Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Uudet mi­nis­te­rit esit­te­li­vät en­sim­mäi­siä lin­jauk­siaan va­ro­vai­ses­ti

Presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt hallituksen uudet ministerit.

Presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt hallituksen uudet ministerit. Oikeusministerinä aloittaa kokoomuksen Antti Häkkänen, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministerinä perussuomalaisten Sampo Terho ja maa- ja metsätalousministerinä keskustan Jari Leppä.

Oikeusministerin salkku siirtyi kokoomukselle perussuomalaisilta, kun tähän asti sekä työ- että oikeusministerinä ollut Jari Lindström (ps.) luopui toisesta tehtävästään.

Perussuomalaiset puolestaan sai urheilu- ja kulttuuriasiat Sanni Grahn-Laasosen (kok.) opetus- ja kulttuuriministerin salkusta. Terholle siirtyviä eurooppaministerin tehtäviä on aiemmin hoitanut puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini.

Uusien ministerien nimittämisen ja työnjaon muuttumisen seurauksena Kimmo Tiilikainen jatkaa asunto-, energia- ja ympäristöministerinä, Lindström työministerinä ja Grahn-Laasonen opetusministerinä.

Iso ministeriruletti pyörähti liikkeelle talvella, kun pääministeri Sipilä huolestui ministeri Lindströmin kohtuuttomasta työtaakasta. Se sai hänet pohtimaan, pitäisikö ministerien määrää sittenkin lisätä.

Ensimmäisessä lehdistötilaisuudessa linjaukset olivat vielä varovaisia.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) - "tavallinen talonpoika"

- Olen tavallinen suomalainen talonpoika.

- Suomella on isot toiveet ja tavoitteet olla biotalouden ja luonnonvaratalouden suurmaa. Olen erityisen motivoitunut tämän eteenpäin viemiseen.

- Elintarvikemarkkinat eivät ole tasapainossa ja sinne tarvitaan toimenpiteitä. Kun selvitysmies on oman työnsä jättänyt (mm. kauppojen omista tuotemerkeistä), on aika tehdä johtopäätöksiä ja lähteä valmistelemaan, jos tarvetta valmistelulle on.

- En aio edistää ajatuksia lihaverosta. Suomalainen tuotanto on kaikella tapaa vertailukelpoista maailman luokan tuotantoa.

- Budjettiriihessä voidaan tehdä jotain uusia allokointeja (kohdentamisia) maaseudun yritystuille, mutta en ota kantaa miten.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (ps.) - "ruotsinkielisestä suvusta"

- Olen alunperin ruotsinkielisestä suvusta, joka vaihtoi nimensä 1906 Terhoksi. Kasvoin kaksikielisellä Kirkkonummella. Toivon kuitenkin kielivapauden toteutuvan ajan oloon.

- Haluan edistää kulttuurialan yrittäjien toimintamahdollisuuksia Suomessa.

- Tehtäviini kuuluu korjata poliittisten nuorisojärjestöjen epätasaiset tukimekanismit.

- Meidän tulee olla ylpeitä kulttuurisaavutuksistamme, viedä niitä eteenpäin ja katsoa tulevaisuuteen. Luovuus on menestyksemme edellytys myös jatkossa.

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) - "oikeusvaltion vartija"

- Oikeusministeri toimii oikeusvaltion vartijana.

- Oikeusvaltion, tuomioistuinlaitoksen ja muiden tärkeiden oikeusturvaa palvelevien instituutioiden kehittäminen on iso kunnia.

- Hallitusohjelmassa on asioita, joita kiirehdin ja joihin tuon omaa sävyä. Uusia hankkeita aloitetaan tarvittaessa. Oikeushallinnon prosesseja on tehostettava, kansalaisten perusoikeuksia ja oikeusturvaa turvattava.

- Saamelaisten oikeuksista on ensi viikolla perusteellinen palaveri virkamiesten kanssa.