Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

USA: Ve­nä­läis­ko­neen pudotti to­den­nä­köi­ses­ti Isisin pommi

Venäläiskoneen viimeviikkoisen maahansyöksyn syy oli luultavasti äärijärjestö Isisin koneeseen asettama pommi, arvioivat yhdysvaltalaiset tiedusteluviranomaiset.

Metrojet-yhtiön Airbus A321:n jäännöksiä Siinailla Egyptissä.
Metrojet-yhtiön Airbus A321:n jäännöksiä Siinailla Egyptissä.
Kuva: STR

Venäläiskoneen viimeviikkoisen maahansyöksyn syy oli luultavasti äärijärjestö Isisin koneeseen asettama pommi, arvioivat yhdysvaltalaiset tiedusteluviranomaiset CNN:lle keskiviikkona. Tiedusteluviranomaiset eivät kuitenkaan julkistaneet virallista arviotaan.

CNN:n haastatteleman viranomaisen mukaan tähän johtopäätökseen päädyttiin tutkimalla tiedusteluraportteja maahansyöksyä edeltävältä ajalta ja sen jälkeen.

Varmaa tai luotettavaa ennakkotietoa uhasta ei ollut, mutta tiedustelulähteen mukaan "olimme kiinnittäneet huomiota lisääntyneeseen aktiivisuuteen Siinailla".

Myös Britannian hallitus kertoi pitävänsä mahdollisena, että lauantaina maahan syöksyneen venäläisen matkustajakoneen turman syynä olisi ollut räjähdys. Tämän vuoksi kaikki Sharm al-Sheikhin lomakeskuksesta Egyptistä lähtevät brittilennot määrättiin jäämään maahan, kunnes paikalle matkalla olevat turvallisuusasiantuntijat ovat päässeet perille tarkastamaan lentokentän turvajärjestelyt.

Koneen mustien laatikoiden tietoja ryhdyttiin purkamaan tiistaina.

Sharm al-Sheikhistä Pietariin matkalla ollut kone putosi vajaat puoli tuntia nousun jälkeen vuoristoon Siinain niemimaalle Egyptissä. Turmassa kuoli 224 ihmistä.

Katso CNN:n juttu tästä.