USA-pe­lin rat­kai­su jurppi pää­val­men­ta­ja Jukka Jalosta – "Tuo­ma­ri li­raut­ti hou­suun­sa"

Jatkoaikapistekin on MM-Leijonille silti arvokasSuomen jääkiekkomaajoukkueen voittosarja Slovakian MM-turnauksessa katkesi maanantaina 2–3-jatkoaikatappioon...

Suomen jääkiekkomaajoukkueen voittosarja Slovakian MM-turnauksessa katkesi maanantaina 2–3-jatkoaikatappioon Yhdysvalloille. Vaikka alun kompastelun jälkeen lohjennut yksi MM-piste oli arvokas, pinnan alla kiehui.

Kaksi tehtyä maalia olisi todennäköisesti riittänyt voittomaalikilpailuun saakka, ellei tshekkiläis-venäläinen päätuomarikaksikko Jan Hribik–Jevgeni Romasko olisi velttoillut jatkoerän ratkaisuhetkillä.

Lue myös: Kärppäbarometri arvioi kärppätaustaiset pelaajat

Yhdysvaltain Clayton Keller näet kaatoi keskialueella ykkösketjun Juhani Tyrväisen kymmenisen sekuntia ennen kuin Dylan Larkin laukoi 3–2-voittomaalinsa ajassa 63.47.

–  Se oli törkeä, ulosajon veroinen rike. Tuomari näki tilanteen viiden metrin päästä, mutta lirautti housuunsa. Harmittaa, että kun pelataan voitosta ja ollaan pääsemässä rankkarikisaan, tulee rike ja sen jälkeen vastustaja tekee voittomaalin, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen puhisi.

Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen kommentit C Morelle USA-ottelun jälkeen.
Video: MTV

Hänellä oli syynsä kiukkuun, mutta muuten nihkeästi alkaneesta Leijonien kolmannesta turnauspelistä jäi käteen hyvääkin.

–  Nousujohteinen peli. Näkyi kyllä, että oli kolmas peli neljään päivään. Se näkyi fysiikassa ja jaksamisessa, mutta pikku hiljaa kroppa rupesi toimimaan, Jalonen sanoi.

Vehviläisellä karmea alku

Muuten Leijonista huokui häviön jälkeen lopulta rauhallisuus. Suomi näet oli reilun kymmenen minuutin jälkeen tappiolla 0–2, eli enteet romahdukseen olivat olemassa.

Kaksi ensimmäistä MM-ottelua pelanneen Kevin Lankisen tilalle maalille vaihdettu Veini Vehviläinen antautui ensimmäisen kerran 50 sekunnin jälkeen, kun puolustaja Brady Skjei ampui kaukaa 1–0. Johnny Gaudreaun laukoma 2–0 syntyi nollakulmasta kiekon pompattua verkkoon Vehviläisen päästä.

–  Hyvä ratkaisu häneltä. Olisin voinut olla tilanteessa huolellisempi, Vehviläinen tukisti itseään.

Lue myös kommentti: Ihailtava ryhtiliike – Vehviläinen on valmis kantamaan vastuunsa tolppien välissä

Hän ryhdistäytyi jatkossa ja piti rikkonaisessa toisessa erässä torjunnoillaan Suomen pelissä mukana. Jatkoerässä Larkinin ampuma laukaus olisi tosin ollut torjuttavissa.

–  Alussa oli vähän karstat pois koneesta -tunne. Aika hyvin pystyin nollaamaan. Piti luottaa, että kun tekee asioita oikein, tulee hyvä, Vehviläinen kertoi.

Johnny Gaudreau iski USA:n 2-0-johtoon Veini Vehviläisen kypärän kautta ottelussa Suomea vastaan.
Video: MTV

Suomi ajoitti ottelun kummankin maalinsa erien loppuun. Harri Pesosen kaukaa ampuma 1–2-kavennus syntyi 55 sekuntia ennen avauserän loppua. Niko Ojamäki tasoitti 2–2:een, kun toista erää oli jäljellä 32 sekuntia.

Tiistai kaivattu MM-vapaapäivä

Suomi on kohdannut Kosicen A-alkulohkon kolme kovinta vastustajaansa, haalinut vastoin odotuksia seitsemän pistettä ja johtaa lohkoaan. Rasitus tuntuu jo pelaajissa.

–  Nyt on hyvä päästä palauttelemaan, ajattelemaan muutakin kuin jääkiekkoa, Suomen sensaatiohyökkääjä Kaapo Kakko viittasi Leijonien tiistaiseen vapaapäivään. Harjoitukset MM-joukkueen ohjelmassa ovat keskiviikkona, ja turnaus jatkuu torstaina Tanska-ottelulla.

Suomi hävisi USA:lle jääkiekon MM-kisojen alkulohko-ottelussa jatkoajalla lukemin 2-3.
Video: MTV

Kakolla oli jatkoerässä maalipaikka, mutta tällä kertaa Suomen ykköstykki ei onnistunut.

–  Olisi ollut hienoa paketoida peli, mutta nyt ei mennyt, hän tuumi.

Suomen MM-joukkueen jäsenet viettävät tiistain Kosiceen saapuneiden vaimojen ja tyttöystävien kanssa. Kakon läheisiä ei Kosicessa ole.

–  He katsovat kisoja tv:stä.