Ojanen takaisin AC Oulun valmennukseen – Lähderinne jatkaa pää­val­men­ta­ja­na: "Hänellä on joukkueen ja seuran tuki"

AC Oulun entinen päävalmentaja Rauno Ojanen liittyy Ykkösessä pelaavan joukkueen valmennusryhmään. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Urheilu 12.6.2019 15:00
Kai Nevala

AC Oulun entinen päävalmentaja Rauno Ojanen liittyy Ykkösessä pelaavan oululaisjoukkueen valmennusryhmään. Joukkuetta kaudesta 2018 luotsannut Mika Lähderinne jatkaa tehtävässään päävalmentajana.

AC Oulun seurajohto haluaa lisätä resursseja joukkueen päivittäiseen tekemiseen.

– Joukkueen urheilullinen tavoite tälle kaudelle on selvä eli haluamme olla kahden parhaan joukossa. Alkukausi oli hyvä, mutta viimeisissä otteluissa pisteitä ei ole kertynyt toivottuun tahtiin. Reagoimme asiaan näin ja uskomme, että kurssi kääntyy, AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen kommentoi.

Oululaisjoukkue aloitti kauden saalistamalla neljästä ensimmäisestä ottelustaan kymmenen pistettä. Sen jälkeen maalihanat menivät täydellisesti kiinni: joukkue on saanut neljästä ottelusta vain kaksi pistettä maalierolla 0–2. Tilanne on erikoinen, sillä nousijasuosikkeihin lasketun AC Oulun puolustus pitää erinomaisesti, mutta joukkueen hyökkäyspeli on hyytynyt.

Toimitusjohtaja Meriläinen korostaa, että seurajohto on keskustellut myös pelaajiston edustajien kanssa.

– Päävalmentajalla on joukkueen vahva tuki. Hänellä on myös seuran tuki. Ojanen auttaa Lähderinnettä työssään. Diegolla (Lähderinne) on ollut liian iso taakka.

Seurajohto ei aio jatkossakaan puuttua peluutukseen. Tiedotteessaan se kuitenkin linjaa toivomuksensa AC Oulun tyylistä, sillä listauksessa mainitaan muun muassa vauhti, yllätyksellisyys, rohkeus ja peleissä nauttiminen.

"Voin tuoda kokemusta"

Ulkopuoliselle tilanne näyttäytyy epätavallisena: edellinen päävalmentaja tulee nykyisen päävalmentajan avuksi. Ollaanko Ojasta hivuttamassa uudestaan luotsiksi?

Viritelmä ei ole ihan niin dramaattinen kuin se näyttää, koska Lähderinne ja Ojanen ovat tehneet koko ajan yhteistyötä. Tänä vuonna Ojanen on toiminut AC Oulun katsomovalmentajana.

– Minut on esitelty joukkueelle jo ennen sarjan alkua. Tiedän, miltä tämä kokonaisuus saattaa näyttää ulkopuolisille, mutta olemme puhuneet Diegon kanssa asiasta, Ojanen toteaa.

Ojanen nousi AC Oulun päävalmentajaksi syksyllä 2012. Hän jatkoi tehtävässään kauden 2017 loppuun asti. Viime kaudella hän oli SJK:n organisaatiossa akatemiavalmentajana.

– Voin tuoda valmennukseen kokemusta ja tiimiin lisää näkemystä. Lisäksi olen vastuussa tietyistä osa-alueista.

Ojanen tuli konkreettisesti mukaan harjoituksiin keskiviikkona aamupäivällä.

– Joukkue otti minut ammattimaisesti vastaan.

Päävalmentaja Lähderinne sanoo saavansa lisää käsiä, silmiä ja korvia tiimiinsä.

– Rane tulee nyt kenttätyöhön enemmän mukaan. Olemme tunteneet jo kymmenen vuoden ajan. Meille tämä ei ole niin dramaattista kuin mitä se ulkopuolelle näyttää. Ranella on kokemusta ja uusia ajatuksia.

AC Oulu on sarjassa kahdeksan kierroksen jälkeen kolmantena 12 pisteellä. Kärkijoukkue FC Hakalla on 20 pistettä. TPS on toisena 19 pisteellä. Ykkösen voittaja nousee suoraan liigaan ja kakkonen pääsee liigakarsintaan.
Oululaisjoukkue kohtaa sunnuntaina vierasottelussaan EIF:n.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Samat jampat näköjään pyörii edelleen ACOn valkuissa, Ranen 5v kausi oli kokoajan hidasta ja pallon siirtelyä alaspäin ja nyt hän sitten jatkaa 2 valkkuna.Ei tämmönen perus jamppa ymmärrä MIKSI otettiin jälleen kehiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mika Lähderinne on näyttönsä antanut: jo toinen kausi valumassa hukkaan. Nyt hänen pitäisi osata tehdä johtopäätökset ja nostaa kytkintä. Valmentaminen ei nyt vain ole hänen juttunsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valmentajat tekee työtä 110 prosenttisesti, eikä joukkueen jättäminen ja periksi antaminen ole heidän juttunsa, voimia valmennukseen tarvitaan lisää, kaksin työskentely on parempaa.
Mikäli tilanne ajautuu huonommaksi, seurajohdon pitää toimia, valmentaja ei voi tehdä itse mitään johtopäätöstä, täysillä nämä äijät menevät lopuun asti.
Suomalais kansallinen periksiantaminen, luovuttaminen, on valmentajalle mahdoton ajatus, se on pää pensaasen laittoa, kun pupu menee pöksyyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata lähteä, AC Oulussa saa perinteisesti valmentaa ilman tulosvastuuta joten kannattaa ottaa rahat pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oulussa lajiosaamista löytyy. Vika löytyy taustajoukoista ja markkinointiosaamisen puutteesta. Rahan houkuttelu lajin pariin on se taitolaji potkupallon rinnalla. Sitä täällä ei osata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoja ukkoja kierrätetään kaudesta toiseen ja toivotaan parempaa tulosta. Ei näin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valmennuksessa pitää olla riittävästi voimia ja näkemystä,
joten päätös on oikea, yksi voi palaa lopuun, tarvitsee tukea, yhteistä päämäärää tukemaan.
Ymmärrän Lähderinnettä hyvin, hän on ollut hirvittävässä paineessa, peli ei yllättäin kulje kuten pitää, umpisolmu näkyy yleisöönkin, tilanne vaatii lisävoimia, motivointia ja urheilupsykologiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

AC Oulun mahdollisuus nousuun on edelleen olemassa ja talous näyttää hyvältä jos peleihin tulee yleisöä, mutta koko ajan on ihmetyttänyt se, että peli on ollut liian varovaista ja vastustaja on ehtinyt reagoida ac:n hyökkäyksiin . Hyökkääjät eivät uskalla ampua ja hyökkäyksen pitäisi melkein aina päättyä laukauksiin . Syöttely on vain ajoittain ollut hyvää. Mitään uutta ei ole tullut esim. kulmapotkuihin. Esimerkiksi yhdessä pelissa niitä oli kymmenkunta ja kentällä ei saatu juuri maaliin johtavia tilanteita. Erikoistilanteet ovat myös tärkeitä kuten AC:n pitäisi muistaa. Isot miehet eivät ole tekenisesti taitavia joten heidän pitäisi ehkä olla alempana. He eivät kykene pitämään palloa hallussa juuri hetkeäkään. Hyökkäykseen lähtö alhaalta on liian hidasta. Joukkueessa on potentiaalia, joka pitäisi mitata nopeasti ylös. Mitähän joukkueen valinnut urheilutoimenjohtaja Mako Heikkinen tuumaa. Häneltä ei ole kuulunut mitään kommenttia peleistä. Ovatko oikeat miehet kentällä ?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin mielellään kuin näkisi AC Oulun nousevan, niin taas taitaa kolmos- tai nelospaikka kutsua...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari ”oikeaa yritystä” sponsoriksi ja sitä kautta 1-3 kunnon hankintaa joukkueeseen ja nousu on varma. Hölmöä hakata päätä seinään talkoorahkeilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se sama kuka sinne tulee, jos peliä ei saada nopeammaksi. Poikkikentän kuljetukset ja pallonsiirtely johtaa siihen, että useimmiten pallon alla on vastustajalla 8-9 vastustajaa. Kärkipelaajille ei tule tilanteita kuin korkeista keskityksistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on, jotain on tehtävä taaksepäin pelaaminen on saatava todellisiksi hyökkäyksiksi. Molarin potkut menevät pääsääntösesti vastustajalle, tai rajaheitoiksi vastustajalle. Rohkeita hyökkäyksiä peliin !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on juurikin tyypillistä oululaista jalkapalloa, jota pelataan jo junnuissa: poikkikentän peliä, hitaita hyökkäyksiä laitojen kautta ja sitten peruutellaan omalle mokelle. Ei asiaa liigaan tällä pelitavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitus ei ole viedä seuraa konkurssiin, siksi ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

toivotonta touhua tuo ac:N homma ei se jos pyöritään omalla alueella ja keskikentällä niin maaleja on turha odottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä uutta tämä tuo Acoon , kaksi samanlinjan valmentajaa, joilla ei taidot ja osaaminen eikä ajatuskaan riitä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image