Yritykset: Kemp­pai­sen ken­kä­kaup­pa Oulun kes­kus­tas­sa täyttää 100 vuotta

Kulttuuri: Ou­lu­lai­nen Emilia Laa­ti­kai­nen kisaa Sar­ja­ku­va-Fin­lan­dias­ta

Luitko jo tämän: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Uusi ilme tuplasi osan­ot­ta­ja­mää­rän

Ensimmäistä kertaa Terwaholkän ja -maratonin nimellä juostu (entinen Oulu Maraton) houkutteli reitilleen lähes 900 kuntoilunharrastajaa.

Jouni Siika-aho nykäisi karkuun toisella 21,1 kilometrin mittaisella lenkillä.
Jouni Siika-aho nykäisi karkuun toisella 21,1 kilometrin mittaisella lenkillä.
Kuva: erja aikavuori

Ensimmäistä kertaa Terwaholkän ja -maratonin nimellä juostu (entinen Oulu Maraton) houkutteli reitilleen lähes 900 kuntoilunharrastajaa.

"Tämä oli viime vuoteen verrattuna kaksinkertainen määrä. Sponsorointi ja mainonta oli todella onnistunutta, ja olen erittäin tyytyväinen kehityksen hyvään suuntaan", iloitsi Oulun NMKYU:n puuhamies Asko Vääräniemi.

Miesten kilpasarjan ykköseksi kiri jämsäläinen Jouni Siika-aho ajallaan 2.43.39. Toiseksi tuli Oulun NMKYU:n Hansi Kitti, joka joutui taipumaan 45 sekuntia päivän voittajalle.

"Sain Hansin kiinni toiselle kierrokselle (21,1 km) lähdettäessä. Menimme muutaman kilometrin yhtä matkaa ja sitten nykäisin. Vauhdin kiristäminen alkoi tuntua jaloissa", kertasi 37-vuotias Siika-aho, joka juhli ensimmäistä maratonkisan voittoansa.

"Arvostan voittoani suuresti", kertoi entinen oululainen, joka juoksi uransa toiseksi parhaan ajan.

Naisten puolimaratonin suvereeni ykkönen oli Oulun Pyrinnön Marjo Mulari, joka taittoi matkan aikaan 1.23.03.

"En saanut peesiapua ja juoksin yksin alusta loppuun. Odotin hieman parempaa aikaa. Olen kuitenkin tyytyväinen, sillä tämä oli ensimmäinen puolikas helmikuisen vauvani syntymän jälkeen", kertoi Mulari maalissa.

Miesten puolikkaan ykkönen oli keväällä Oulun NMKYU:n riveihin siirtynyt rovaniemeläinen Joni Rautio.

"Lähdin tasaista vauhtia ja johdin alusta loppuun asti. Hiihto on ykköslajini, mutta juoksen kilpailuja silloin tällöin", selvensi kierroksen aikaan 1.12.57 taittanut Rautio.

Naisten maratonin kilpasarjan voitti Oulun NMKYU:n Virpi Mikkonen, mutta 40-vuotiaiden sarjassa juossut seurakaveri Anja Saarinen taittoi reitin lähes 10 minuuttia vauhdikkaammin aikaan 3.28.00.Nenonen haastekisan
ykkösjuoksija


Etukäteen mielenkiintoa herättänyt oululaisten merkkimiesten haastekisa päättyi kaupunginjohtaja Kari Nenosen eduksi.

"Juoksu tuntui hyvältä. Juoksin tavoitteeseeni ja tämä oli toiseksi paras maratonaika, jonka olen koskaan juossut", kommentoi tyytyväinen Nenonen maratonurakkansa jälkeen.

Nenonen voitti ajallaan 3.47.26 haastekumppaninsa Oulun yliopiston rehtorin Lauri Lajusen reilulla 10 minuutilla.

"Reitti oli hyvä, ja kauniin Oulujokivarren maisemissa oli mukava juosta. Järjestelyt pelasivat mallikkaasti. Ainoa pieni miinus oli, että maratonjuoksijan pitää tietää missä menee. Nyt kilometrimerkinnät eivät aivan täsmänneet koko maratonilla."

Lajunen ei ollut maalissa ollenkaan harmissaan, vaikka joutuikin taipumaan Nenoselle.

"Juoksu meni odotusten mukaisesti. Tiesin etukäteen, että Kari on parempi, enkä lähtenyt kilpailemaan. Minulla oli henkilökohtaisesti kaksi tavoitetta: juosta tavoiteaikaan, alle neljään tuntiin ja päästä terveenä maaliin. Molemmat täyttyivät", myhäili Lajunen, jonka juoksu-uran toiseksi paras maratonaika kirjattiin 3.58.17.

"Viikko sitten juostu puolikasmaraton alkoi tuntua jaloissa noin 30 kilometrin kohdalla", kertasi ensimmäisen maratonkisansa Oulussa juossut Lajunen.