossa tanssitaan kaksi kertaa kuukaudessa
13:11
Nuori nainen ei tiennyt olevansa raskaana ja synnytti käymälään – joutui vankilaan puoleksitoista vuodeksi El Salvadorissa
49
Muutama karanteenissa ollut sairastui tuhkarokkoon – Sairastuneet kieltäytyvät antamasta näytettä
44
Alikulku Auranmajan kupeeseen valmistunee kesäkuussa – yli puoli vuotta suunniteltua myöhemmin
36
Oulu pyörii ensi vuoden 1,3 miljardilla - kaupunginvaltuusto hyväksyi ensi vuodelle alijäämäisen talousarvion
29
Raportit: Venäjä sekaantui luultua laajemmin Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin
24
Tuleeko Huutokauppakeisareista uusi jouluperinne? Uusinta neljän vuoden takaa osoittaa, että kaksi asiaa on Hirvaskankaalla muuttunut
24
Kysyimme: Palkansaajia hemmotellaan pitkillä pyhillä, autioituvatko työpaikat?
22
Facebook-kirjoituksista nousi kaplakka Limingassa – luottamushenkilöitä syytetään kunnan johtohenkilöihin kohdistuneesta epäasiallisesta kirjoittelusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Olen syntynyt 1971. Olen siis X-sukupolvea. Molemmiin puolin sukuani isovanhempani elivät pitkästi yli 90-vuotiaiksi. To... Lue lisää...
*****

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.12.

Fingerpori

18.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image