Lippo Pesis on jättänyt kenttävuokrat maksamatta – "Seura on maksanut vain yhden pienen laskun"

Lippo Pesis haki keväällä velkasaneeraukseen. KUVA: Tiina Wallin
Urheilu 8.8.2018 16:35
Kaleva

Miesten Superpesiksestä tippuvan Oulun Lippo Pesiksen talousongelmat eivät ole hellittäneet kesän aikana. Seura ei ole maksanut kauden aikana syntyneitä kenttävuokriaan Oulun kaupungille.

– Kesän aikana syntyneistä laskuista suurin osa on hoitamatta. Seura on maksanut vain yhden pienen laskun, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä kertoo.

Maksamattomista tilavuokrista huolimatta kaupunki ei aio estää Lipon pelaamista kotikentällään kahdessa jäljellä olevassa ottelussa. Torstaina Lipolla on Raksilassa vastassa Kankaanpää ja ensi tiistaina Hamina.

Tammikuussa Lippo menetti kaikki sille varatut harjoitteluvuorot Ouluhallista, koska seura ei pysynyt sille laaditussa maksusuunnitelmassa vanhojen rästien osalta. Mikäli Lippo ei hoida velvoitteitaan, sillä ei ole asiaa Ouluhalliin myöskään ensi talvena.

Lippo Pesis haki keväällä velkasaneeraukseen, minkä ansiosta kaupunki päästi seuran pelaamaan kuluvan kauden ottelunsa Raksilan pesäpallostadionille.

Lopullinen päätös mahdollisesta saneerausohjelmaan pääsemisestä saadaan syksyllä. Hakemuspäivän jälkeen syntyneet uudet velat asettavat kuitenkin kysymysmerkkejä saneerauspäätöksen ylle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (169)

Miten on mahdollista, että Oulun kaupunki päästi kenttävuokralaskut liian isoksi, jolloin ei ollut enää toiveitakaan saada Lippoa niitä maksamaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raksilan pesäpallostodion rakennettiin aikoinaan Lipon miesten joukkuetta varten Oulun kaupungin toimesta.
Tarkkaan katsottiin kaikki, että mm. aurinko paistaa sieltä, että vähiten häiritsee peliä. Aurinkohan on ongelma erityisesti Kempeleessä ja yleensäkkin pesäpallossa lähes koko ajan jou kärsii, mutta Raksilassa siinä onnistuttiin asiantuntijoiden voimin jossa seura ja pelaajat oli mukana. Lyöjäkuningas Ahola tuli aikoinaan sen takia kotikunnastaan Pattijoelta, että on hyvä pelata kun siellä silmiin häikäisi.
Oulussa on hyvä esimerkki urheilun tuomista rahoista kaupungille ja yrityksille Kärpät ja aiemmin oli myös Lippo.
Yritykset järjestää Raksilassa mm. yhteistyötilaisuuksia. Tutustutaan ja pidetään hauskaa, muistan ikuisesti tilaisuuden.
Kaupunki hyötyy välillisesti mm. hotellien täyttyessä, asiakkaat kaupoissa lisääntyy mm. Lipon pelin jälkeen sen huomaa.
Urheilun ansiosta kymmeniä miljoonia Oulun kaupunki hyötyy vuosittain.
Valtakunan tasolla urheilu ja harrastaminen onkin jo miljardien arvoinen.
Tilavuokrat on nappikauppaa, Kärpät taitaa maksaa toista miljoonaa hallista vuokraa, mutta silti hyöty tulee muualta kaupungille, ilman Kärppiä eivät saisi mitään ei vuokraa, eikä muita tuloja, sama koskee myös Lipon osalta.
Pesäpallostadion on paikoillaan, vaikka sitä ei Lippo käyttäisi, samat kenttämestarit pitää kentän kunnossa.
Muutaman satasen vuokra harjoitus tunnilta ja 350 euron peli kenttä maksuilla ei ole kaupungille mitään hyötyä eikä merkitystä, taitaa mennä sihteerin palkkaan. Seuralle sillä rahalla on paljonkin merkitystä ja maksettavahan sekin tietysti on.
Seurojen talous perustuu ja pitäisi perustua pesäpallossa pelkästään sponsorituloihin. Yleisötulot on lisätuloa, jonka varaan ei saisi laskea mitään, mm. säät vaihtelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missähän ne sinun miljoonasi ovat? Missä faktat? Juttusi taitaa perustua täysin arvioosi ja olettamuksiin nämä kaupungille takaisin tulevat rahat.

Nyt on kyse enemmänkin periaatteesta, jos vuokraat, maksat vuokran. Kun on kyse julkisista varoista, tulee niiden seuranta olla todella tarkkaa ja julkisista varoista tulee pitää kirjaa ja huolta sentilleen. Minä en tykkää veronmaksajana siitä, että joku seura ei maksa vuokria takaisin, oli ne sitten kuinka pieniä tahansa. Minä veronmaksajana en ole niitä antanut anteeksi, enkä anna!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yli 20 vuotta vanhan ja kohta peruskorjausta kaipaavan pesisstadionin säilytystä ei voi perustella muutamalla junnumitallilla. Kyseinen tontti on sen verran arvokas, ettei sitä tule säilyttää tämän marginaalilajin tarkoituksiin. Lajia harrastellaan enää tosissaan, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, lähinnä pienissä muuttotappiokunnissa. Nyt Oulun pesäpalloväki on ottanut strategiakseen ylikorostaa Lipon juniorien menestystä, jotta stadionin säilyttäminen olisi jotenkin tärkeää tulevaisuuden kannaltaa. Totuus on kuitenkin se, että syrjempääkin löytyy jo kenttiä tämän pienen ryhmän puuhastelulle. Kempeleen kenttä täyttää nämä kriteerit erinomaisesti. Esimerkiksi edellisessä Lipon Superpesisottelussa oli vain hieman yli sata katsojaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleen kentän käyttö olisi ainakin kannattanut jättää kommentista pois. Tokihan Kempeleen kunnanisät saattavat olla suurisydämisiä, mutta tuskinpa oululaisilla junioreilla ja pelaajilla olisi juurikaan asiaa Kempeleen laguunille. Samoin vaatimukset pesäpallostadionin purkamisesta ja ottamisesta rakennuskäyttöön eivät ole tästä maailmasta, lähinnä pahansuopuutta yhtä mukavaa lajia kohtaan. Me pesäpalloilun ystävät emme halua moitiskella minkään muun lajin harrastajia puuhastelijoiksi tai marginaalilajin edustajiksi, vaan annamme kaikkien harrastaa lajia omien mieltymystensä mukaisesti, jopa verovaroilla tuettuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä kirjoitin E ja D junnujen voitosta, taisi osua väärään kohtaan, enkä ole koko Oulun pesäpalloväki, enkä edusta kuin ihan itseäni. Minun strategiani oli kertoa vain positiivinen uutinen kultaa voittaneista (Lippo nimisen) seuran pojista ja tytöistä jotka sai hopeaa jäi sanomatta, Juttu oli lehdessä. Jotenkin tuntuu, ettei positiivistä saa millään Liposta kertoa, jotkut piirit alueella ottaa heti herneen nenään. Kaikissa Lipon seuroissa on tapahtunut ja tapahtuu enemmän positiivisiä, kuin negatiivisiä asioita. Pitää myös vielä muistaa taas kerran erikseen kertoa ja että Lipon edustusjoukkue on vain yksi erillinen täysin itsenäinen osa Lippo nimeen viittaavista seuroista. Lisäksi on myös yksi Lippo jolla kalaa pyydetään, joten ei saa puuroja ja vellejä sekoittaa, jos ei asiat ole hanskassa!
Raksilan valtakunnallisesti arvostettu urheilukeskus on arvostettu.
Pesäpallo stadion on Suomen mittakaavassa erittäin hyvä ja säilyy siinä ikuisesti.
Oulu on vanha perinteikäs pesäpallokaupunki, eikä se muutamassa vuodessa häviä mihinkään. Tulevaisuus näyttää hyvältä.
Oulussa löytyy kyllä lääniä vaikka mihin, mikä pakkomielle on purkaa pesäpallostadion joillain piireillä, hyvin se siihen mahtuu ja on kovassa käytössä koko kesän. Katsomoon saadaan mahtumaan tarvittaessa 7000 katsojaa. Käyttöä sille on varmasti vielä pitkään superpesiksessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väite , että Lippo olisi tuhonnut oululaisen urheilun uskottavuuden on suorastaan huikea. Lippo on kokonaisuuden kannalta hyvin pieni tekijä urheilusektorilla. Suuresti vain ihmetyttää, mistä ihmeestä kumpuaa katkeruus ja pahansuopuus, jota alinomaa nostetaan esiin Lippoa koskevissa asioissa. Tietenkin nyt vahingoniloisten kannattaa iloita ja ilakoida Lipon putoamisesta sarjasta, samoin velkasaneerauksesta jne. Kaikesta huolimatta haluaisin kysyä Lippoa jatkuvasti herjaavilta: Mitä henkilökohtaista riemua saatte revittyä, kun yhdellä urheiluseuralla menee huonosti ? Toivon ja uskon kuitenkin, että meitä pesäpalloilun ystäviä ja tukijoita löytyy Oulusta jatkossakin ja saamme tulevaisuudessa katsella Oulussa myös superpesistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lueppa näitä Lipon uutisten kommentteja. Näiden negatiivisten uutisten yhteydessä kommentoidaan jatkuvasti myös AC Oulun ja Kärppienkin tekemistä. Se on ihan varmaa, ettei tämä Lipon puljailu ainakaan edistä urheilupaikkarakentamista Oulun kaupungissa. Urheilun vastustajat saavat bensaa liekkeihin tästä Lipon toilailusta. Myös sekin, ettei urheiluväki ole yksiselitteisesti puuttunut tähän Lipon kieroiluun on tuonut negatiivista mainetta kaikille muillekin toimijoille tässä kaupungisssa. Kukaan ei varmasti iloitse tai illakoi tästä tilanteesta, paitsi tietenkin lähtökohtaisesti urheilun vastustajat.. Minä ja monet muut oltiin täällä jo aikoja sitten sanomassa, että Lipon suunta pitää kääntyä tai huonosti käy. Meidät kuitenkin leimattiin kempeleläisiksi ja Lipon vastustajiksi. Lisäksi käytettiin juuri noita mainitsemiasi termejä, kuten herjaaminen, iloitseminen ja illakointi. Kun yrittää tuoda järjen ääntä tähän keskusteluun ja se halutaan vaientaa eikä seurajohto halunnut kuunnella järkeviä neuvoja, niin lopulta me Lipon parastakin halunneet käännyttiin seuraa vastaan. Urheiluväki vaan alkaa olla tässä kaupungissa niin ärsyyntynyttä tähän Lipon kieroiluun, että kommenttien sävy alkaa jo todellakin muuttua mainitsemiksesi ja se on puhtaasti Lipon toiminnan jääräpäisyydestä johtuvaa. Jos johdonmukaisesti tehdään asioita päin mäntyä, muiden varoittelemisesta huolimatta, niin ei lopussa ole paljoa ystäviä. Me aidot pesiksen ystävät ollaan todella katkeroituneita, ettei tätä hommaa saatu toimimaan. Se saattaa purkaantua jopa vahingonilona. Ei enää muitakaan ilon aiheita ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekee mieli sanoa, että tämä Oulun alueen pahansuopaisuus joka syö kaiken hyvän tulee sieltä samasta suunnasta kuin viimeiset ainakin viisi vuotta on tullut. Katkeruus on siellä kiimaakin kovempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisko joku vastata? Missä ikäluokissa Lippo on voittanut tänä vuonna poikien Suomen mestaruuksia? Minä en sellaista tietoa löytänyt mistään. Vai oliko tämä taas näitä "lippototuuksia", joita seurassa tunnutaan viljelevän vuodesta toiseen.

Jyväskylän Kiri oli täysi huijariseura ja kaupunki oli siellä tässä huijauksessa mukana. Kiri meni konkusiin ja rahat jäi saamatta. Tämän talousdouppauksen vuoksi kilpailijat kärsivät ja JJK:kin päätyi ongelmiin. Nyt Jyväskylän kesäurheilu on säällittävällä tasolla. Eikä sillä Jypilläkään niin hyvin. Nämä huijaukset ovat vaikuttaneet kaikkiin urheiluseuroihin Jyväskylässä. Tätäkö tänne Ouluunkin oikeasti halutaan? Lipon on annettu tuhota jo aivan tarpeeksi oululaisen urheilun uskottavuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jyväskylässä menee erittäin hyvin, siellä on yli puoli miljoonaa maksamattomia kilpa ja harjoituskenttämaksuja.
Jyväskylässä nämä seurat kilpailee silti Suomen mestaruuksista, muiden kanssa.
Kiri meni konkurssiin kun pudotettiin Super pesiksestä, velat on kolme kertaa isommat kuin Lipolla, joten velkasaneeraus olisi ollut myös hyvä vaihtoehto, koska sponsoreita olisi ollut, kun ei ole pesäpallossa kilpailua seurojen kesken.
Googlatkaa niin tiedot löytyy kaikesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

JJK tippunut europelejä pelaavasta joukkueesta kakkosdivarin portteja kolkuttelevaksi porukaksi. Lippo ei edelleenkään voittanut yhtään Suomen mestaruutta pojissa tänä vuonna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin menee kun ollaan konkurssissa? Olisi siihen velkasaaneraukseen voinut hakeutua, mutta eipä tuo toiminut Lipollakaan. Kilpailuahan siellä vaikka kuinka paljon JJK, JYP, Lohi-pesis jne.. Puoli miljoona maksamattomia kenttämaksujakin... huh huh. Aivan kipeää touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin menee kun seura konkunkurssissa ja velkaa kaupungille? Joku lippolainen unelma? Jatkakaa vaan samaan tahtiin. Kohta siellä peleissä ei käy enää ketään järkevää ihmistä. Viime pelissä taisi olla noin sata katsojaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä kirjoituksia täällä on riittänyt ainakin viisi vuotta, mahtaa olla ankeaa!!
Hyvin menee kun ollaan konkurssissa? Olisi siihen velkasaaneraukseen voinut hakeutua, mutta eipä tuo toiminut Lipollakaan. Kilpailuahan siellä vaikka kuinka paljon JJK, JYP, Lohi-pesis jne.. Puoli miljoona maksamattomia kenttämaksujakin... huh huh. Aivan kipeää touh
Hyvin menee kun ollaan konkurssissa? Olisi siihen velkasaaneraukseen voinut hakeutua, mutta eipä tuo toiminut Lipollakaan. Kilpailuahan siellä vaikka kuinka paljon JJK, JYP, Lohi-pesis jne.. Puoli miljoona maksamattomia kenttämaksujakin... huh huh. Aivan kipeää touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lipon E ja D pojat ovat voittaneet ikäluokkansa Suomen korkeimman turnauksen, ilmeisesti Suomen mestaruuksista pelataan vasta C ikäisistä alkaen. Pahoittelen aiheuttamaani valtavaa sekaannusta. Lipon A-nuoret pelaa välierissä jossa mahdollista voittaa mestaruus tai ainakin SM mitali.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitatako Seinäjoen suurleiriä? Aluesarjat ovat lähtökohtaisesti korkein sarja E- ja D-ikäisillä. Ne sarjat ovat vielä kesken. Esimerkiksi D-poikien Pohjois-Suomen ylemmässä lohkossa on kuusi joukkuetta ja Lippo on tällä hetkellä neljäntenä. Aluemestaruussarjassa tällä hetkellä oman lohkonsa kärjessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos tiedosta! Jostakin ne oli voittaneet sen kultamitalin, myös tytöt oli saaneet hopeaa sen saman lehtijutun mukaan.
Onneksi myös pesäpallo kiinnostaa ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lippo oli C-poikien Suomen mestaruusturnauksessa sijalla 10. Sitä nuoremmissa ei Suomen mestaruudesta pelata. A- ja B-junnuissa ei Suomen mestaruus ole vielä edes ratkennut. Mistä ihmeen Suomen mestaruuksista täällä puhutaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaapa jäädä tonttivuokra maksamatta ensi vuonna, jos tuota stadionia ei pureta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (169)

Uutisvirta

6.12.
Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vakuuttaa välien olevan kunnossa SDP:n kanssa
6.12.
Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva: ”On ollut upeaa nähdä, miten ihmiset arvostavat tätä saavutusta”
6.12.
Pääministerin paikalta eronnut Antti Rinne torui keskustelukulttuuria itsenäisyyspäivän vastaanotolla: "Puhtaalla valehtelulla saattaa pärjätä myös politiikassa"
6.12.
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
6.12.
Sosiaalinen media ja ajautuminen kupliin pelottavat teatterin ja elokuvan tekijöitä
6.12.
Pääministeriehdokkaat Sanna Marin ja Antti Lindtman pysähtyivät juhlimaan raskaan viikon jälkeen
6.12.
Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto toi Rukakeskuksen Ville Ahon puolisoineen Linnaan – Koillismaa kutsuu taas heti seuraavana päivänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Suomessa ei ole köyhiä. Jos joku on vähävarainen, niin se on oma valinta. Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image