Uusi Val­ve­Li­ve avautuu Soivan Siilin kon­ser­til­la – palvelu tuo kotiin kon­sert­te­ja, keik­ko­ja, teat­te­ria, etä­tai­de­näyt­te­lyi­tä, soit­to­lis­to­ja ja mu­siik­ki­vi­deoi­ta

Uusi ValveLive – kulttuuria verkossa-palvelu avautuu 30. maaliskuuta. Ensimmäinen livelähetys on Soivan Siilin konsertti, joka alkaa maanantaiaamuna kello 10.

Uuden ValveLive-kulttuuripalvelun avaa maanantaiaamuna 30. maaliskuuta Soivan Siilin konsertti. Duossa soittavat Markus Lampela (vas.) ja Kyösti Salmijärvi.
Uuden ValveLive-kulttuuripalvelun avaa maanantaiaamuna 30. maaliskuuta Soivan Siilin konsertti. Duossa soittavat Markus Lampela (vas.) ja Kyösti Salmijärvi.
Kuva: Janne Körkkö

Uusi ValveLive – kulttuuria verkossa-palvelu avautuu 30. maaliskuuta. Ensimmäinen livelähetys on Soivan Siilin konsertti, joka alkaa maanantaiaamuna kello 10. Konsertin imi on Soiva Siili Striimipirtissä. Duon muodostavat oululaiset Kyösti Salmijärvi (laulu ja kitara) ja Markus Lampela (laulu, irlantilainen tinapilli, irlantilainen säkkipilli ja huuliharppu).

ValveLive kokoaa yhteen osoitteeseen virtuaaliesityksiä sekä kotisohvalla koettavia kulttuurielämyksiä ja tekemistä.

– Sivulla julkaistaan kevään aikana live-striimauksina keikkoja ja esityksiä, joista osa jouduttiin peruuttamaan koronavirusepidemian vuoksi, kulttuuritalo Valveen vastaava tuottaja Ville-Mikko Sikiö kertoo.

– Kaupungin taide- ja kulttuuritoimijat ovat olleet aktiivisia nopeasti muuttuneessa tilanteessa. Sivujen ensiesitys, koko perheelle sopiva Soiva Siilin konsertti, oli sovittuna jo ennen kuin ValveLiven suunnitelma valmistui. Halusimme tarjota kokoavan kanavan, jonka kautta toiminta on helppo löytää ja sisällöt saavuttavat yhä useamman, Sikiö sanoo.

Palveluun kootaan myös muita tuoreita taltiointeja ja arkistojen helmiä.

– Tarkoitus on, että oululaiset kulttuurin ystävät pääsevät tässäkin tilanteessa nauttimaan monipuolisista kulttuurielämyksistä.

ValveLive tulee toimimaan myös erilaisia linkkejä ja sisältöjä kokoavana vinkkipankkina.

Oulun kaupungin kulttuuripalvelut tekee sisältöjen osalta yhteistyötä laajan kulttuuritoimijajoukon kanssa.

– Keskiössä ovat oululaiset taiteen ja kulttuurin tekijät sekä esiintyjät. Tarkoitus on edistää uudenlaista yhteisöllisyyttä ja luoda etätekemisen mahdollisuuksia niin kulttuurin tekijöille kuin kokijoillekin.

Keikkojen ja konserttien lisäksi suunnitelmissa on etätaidenäyttelyitä, teatteria, kuratoituja soittolistoja ja musiikkivideoita.

– Toivomme, että ValveLive-sivu ja sen esiin nostamat sähköiset kulttuurisisällöt tuovat iloa, apua ja hyvinvointia koteihin tänä erilaisena keväänä, Sikiö toteaa.

Sivu löytyy maanantaista alkaen osoitteesta www.kulttuurivalve.fi/valvelive.