Uskonyhteisöt: An­ka­ras­ta us­kon­yh­tei­sös­tä nuorena eronnut ou­lu­lais­läh­töi­nen nainen muis­tut­taa hen­gel­li­sen vä­ki­val­lan olevan rikos

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Luitko jo tämän: Hai­luo­toon suun­ni­tel­ta­vat sillat ja pen­ger­tie ovat to­teu­tu­mas­sa ilman min­kään­lais­ta va­lais­tus­ta

Uronen ja Yag­hou­bi lau­koi­vat Val­ko-Ve­nä­jän nurin

Suomi on voittanut Tampereella pelatussa miesten jalkapallomaaottelussa Valko-Venäjän 2-0. Suomi siirtyi kamppailussa kahdeksannella minuutilla johtoon.

Suomi on voittanut Tampereella pelatussa miesten jalkapallomaaottelussa Valko-Venäjän 2-0. Suomi siirtyi kamppailussa kahdeksannella minuutilla johtoon. Osuma syntyi, kun Rasmus Karjalaisen vapaaksi syöttämä Jere Uronen laukoi pallon maaliin.

Suomi loi etenkin avausjaksolla useita todella hyviä tekopaikkoja. Tim Väyrynen sai avauspuoliajalla pallon kertaalleen maaliin, mutta osuma hylättiin käsivirheen takia.

Vaihdosta kentälle tullut Moshtagh Yaghoubi laukoi päätösnumerot varttitunti ennen pelin loppua, kun pallo lipsahti helposti Valko-Venäjän maalivahdin kainalon alta sisään.

Sekä Yaghoubi että Uronen tekivät maajoukkueuransa avausmaalit.

- Saamme olla pelaamisestamme ylpeitä ja ansaitsimme voiton. Oli kiva tehdä maali, mutta ei se ole minun ykkösjuttuni, laitapuolustaja Uronen sanoi Viasatin tv-haastattelussa.

Suomen päävalmentajaa Markku Kanervaa joukkueen pelaaminen miellytti.

- Peli oli hyvin kontrollissamme, ja olen erittäin tyytyväinen esitykseemme, Kanerva sanoi.

Yksi Suomen suurista onnistujista oli Karjalainen, joka debytoi miesten maajoukkueessa tiistain Romania-ottelussa.

"Tiesin, että pärjään"

Jalkapalloliigan alkukauden maaliruisku Rasmus Karjalainen ei juuri ujostellut ensiesiintymisiään maajoukkueessa kuluneella viikolla.

Tiistain Romania-pelissä tulivat ensi minuutit, lauantaina Valko-Venäjää vastaan ensimmäinen komennus avaukseen ja heti lähes täydet minuutit.

KuPS-kärki onnistui erinomaisesti ja syötti Jere Urosen avausmaalinkin heti ottelun alussa.

- Se taisi olla Glen (Kamara), joka pisti hyvän pallon siihen väliin. Jere teki hyvän juoksun ja sain sen siihen ylemmälle jalalle laitettua. Hieno maali mun mielestä, Karjalainen iloitsi.

Ensikerta maajoukkueen avauskokoonpanossa ei ollut mikään aivan tavallinen ottelu muiden joukossa.

- Myönnetään, että vähän enemmän jännitti kuin liigapeleissä. Mutta oli todella mukava nähdä, että täällä pärjää. Vaikka kyllä minä tiesinkin, että pärjään, Karjalainen totesi

Alkukaudella kymmenen liigamaalia KuPSille pommittanut Karjalainen oli esitykseensä varsin tyytyväinen, vaikka itsekritiikkiäkin riitti.

- Pari vetoa olisi voinut olla parempia, mutta ei saa olla liian ankarakaan itselleen, hän sanoi.