Uusi ne­lin­pe­li­pa­ri Struff oli Kon­ti­sen yk­kös­vaih­to­eh­to

Maailman parhaisiin tenniksen nelinpelaajiin lukeutuva Henri Kontinen kertoi viime viikolla merkittävästä muutoksesta urallaan.

Maailman parhaisiin tenniksen nelinpelaajiin lukeutuva Henri Kontinen kertoi viime viikolla merkittävästä muutoksesta urallaan. Neljä vuotta australialaisen John Peersin kanssa kiertänyt suomalainen aloittaa vuoden alussa yhteistyön saksalaisen Jan-Lennard Struffin kanssa.

–  Johnin kanssa pelaamisesta jää hyvät muistot, ja jatkamme molemmat hymyssä suin eteenpäin, Kontinen sanoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Uusi pelipartneri Struff on Kontisen, 29, ikätoveri, mutta kaksikolla ei juuri ole yhteistä historiaa esimerkiksi junioreista.

–  Aina olemme jutelleet, kun olemme kisoissa nähneet. Hän oli ensimmäinen vaihtoehto, jolle laitoin viestiä, ja sitten keskustelimme Shanghaissa enemmän, Kontinen kertoi.

Struff jatkaa hyvässä nosteessa olevaa kaksinpeliuraansa, mutta on Kontisen mukaan sitoutunut myös nelinpeliin sataprosenttisesti.

–  Olemme samalla sivulla ensi kauden tavoitteista.

Kontinen lähtee seuraavaksi lomalle, ja tennisvuosi saattaa otteluiden osalta alkaa Dohassa heti tammikuussa. Siellä partnerina ei ole vielä Struff, jonka Kontinen tapaa Melbournessa vasta Australian avointen alla.

–  Totta kai voisi olla etua saada treenata yhdessä ensin, mutta tunnemme toistemme pelitavan. Aika suoraviivaista tekemistä, Kontinen sanoi luottavaisena.