Pääkirjoitus: Ei laak­soa, ei kuk­ku­laa – vaa­ka­suo­ra ta­lou­den kas­vu­käy­rä lisää sääs­tö­pai­nei­ta

Luitko jo tämän: Ase­ma­kaa­vois­ta va­li­tuk­set menevät Oulussa läpi ää­rim­mäi­sen harvoin

Kalevan vaalivartti: Se­bas­tian Tynk­ky­sen so­me­tai­dot ja tapaus Mikko Kärnä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Uusi omis­ta­ja kun­nos­taa Langin ala­kar­ta­non Raa­hes­sa

Raahen Pekkatorilla sijaitseva Langin Alakartano on saanut uuden omistajan. 1816 valmistuneen talon omistaa nyt Kiinteistö Oy Langin Alakartano.

Uudet omistajat aikovat kunnostaa rakennuksesta pihapiireineen historiallisen kokonaisuuden.
Uudet omistajat aikovat kunnostaa rakennuksesta pihapiireineen historiallisen kokonaisuuden.
Kuva: Timo Myllykoski

Raahen Pekkatorilla sijaitseva Langin Alakartano on saanut uuden omistajan. 1816 valmistuneen talon omistaa nyt Kiinteistö Oy Langin Alakartano, jonka perustajaosakkaina ovat Piia Vähäsalo ja Pasi Siipola Kalajoelta. He ostivat rakennuksen tontteineen Kiinteistö Oy Kummatilta syyskuussa.

Uudet omistajat aikovat kunnostaa rakennuksesta pihapiireineen historiallisen kokonaisuuden. Rakennuksiin tulee sijoittumaan vanhan ajan puoti ja kahvila, käsityöläisten työtila, taidenäyttelytila, majoitushuoneita sekä asuintiloja.

– Rakennuksen kunnostaminen alkaa ensi keväänä ja käyttöönotto tapahtuu vaiheittain. Tavoitteena on, että rakennus voidaan ottaa osittain käyttöön vuonna 2017 ja toiminta on kokonaisuudessaan käynnistynyt viimeistään kesäksi 2018, Piia Vähäsalo kertoo.

Vähäsalo ja Siipola saivat 2009 Viisikanta-palkinnon kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Kärjän talon kunnostamisesta Kalajoella. Rakennussuojelupalkinto myönnettiin talon perinteitä kunnioittavasta rakennuksen perusparannuksesta.