Ur­hei­lu­seu­ran kau­si­kor­tin voi lainata kir­jas­tos­ta jo useissa kau­pun­geis­sa – Oulun Kärpät ei innostu il­mais­ten kau­si­kort­tien ja­ka­mi­ses­ta

Oulussa kaupungin ykkösseuran Kärppien toimistolla ilmaiskorttien lahjoittamisesta kirjastojen käyttöön ei innostuta. Asia ole noussut toimitusjohtaja Tommi Virkkusen mukaan edes esille kärppätoimistolla.

Kärpissä ilmaiskorttien lahjoittamisesta kirjastojen käyttöön ei innostuta. Asia ole noussut toimitusjohtaja Tommi Virkkusen mukaan edes esille kärppätoimistolla.
Kärpissä ilmaiskorttien lahjoittamisesta kirjastojen käyttöön ei innostuta. Asia ole noussut toimitusjohtaja Tommi Virkkusen mukaan edes esille kärppätoimistolla.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Jääkiekkoliigassa on käynnissä uusi syystrendi. Liigajoukkueiden kausikortteja on joillain paikkakunnilla saatavana nyt paikallisista kirjastoista viikon laina-ajalla.

Kirjastokorttia vilauttamalla voi viikosta riippuen käydä katsomassa 1-2 kotikaupungin liigaseuran peliä. 

Jo muista urheilulajeista tutun kokeilun aloitti lokakuun alussa Mikkelin Jukurit, joka lahjoitti Mikkelin seutukirjastolle neljä kausikorttia.

Nyt kokeiluun ovat liittyneet myös Tampereen seurat Tappara ja Ilves yhdessä monen muun lajin tamperelaisseuran kanssa.

– Kausikortin lainaaminen madaltaa kynnystä lähteä tutustumaan johonkin aivan uuteen lajiin tai elämykseen, eikä lähteminen jää lainakortilla ainakaan rahasta kiinni, sanoo Tampereen kaupunginkirjaston palvelupäällikkö Niina SalmenkangasTamperelaisessa.

Kärpät ei innostu ilmaiskorteista

Oulussa kaupungin ykkösseura Kärpissä ilmaiskorttien lahjoittamisesta kirjastojen käyttöön ei innostuta.

Asia ole noussut toimitusjohtaja Tommi Virkkusen mukaan edes esille kärppätoimistolla.

– Olemme yrittäneet enemmin erilaisilla tempauksilla aktivoida yleisöä. Nyt on muun muassa perhepelin tarjousta keskiviikkona ynnä muuta, Virkkunen sanoo.

Virkkunen perustelee kielteistä kantaa muun muassa yhdenverstaisuudella kalliin kausikortin ostaneisiin katsojiin nähden.

– Emme ole muutenkaan hirveän innokkaasti lähteneet esimerkiksi lippujen hintoja laskemaan, sillä ne ovat seuralle merkittävä tulonlähde, Virkkunen muistuttaa.

Oulun kaupungilla on jäähallin omistajana jo ennestään kärppäkausikortteja käytössään. Kirjastokausikortit olisi mahdollista lohkaista tarvittaessa myös tuosta kiintiöstä.

– Ei kaupungin paikat joka pelissä näytä täynnä olevan, Virkkunen on huomannut.

Kaleva yritti saada myös Oulun kirjastopalvelujohtaja Jouni Pääkkölän kommentit aiheesta, mutta Pääkkölä ei vastannut maanantaina yhteydenottoihin.