Kaisa Mäkäräinen oli tyytyväinen hiihtoonsa ja luottaa kuntoonsa - lauantaina kertyi sak­ko­kier­rok­sia

Urheilu 12.1.2019 21:38
STT

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen on tyytyväinen joulutauon harjoittelujaksoonsa, vaikka Saksan Oberhofin maailmancupin kilpailuviikonlopun henkilökohtaisissa kilpailuissa tulostaso jätti parannettavaa.

–  Fysiikan suhteen olen luottavainen, Mäkäräinen tuumi puhelimitse STT:lle 22. sijan tuoneen takaa-ajokilpailun jälkeen.

Mäkäräiselle kertyi lauantaina viisi sakkokierrosta, mutta hiihto sujui hyvin, ja kaksi ampumapaikkaa hän selvitti puhtaasti. Lähtökohdat lauantain kilpailuun olivat lähes toivottomat, kun hän jäi torstain pikakilpailussa sijalle 44.

Eikä lauantain takaa-ajokilpailun ensimmäinen makuuammunta luvannut hyvää kilpailun loppua ajatellen. Suomalainen ampui kolme ohilaukausta, kun kova ja puuskittainen tuuli sotki penkkatyöskentelyä.

Ensimmäinen pystyammunta ja toinen makuuammunta sujuivat sakoitta, mutta toinen pystypaikka tuotti kaksi hutia.

–  Molemmat pystypaikat olivat väkisin vääntämistä, joissa menin vain laukaus kerrallaan. Toinen makuupaikka oli helpompi ja hallittu ammunta, Mäkäräinen jutteli.

–  Tuuli vaihteli melko kovasti, ja sekin vaikutti, missä kohti penkkaa ampui, Mäkäräinen jatkoi.

Mäkäräisen lisäksi lähes kaikki muutkin kilpailijat kärsivät tuulioloista. Pikakilpailun jälkeen kärjestä takaa-ajoon lähtenyt Italian Lisa Vittozzi hallitsi olosuhteet parhaiten ja otti toisen peräkkäisen maailmancupin voittonsa. Italialaiselle kertyi kaksi sakkokierrosta. Mäkäräinen jäi voittajasta kaksi minuuttia ja 20 sekuntia.

Toiseksi nopeinta vauhtia ladulla

Slovakian Anastasija Kuzmina oli toinen ja Ranskan Anais Chevalier kolmas. Kuzminalle kertyi neljä ja Chevalierille viisi ohilaukausta.

Pikakilpailun jälkeen kolmantena ollut Ruotsin Hanna Öberg romahti takaa-ajossa kahdeksanneksi ja räiski viisi ohilaukausta. Maailmancupia johtava Italian Dorothea Wierer oli viides. Mäkäräinen putosi cupin pisteissä kahdeksanneksi.

Mäkäräinen mainitsi olleensa tyytyväinen jo torstaina hiihtovauhtiinsa, mutta tuolloinkin ohilaukaukset heikensivät ratkaisevasti kokonaisuutta. Lauantaina hän oli hiihtoajoissa toiseksi nopein Saksan Denise Herrmannin jälkeen.

Saksalaiset muistivat onnittelulaululla

Mäkäräinen täytti perjantaina 36 vuotta, ja lauantaina saksalaisyleisö lauloi Mäkäräiselle onnittelulaulun.

–  Enemmän tuota osasi jo odottaa kuin että olisin yllättynyt. Eilen ei ollut kilpailua, joten he lauloivat nyt. Näillä vuosilla tuohon on jo tottunut, Mäkäräinen tuumi.

Miesten takaa-ajokilpailussa Suomen Tero Seppälä oli 45:s. Hän ampui neljä ohilaukausta ja jäi norjalaisvoittaja Johannes Böstä yli neljä ja puoli minuuttia.

Sunnuntaina Oberhofissa kisataan viestit.

–  Siinä ei ole henkilökohtaisia paineita, mutta kisaamme maapisteistä, Mäkäräinen mietiskeli.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image