Uimahallit: Oulun ui­ma­hal­lis­sa ja Ve­si-Ja­tu­lis­sa sul­jet­tu altaita bak­tee­ri­löy­dös­ten vuoksi

Pääkirjoitus: Kiitos, Lumi ja Pyry, ja hyvää matkaa ta­kai­sin kotiin

Oikeudenkäynti: Oulussa isoa huu­me­kaup­paa pyö­rit­tä­neil­le pitkät van­keus­tuo­miot

Uusi kaa­pe­li­teh­das Ouluun

Suomeen perustetaan uusi valo- ja kuparikaapeleita valmistava yhtiö Nestor Cables. Tuotanto Ouluun sijoitettavalla tehtaalla alkaa ensi keväänä. Nestor Cables Oy palkkaa Ouluun noin sata työntekijää.

Kuvassa kaapelikeloja.
Kuvassa kaapelikeloja.

Suomeen perustetaan uusi valo- ja kuparikaapeleita valmistava yhtiö Nestor Cables. Tuotanto Ouluun sijoitettavalla tehtaalla alkaa ensi keväänä. Nestor Cables Oy työllistää Ouluun suoraan noin sata työntekijää. Tavoitteena on valmistaa kaapeleita Suomen lisäksi Baltian ja Ruotsin markkinoille.

"Oulussa saatavilla oleva ammattitaitoinen henkilökunta ja asiakaskunnan kiinnostus hanketta kohtaan luovat hyvän pohjan hankkeen onnistumiselle", kertoo Nestor Cables´n toimitusjohtaja Kaarlo Nurmiranta.

Tieto uudesta tehtaasta on ehtinyt levitä jo jonkin aikaa puskaradion välityksellä. Työpaikoista kiinnostuneiden yhteydenottoja on tullut runsaasti, vaikka rekrytointi alkaa vasta lähiaikoina.

"Joukossa on paljon niitä, jotka ovat joutuneet ulos alalta aiemmin", Nurmiranta kertoo.

Tehdas sijoittuu Oulussa Ruskon teollisuusalueelle ja myyntitoiminnot Espooseen. Tehdas perustetaan Ruskoon Johdinkujalle 7 000 neliön halliin, joka on ollut aiemmin Nokian ja elektroniikkateollisuuden käytössä. Hallin sisätiloja joudutaan hieman muokkaamaan ja kunnostamaan ennen koneiden asentamista.

Tehdas tulee valmistamaan tietoliikenneverkkojen rakentamiseen käytettäviä valo- ja kuparitelekaapeleita sekä instrumentointikaapeleita teollisuuden automatisoinnin tarpeisiin.

Nestor Cablesin omistajia ovat pörssiyhtiö Neomarkka, sijoitusyhtiö Vaasa Industrial Invest sekä yhtiön johto.

Vajaan kolmanneksen osuudella Nestor Cablesia omistavan Neomarkan mukaan toiminnan kannattavuus pyritään varmistamaan keskittymällä kotimaisiin asiakkaisiin. Uuden yhtiön etuna on moderni ja tehokas tehdas, Neomarkka arvioi.

"Näemme tässä mahdollisuuden jatkaa pitkät perinteet Suomessa omaavaa teollisuudenalaa. Uskomme suomalaiseen osaamiseen ja olemme halukkaita investoimaan vahvasti myös kotimaahan, kuten olemme toiminnallamme osoittaneet. Tämä hanke sopii hyvin kannattavan kasvun tavoitteeseemme", sanoo Neomarkan toimitusjohtaja Markku E. Rentto.

Maillefer Extrusion Oy toimittaa tehtaan pääkoneiston, jonka asennukset alkavat välittömästi. Asiakastoimitukset käynnistyvät keväällä 2008.

Suomessa on jo tällä hetkellä Draka NK Cablesin kaapelitehdas. Myös se sijaitsee Oulussa. Esimerkiksi Draka NK Cablesin kanssa uusi tehdas ei tuotevalikoimallaan kilpaile.

"Liiketoiminta-alueemme ovat erilaiset, joten emme ole samoilla apajilla Drakan kanssa", Kaarlo Nurmiranta sanoo.