Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Juhannuksen lehti: Lue ju­han­nuk­sen nä­köis­leh­ti täältä

Uusi pa­luu­muut­ta­ja: Mika Pyörälä Kärp­piin

Pari viikkoa sitten Lasse Kukkosen sopimuksen julkaissut Kärpät vahvistuu myös toisella maajoukkuetason paluumuuttajalla.

Mika Pyörälän mailat siirtyvät tulevaksi kaudeksi Raksilan halliin.
Mika Pyörälän mailat siirtyvät tulevaksi kaudeksi Raksilan halliin.

Pari viikkoa sitten Lasse Kukkosen sopimuksen julkaissut Kärpät vahvistuu myös toisella maajoukkuetason paluumuuttajalla. Kalevan tietojen mukaan hyökkääjä Mika Pyörälä on päässyt seuran kanssa yhteisymmärrykseen sopimuksesta, joka on tiettävästi monivuotinen.

Yksityiskohdat tarkentuvat, kun Kärpät julkistaa Pyörälän sopimuksen.

Pyörälän, 31, perässä oli liuta eurooppalaisia huippuseuroja, mutta lopulta pelaaja tarttui kasvattajaseuransa tarjoukseen. Paluu kotikaupunkiin on luonteva ratkaisu myös siviilipuolen asioiden vuoksi: Pyörälän perheeseen syntyi hiljattain toinen lapsi.

Pyörälä aloitti kuluvan kauden Amur Habarovskissa, mutta vaisusti sujunut KHL-pesti kaukana idässä päättyi jo marraskuussa. Uudeksi työnantajaksi seuloutui Luulaja. Kausi päättyi viime viikon torstaina Elitserienin finaaleissa, joissa Luulaja taipui Skellefteålle suoraan otteluvoitoin 4–0.

Pyörälä on Kärppien 2000-luvun menestystarinan keskeisiä tekijöitä. Pyörälä ehti voittaa Kärpissä muun muassa kolme mestaruutta, joista viimeisimmän keväällä 2007.

Ensimmäisenä Pyörälän sopimuksesta kertoi Facebookissa toimiva Pedon raapaisu -sivusto.