Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Uusi mo­bii­li­so­vel­lus ja pa­pe­ri­kart­ta kul­jet­ta­vat kah­del­le­tois­ta Pää­ta­lo-koh­teel­le Oulussa – Oulun yli­opis­ton hu­ma­nis­ti­nen tie­de­kun­ta juhlii kun­nia­toh­to­riaan

Karttaan on koottu kaksitoista Päätalon kohdetta Oulussa kuvineen, tekstikatkelmineen ja kirjallisuusviittauksineen.

Uusi karttareitti kuljettaa kahteentoista kohteeseen, jotka esiintyvät Kalle Päätalon Iijoki-sarjan kirjoissa. 

Kallio-Kallen völjyssä – Oulun Päätalo-polku julkaistaan paperikarttana ja mobiililaitteissa toimivassa Citynomadi-sovelluksessa. Karttaan on koottu kaksitoista Päätalon kohdetta Oulussa kuvineen, tekstikatkelmineen ja kirjallisuusviittauksineen. Lisäksi sovelluksessa on listaus lisäkohteista.

Karttareittiä toteuttamisessa on ollut mukana Oulun yliopiston humanistinen tiedekunta, joka viettää kunniatohtorinsa Päätalon juhlavuotta.

Sovellus ja kartta ovat maksuttomia. Kartan tiedot on koonnut yliopistonlehtori Maija Saviniemi aktiivisten Päätalo-harrastajien Matti Puolitaipaleen ja Olavi Karvosen toimittamien aineistojen pohjalta.

Kokoelma tutkimuskäyttöön, lehtiartikkelit luettaviksi

Oulun yliopisto ja valtakunnallinen Kielipankki ovat julkistaneet tutkimuskäyttöön kirjoitettujen tekstien kokoelman, jossa on Iijoki-sarjan 26 romaania. Gummerus Kustannus on toimittanut koko aineiston tutkimuskäyttöön sähköisessä muodossa.

Lisäksi Oulun yliopiston humanistinen tiedekunta etsii projektissaan tutkijoiden ja lukijoiden käyttöön Kalle Päätalon kirjoittamat lehtiartikkelit. Nyt yliopiston julkaisutietokanta Jultikasta löytyy yhteensä 29 Päätalon kirjoittamaa lehtitekstiä.

Päätalo-polku ja uudet tekstiaineistot julkistettiin perjantaina 8. marraskuuta Kalle Päätalo tutkijoiden silmin -symposiumissa Oulun kaupunginkirjastossa.

Yliopiston Tiedekirjasto Pegasuksessa on esillä Akateeminen Päätalo -pienoisnäyttely 17.marraskuuta saakka. Päätalon juhlavuosi näkyy myös Oulun yliopiston kirjaston blogissa, jossa julkaistaan tänä vuonna kuukausittain aiheeseen liittyviä kirjoituksia.

Kirjailija, professori Kalle Päätalon syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta maanantaina 11. marraskuuta.