Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Uusi ou­lu­lai­nen vi­deo­jär­jes­tel­mä zoomaa koh­det­ta au­to­maat­ti­ses­ti

FilmMe vie ainutlaatuista oululaista videolaitejärjestelmää maailmalle Maucca Kärjen kanssa.

Ratsastaja Tapio Koivukangas (hevosen selässä) kehitteli FilmMe-systeemin. Vasemmalla Maucca kärki ja oikealla Lauri Salovaara.
Ratsastaja Tapio Koivukangas (hevosen selässä) kehitteli FilmMe-systeemin. Vasemmalla Maucca kärki ja oikealla Lauri Salovaara.
Kuva: Teija Soini

FilmMe Oy esitteli perjantaina Pikkaralassa maailman ensimmäistä videointijärjestelmää, joka zoomaa kohdettaan automaattisesti.

Ympäri maapalloa sukkuloiva hevosalan promoottori ja agentti Maucca Kärki aikoo avata tuliterälle oululaistuotteelle ovia vaikutusvaltaisiin piireihin.

Penttilän maneesin neljään ylänurkkaan on asennettu isot, valkoiset, lääketablettia muistuttavat paikantimet. Oven syrjässä on ulkolampun näköinen vekotin, videokamera.

Toimitusjohtaja Tapio Koivukangas kannustaa Ollin laukkaan. Kun hän painaa kuperaa, mustaa ranneketta, videokamera aktivoituu ja bluetooth-tekniikka alkaa jäljittää ratsastajaa.

Tuoteidea lähti itsestä. Koivukangas halusi nopeammin palautetta Ruotsissa toimivalta valmentajaltaan.

Ratsastuksen lisäksi videointia voidaan soveltaa minkä tahansa tekniikkalajin analysoinnissa. ”Aiomme perustaa satoja työpaikkoja”, ennakoi markkinointijohtaja Lauri Salovaara.

Heinäkuussa yritys asentaa ensimmäiset videointilaitteet Oulun seudulle ja Etelä-Suomeen. Laitteet on suunniteltu kokonaan Oulussa ja ne valmistetaan seudulla.