Tilaajille

Ute­liaat ja älyk­käät siat tun­te­vat ainakin surua, pelkoa ja mie­li­hy­vää – mutta jou­lu­por­saan tun­tei­ta pitää tulkita ihan muualta kuin sil­mis­tä

Lännen Median nimikkopossu Hilla on lihonut parissa kuukaudessa 30 kiloa, ja se on nyt iso sika, joka tykkää harrastaa possuraveja ja leikkiä oljissa.

Hilla-possu on kasvanut kovasti sitten viime näkemän. Heinäkuussa se painoi noin 40 kiloa, mutta nyt varressa on massaa jo 70 kiloa. Jälleen on välipalan aika. Timo Koli ja Reetta Kivi viljelevät myös maata. Parhaillaan heillä on menossa syysviljojen kylväminen. Suurin osa sioista on Timo Kolin mukaan keskenään hyvin samantyyppisiä, mutta joukkoon mahtuu myös uteliaita yksilöitä, joilla "tuntuu olevan aina jotain asiaa". Timon sylissä Saara Koli. Saparo on sian tunteiden tulkki. Saara ja Paula Koli tykkäävät leikkiä possujen kanssa, mutta myös perheen kissoja on kiva paijata. Paulan sylissä Miuku.
Hilla-possu on kasvanut kovasti sitten viime näkemän. Heinäkuussa se painoi noin 40 kiloa, mutta nyt varressa on massaa jo 70 kiloa. Jälleen on välipalan aika.
Hilla-possu on kasvanut kovasti sitten viime näkemän. Heinäkuussa se painoi noin 40 kiloa, mutta nyt varressa on massaa jo 70 kiloa. Jälleen on välipalan aika.

Lännen Median nimikkopossu Hilla on lihonut parissa kuukaudessa 30 kiloa, ja se on nyt iso sika, joka tykkää harrastaa possuraveja ja leikkiä oljissa. Suurta persoonaa siitä ei ole kasvanut, vaan Hilla on melko tavallinen ”keskiarvopossu”. Eläinten hyvinvoinnin tutkimuskeskuksen professori kertoo, miten siat eroavat toisistaan luonteeltaan. Katso videolta, kuinka Hilla ja muut luomutilan jouluksi teurastettavat porsaat telmivät pahnoillaan ja osoittavat tunteitaan.

Taivas on harmaa, ja pellot ovat puinnin jäljiltä sängellä. Syksy on vienyt maisemasta kirkkaat sävyt, ja tilalla on harmaan sävyistä metsää ja peltoa.

Myös Kiven Säästöpossun luomusikatilalla on tapahtunut muutoksia.