Suomalaisen palloilun naisikoni

Kemin tyttö Hanna Teerijoki oli parhaina pelivuosinaan sellainen taituri, että päihitti monet miespelaajatkin.
Urheilu 15.2.2004 0:00
Mika Kulju

Naisten jääpallon MM-kisoissa maajoukkueen kapteenina luistelee kemiläissyntyinen Hanna Teerijoki, jota voi syystäkin pitää suomalaisena palloiluikonina.

Hän on ainoa eurooppalainen, joka on edustanut Suomea kuudessa eri maajoukkueessa. 41-vuotias Teerijoki on pelannut kansainvälisellä tasolla jääpalloa, kaukalopalloa, jalkapalloa, maahockeyta, jääkiekkoa ja golfia. "Aloitin jääpallon parissa ja siitä on ollut todella paljon hyötyä muissa pallopeleissä. Esimerkiksi golfin pelaamiseen se on antanut monia vahvuuksia", helsinkiläisen Paloheinä Golf Oy:n toimitusjohtaja kertoo.

Veitsiluodon Vastuksessa käynnistyneeseen uraan mahtuu 26 eri lajien Suomen mestaruutta. Maajoukkuelajeista ainoastaan jääkiekossa mestaruus jäi voittamatta. Jääpallossa Teerijoki on kaikkien aikojen suomalaistaituri, joka pelasi parhaimmillaan lähes yhtä hyvin kuin miehet.

"Kiinnostuin jääpallosta, koska se on vauhdikas laji, jota harrastetaan ulkona. Pelasin aluksi poikajoukkueessa, ja Vastuksen naisten joukkueen perustamisen jälkeen lähdin siihen mukaan", Teerijoki muistelee.Aluksi kutsu huvitti


Miesten sarjaa Teerijoki pelasi myöhemmin kaukalopalloliigassa ja kansainvälistä kokemusta hän hankki Ruotsista ja Norjasta. Jääpallon MM-kisoihin Teerijoki lähti enemmän kuin mielellään, vaikka kunto ei ehkä olekaan aivan samaa luokkaa kuin huippuvuosina. Edellisestä jääpallo-ottelustakin on ehtinyt kulua jo 12 vuotta, kuten suurimmalla osalla muillakin maajoukkuenaisilla.

"Aluksi kutsu tuntui huvittavalta, mutta maajoukkueleirillä tuli tunne, ettei tämä hullumpaa hommaa olekaan. Pitihän mukaan päästä, kun MM-kisoja ei ole aikaisemmin järjestetty. Mitään tavoitteita meillä ei ole, mutta joukkueemme ei ole missään nimessä huono", Teerijoki sanoo.

Nykyään Teerijoen päälajina on golf, jonka ammattilainen hän on myös yritysjohtajana. Parhaat elämykset hän on kuitenkin hankkinut isoilla jääkentillä. Monen lajin taituri Teerijoki on arvioinut, että jääkiekko on kuin punkrokkia tshaikovskimaiseen jääpalloon verrattuna.

"Jääpallo on aina ollut minulle rakkain laji. Se on teknisesti erittäin vaativaa urheilua, jossa tarvitaan paljon kuntoa."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

287 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image