Kaisa Mäkäräinen oli tyytyväinen hiihtoonsa ja luottaa kuntoonsa - lauantaina kertyi sak­ko­kier­rok­sia

Urheilu 12.1.2019 21:38
STT

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen on tyytyväinen joulutauon harjoittelujaksoonsa, vaikka Saksan Oberhofin maailmancupin kilpailuviikonlopun henkilökohtaisissa kilpailuissa tulostaso jätti parannettavaa.

–  Fysiikan suhteen olen luottavainen, Mäkäräinen tuumi puhelimitse STT:lle 22. sijan tuoneen takaa-ajokilpailun jälkeen.

Mäkäräiselle kertyi lauantaina viisi sakkokierrosta, mutta hiihto sujui hyvin, ja kaksi ampumapaikkaa hän selvitti puhtaasti. Lähtökohdat lauantain kilpailuun olivat lähes toivottomat, kun hän jäi torstain pikakilpailussa sijalle 44.

Eikä lauantain takaa-ajokilpailun ensimmäinen makuuammunta luvannut hyvää kilpailun loppua ajatellen. Suomalainen ampui kolme ohilaukausta, kun kova ja puuskittainen tuuli sotki penkkatyöskentelyä.

Ensimmäinen pystyammunta ja toinen makuuammunta sujuivat sakoitta, mutta toinen pystypaikka tuotti kaksi hutia.

–  Molemmat pystypaikat olivat väkisin vääntämistä, joissa menin vain laukaus kerrallaan. Toinen makuupaikka oli helpompi ja hallittu ammunta, Mäkäräinen jutteli.

–  Tuuli vaihteli melko kovasti, ja sekin vaikutti, missä kohti penkkaa ampui, Mäkäräinen jatkoi.

Mäkäräisen lisäksi lähes kaikki muutkin kilpailijat kärsivät tuulioloista. Pikakilpailun jälkeen kärjestä takaa-ajoon lähtenyt Italian Lisa Vittozzi hallitsi olosuhteet parhaiten ja otti toisen peräkkäisen maailmancupin voittonsa. Italialaiselle kertyi kaksi sakkokierrosta. Mäkäräinen jäi voittajasta kaksi minuuttia ja 20 sekuntia.

Toiseksi nopeinta vauhtia ladulla

Slovakian Anastasija Kuzmina oli toinen ja Ranskan Anais Chevalier kolmas. Kuzminalle kertyi neljä ja Chevalierille viisi ohilaukausta.

Pikakilpailun jälkeen kolmantena ollut Ruotsin Hanna Öberg romahti takaa-ajossa kahdeksanneksi ja räiski viisi ohilaukausta. Maailmancupia johtava Italian Dorothea Wierer oli viides. Mäkäräinen putosi cupin pisteissä kahdeksanneksi.

Mäkäräinen mainitsi olleensa tyytyväinen jo torstaina hiihtovauhtiinsa, mutta tuolloinkin ohilaukaukset heikensivät ratkaisevasti kokonaisuutta. Lauantaina hän oli hiihtoajoissa toiseksi nopein Saksan Denise Herrmannin jälkeen.

Saksalaiset muistivat onnittelulaululla

Mäkäräinen täytti perjantaina 36 vuotta, ja lauantaina saksalaisyleisö lauloi Mäkäräiselle onnittelulaulun.

–  Enemmän tuota osasi jo odottaa kuin että olisin yllättynyt. Eilen ei ollut kilpailua, joten he lauloivat nyt. Näillä vuosilla tuohon on jo tottunut, Mäkäräinen tuumi.

Miesten takaa-ajokilpailussa Suomen Tero Seppälä oli 45:s. Hän ampui neljä ohilaukausta ja jäi norjalaisvoittaja Johannes Böstä yli neljä ja puoli minuuttia.

Sunnuntaina Oberhofissa kisataan viestit.

–  Siinä ei ole henkilökohtaisia paineita, mutta kisaamme maapisteistä, Mäkäräinen mietiskeli.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

16:52
Perustuslakivaliokunnan sote-lausunto ei valmistu vielä ensi viikolla: "Nostamme esiin ongelmat ja ratkaisukeinoja"
15:50
"Epävarmuuden kanssa on ollut raskasta elää" – Britanniassa asuva suomalaiskirjailija muuttaa pahimman Brexit-kaaoksen alta pois
15:15
Pääesikunnan laatima selvitys Lemmenjoesta julki – Komentaja Jarmo Lindbergin saamista tiedoista ei kerrota asiakirjassa
15:12
Stefan Löfvenistä äänestetään Ruotsin uutta pääministeriä perjantaina
15:12
Pohjois-Norjan lumivyöryuhreista löytyi yksi – etsinnät keskeytettiin huonon sään takia, ryhmät palaavat maastoon torstaina
14:52
Rankan ripulin aiheuttava vasikoiden alkueläintauti vienyt sairaalaan vain muutaman ihmisen Pohjois-Pohjanmaalla – tartuntojen kasvun syy mysteeri
14:23
Kultakortti Tokioon – Kaliforniassa varttunut rullalautailun supertähti vaihtoi yllättäen Suomen edustusasuun
28
Tutkija: Kuntaliitoksista tuskin hyötyä elinkeinoille – "Mitään positiivisia vaikutuksia tällä liitoksella ei ollut havaittavissa"
25
Outojen viesteihin ei vastata – Teuvo Pakkalan koululla sosiaalisen median asioihin herättiin etuajassa
19
May kärsi murskatappion ja EU-erosopimus kaatui alahuoneessa – konkreettisia seurauksia brexitille tai Britannialle on heti mahdoton ennustaa
18
Poliisi ohjeistaa: Miten kannattaa toimia, jos kohtaa suden?
14
Henkilöauto suistui nelostieltä ja törmäsi valaisinpylvääseen Kempeleessä
12
Rakentamisen huippuvuodet takana Oulussa – "Muutos oli havaittavissa jo viime vuoden puolella"
12
Tutkinnanjohtaja vahvistaa MTV:lle: Oulun vyyhdessä epäillään, että yksi nuorista tytöistä huumattiin tiedottomaksi ennen tekoa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Lapin Kelolinnat

Onko se halpa jos hinta nyt 3 miljoonaa ja kohta 2,8 miljoonaa? Tai hinta nyt 800000€ ja kohta 600000€????????????? Tyhj... Lue lisää...
nnnb

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image