Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Ur­pi­lai­nen Ylellä: Kreikka voi joskus maksaa vel­kan­sa Suo­mel­le

Entinen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) sanoo Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että Kreikka voi vielä joskus maksaa velkansa.

Jutta Urpilainen uskoo, että Kreikka saattaa joskus vielä maksaa velkansa.
Jutta Urpilainen uskoo, että Kreikka saattaa joskus vielä maksaa velkansa.
Kuva: Ratilainen Mauri

Entinen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) sanoo Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että Kreikka voi vielä joskus maksaa velkansa. Hän viittaa myös Suomen vakuuksiin, jotka hänen mukaansa turvaavat Suomen saamisia.

Valtiovarainministeriön ex-valtiosihteeri Raimo Sailas sanoi Kauppalehdelle, että Suomen kannattaisi heittää hyvästit saatavilleen Kreikasta. Urpilainen ei yhdy Sailaksen arvioon.

– Olen Sailaksen kanssa eri mieltä, että nyt pitäisi nostaa kädet ylös ja hyväksyä, että Kreikasta ei rahaa saada, Urpilainen sanoo.

Urpilaisen mukaan Kreikka tarvitsee joka tapauksessa lisää taloudellista apua. Jos maa pysyy eurossa, apu olisi jonkinlainen kolmas tukipaketti. Jos taas Kreikka eroaa eurosta, apu olisi Urpilaisen mukaan humanitaarista.

Kreikkalaiset äänestävät sunnuntaina lainaohjelman ehtojen hyväksymisestä. Urpilaisen mukaan äänestyksessä on kyse Kreikan pysymisessä osana euroaluetta. Urpilaisen mukaan ei-tulos tarkoittaisi Kreikan euroeroa. Kyllä-tulos taas tarkoittaisi neuvottelupöytään palaamista, mutta uuden hallituksen ja pääministerin johdolla.