UEFA näyttää armahtavan kannattajien kentälle ryntäyksen, joka johtui his­to­rial­li­ses­ta miesten EM-kisapaikasta – Palloliiton mukaan asia voidaan vielä tutkia

Riehakas kisapaikkajuhla ei tuo Palloliitolle edes sakkorangaistusta. Suomi voitti Liechtensteinin 3–0 Helsingissä viime perjantaina ja varmisti EM-kisapaikan 2020. KUVA: Arttu Laitala
Urheilu 22.11.2019 16:51 | Päivitetty 14.12.2019 9:39
Joonas Kuikka

Huomautus 14.12. kello 9.39: Toisin kuin alla olevassa jutussa kerrottiin, Suomi sai lopulta sakkorangaistuksen. Virheen oikaiseva juttu täällä.

UEFA:n mediapalvelu ja kurinpito vahvistavat: Suomea vastaan ei ole aloitettu kurinpitomenettelyä Liechtenstein-ottelun tapahtumista. Palloliiton pääsihteerin Marco Casagranden mukaan kurinpitomenettely voi vielä alkaa.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA jättää rankaisematta Suomen Palloliittoa Suomi–Liechtenstein-ottelun jälkeisestä kannattajien kentälle ryntäyksestä.

Suomen miesten maajoukkueen historiallista kisapaikkaa juhli kentällä päätösvihellyksen jälkeen yli tuhat katsojaa.

UEFA:n mediapalvelu vastasi Lännen Median kysymykseen mahdollisista sakoista ja käsittelyn aikataulusta seuraavasti:

– Mitään kurinpitomenettelyjä ei ole aloitettu perjantaina 15. marraskuuta pelatun Suomi–Liechtenstein-karsintaottelun jälkeen.

UEFA:n mediapalvelun mukaan tieto on tarkastettu ja saatu kurinpitomenettelystä vastaavilta.

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande ei pidä tietoa vielä varmana.

– Arvaukseni on, että prosessi voi vielä alkaa ja todennäköisesti alkaa. Se, että kurinpitomenettely ei ole vielä alkanut, ei tarkoita ettei se voisi alkaa.

Suomi ei ole UEFA:n kurinpitolistalla

UEFA:n verkkosivuilla julkaistiin keskiviikkona lista kaikista muista kurinpitomenettelyyn joutuvista marraskuun EM-karsintaotteluista.

Suomi–Liechtenstein-ottelua ei näy viimeisimpien kurinpitopäivitysten listalla, eikä Suomi ole UEFA:n vastauksen mukaan ole menettelyyn ainakaan vielä joutumassa.

Sen sijaan Portugalia ja Tanskaa tutkitaan heidän otteluissaan tapahtuneista kentälle ryntäyksistä. Muita kurinpitomenettelyyn joutuvia maita ovat Romania, Belgia, Hollanti ja Norja. Tapaukset ratkaistaan UEFA:n kurinpitoelimen kokoontumisessa 12. joulukuuta.

Suomen tapauksessa lieventävänä asianhaarana voidaan pitää saavutuksen historiallisuutta ja sitä, että Palloliitto oli varoittanut UEFA:a etukäteen kentälle ryntäyksen mahdollisuudesta.

Lisäksi järjestyksenvalvojilla oli varasuunnitelma pelaajien ja tuomarien turvaamiseksi, kun he asettautuivat tiiviiseen ketjuun pukukoppikäytävän edustalle.

Lähes sata vuotta ilman MM- tai EM-paikkaa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue ehti pelata jalkapalloa lähes sata vuotta ennen ensimmäistä MM- tai EM-kisapaikkaa. MM-kisoja on pelattu vuodesta 1930 ja EM-kisoja vuodesta 1960.

Kesän 2020 EM-kisoissa maajoukkue tekee historiaa osallistumalla joko Pietarin ja Kööpenhaminan tai Rooman ja Bakun alkulohkoon.

Suomen miesten maajoukkue on edustanut olympialaisissa vuosina 1912, 1936, 1952 ja 1980. Paras sijoitus on neljäs vuodelta 1912. Olympialaisissa eivät kuitenkaan ole viime vuosikymmeninä pelanneet parhaat pelaajat.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue on pelannut EM-kisoissa kolmesti vuosina 2005, 2009 ja 2013. Paras sijoitus on välieriin pääsy vuonna 2005.

Juttua on täydennetty kello 21.10 Palloliiton pääsihteerin Marco Casagranden kommenteilla. Casagrande epäilee kurinpitomenettelyn alkavan myöhemmin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kendokalevassa saa kyllä futista kutsua halventavasti potkupalloksi ja trollata futiskannattajia, mutta vasta-argumentointi kielletty?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän siellä mitään mellakoita ollut, iloisia ihmisiä vain. Mutta voihan siellä joku ueffan pomo huomata tilillään muutaman kymmenentuhannen euron tarpeen....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuo ole kyllä hyväksyttävää. Jotain sanktiota pitäisi tulla, ettei tule tavaksi. Vaaranahan näissä joukkojen ryntäyksissä on ihmisjoukkojen pusertuminen kuoliaaksi, mitä on tapahtunutkin jalkapallo-otteluissa. Pahimmillaan saattaa tulla kymmeniä tai satoja kuolleita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä olisi EM-kisapaikka pitänyt menettää. Oppisivatpa kurittomat intoilijat olemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä meille, mutta onko tuo nyt ihan reilua? Muut saavat rangaistuksen samasta tempusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

26.1.
Anita Korva näki valonpilkahduksia Rokualla OHS:n kansallisissa kisoissa
26.1.
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
26.1.
OLS pullotti pinkin pyörremyrskyn – Pitkä tappioputki katkesi, kun huippujoukkue Classic kaatui Kastellissa
26.1.
Mediat: Ex-koripallotähti Kobe Bryant on kuollut helikopterionnettomuudessa – pidetään yhtenä kaikkien aikojen NBA-pelaajista
26.1.
Ynni otti voiton Kristika Turusta vuoristoratamaisen esityksen jälkeen, katso kuvia ottelusta
26.1.
Talvinen sää palaa Ouluun: Ensi viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
26.1.
Kapteeni täynnä tahdonvoimaa – Vili Hautala laittaa kroppaa peliin Ynnin puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

210 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image