Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­mu­yöl­lä kolmas ta­hal­li­sek­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Uuden Hotelli Iso-Syöt­teen ra­ken­nus­työt ovat al­ka­neet – huo­ne­sii­ven sa­nee­raus val­mis­tuu ensi tal­vi­se­son­gik­si, uu­tuuk­si­na sviit­ti, nä­köa­la­ra­vin­to­la ja lounge

Uusi, kolmikerroksinen rakennus alkaa nousta tunturin huipulle kesän kuluessa.

Havainnekuva uudesta Hotelli Iso-Syötteestä. Hotelli Iso-Syöte tuhoutui täysin viime joulukuisessa tulipalossa.
Havainnekuva uudesta Hotelli Iso-Syötteestä.
Havainnekuva uudesta Hotelli Iso-Syötteestä.
Kuva: Asko Lax

Rakennustyöt joulukuussa tulipalossa tuhoutuneen Hotelli Iso-Syötteen paikalla ovat käynnistyneet. Uusi, kolmikerroksinen rakennus alkaa nousta tunturin huipulle kesän kuluessa.

Hotellin suunnittelu on tehty mahdollisimman pitkälle paikallisin voimin. Pääsuunnittelijana toimii pudasärveläinen puurakentamiseen erikoistunut arkkitehti ja muotoilija Asko Lax. Uudessa rakennuksessa materiaalit ovat paikallisia ja ekologisia.

– Koska olemme Pudasjärvellä, hirsipääkaupungissa, koko ylin kerros päätettiin rakentaa hirrestä, hotellinjohtaja Juha Kuukasjärvi kertoo tiedotteessa.

Kireä aikataulu on luonut suunnitteluun jonkin verran paineita.

– Suunnittelijamme ovat tehneet loistavaa työtä koko kevään, ja rakentaminen pääsee nyt vauhtiin. Venymiskykyä on löytynyt kaikilta, ja sitä on kyllä tarvittu.

Uusia tiloja kolmessa kerroksessa

Palossa täysin tuhoutuneen ravintolan paikalle rakennetaan tiloja kolmeen kerrokseen.

Kahdessa alimmassa kerroksessa on 12 uutta huonetta. Tuhoutuneen Karhunpesä-sviitin tilalle rakennetaan uusi sviitti, ja sen seuraksi yli 80 neliön ylellinen Feenix-sviitti.

Hotelli rakentaa tilat myös kasvaville pyöräilypalveluille, ja safareille lähtö tapahtuu uuden hotellin väljemmistä tiloista.

– Ylimpään kerrokseen tulee 240-paikkainen näköalaravintola ja 60-paikkainen lounge. Maisemia pääsee ihastelemaan ravintolan parvekkeelta. Uudesta kylpyläosastosta tulee tilavampi kuin vanhasta, Kuukasjärvi kertoo.

Hotellin ulkopuolelta katolle nousee myös kävelyreitti, jonka laella on näköalatasanne yli kymmenen metriä korkeammalla kuin vanhan hotellin sisäänkäynti.

Palossa säästynyt huonesiipi saneerataan kauttaaltaan uusiksi, ja työ valmistuu tulevan talvisesongin tarpeisiin. Uuden osan huoneet, kylpylä ja muut tilat ovat valmiita ensi kesään mennessä.

– Uusi ravintola aukeaa tulevalle kevätsesongille 2020, ja jos kaikki menee sujuvasti, saamme paikan auki jo aikaisemmin, Juha Kuukasjärvi kertoo.