Kärppien nuorukaiset tositoimiin myös Mestarien liigassa, Mäntylän taklaama Koblizek sairastuvalle – Aho Skellefteå-pelistä: ”Yksi tärkeimmistä sarjan historiassa"

Viikko sitten Ruotsissa Kärpät ja Skellefteå pelasivat tasaisen, käytännössä yhden maalin pelin. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 15.10.2019 12:50
Janne Onnela

Heti jääkiekon Mestarien liigan lohkoarvonnan jälkeen 22. toukokuuta oli selvää, että vajaan puolen vuoden päässä odottaisi yhdelle eurooppalaiselle jääkiekkomahdille iso pettymyksen päivä. 

Se päivä on tänään 15. lokakuuta, kun Mestarien liigan lohkovaihe paketoidaan E-lohkon osalta Ranskan Grenoblessa ja Oulun Raksilassa.

Kärpät, Ruotsin kestomenestyjä Skellefteå ja Sveitsin suurseuroihin lukeutuva Bern ratkaisevat illalla, kuka kovasta kolmikosta jää jo lohkovaiheeseen. Kolmikosta tuskin kukaan on pelannut aiemmin lokakuun puolivälissä yhtä tärkeää peliä kuin tiistai-iltana.

– Alusta saakka oli selvää, että yksi kovista tippuu. Olemme sitä onnellisessa asemassa, että meillä tämä on omissa käsissä. Tämä on sarjan historiassa yksi tärkeimmistä peleistämme, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho näkee.

Kärppien tilanne on selkeä. Jatkopaikka on varma, jos pikkupedot juhlivat illalla voittoa varsinaisen peliajan jälkeen. Muissa skenaarioissa oululaiset tarvitsevat ranskalaisjoukkue Grenoblen apua. Grenoble kohtaa Kari Jalosen valmentaman Bernin tiistaina kello 20.30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa.

Manner peräänkuuluttaa valppautta

Kärpät on ollut kotimaisessa liigassa hyvässä vireessä. Lauantaina Raksilan kärkikamppailussa Tappara oli rankkareiden verran parempi, mutta Kärpät oli pelin päällä käytännössä koko illan.

Etenkään alussa Tappara ei pysynyt millään vikkelän pienpedon perässä. Suorituksen arvoa lisää se, että Kärpät oli matkustanut Mikkelistä bussilla koko yön Savonlinnan lentokentällä joukkuetta odottaneeseen lentokoneeseen tulleen teknisen vian takia.

Kärpät oli Oulussa vasta lauantaiaamuna kello 6.30.

Viikko sitten Ruotsissa Kärpät ja Skellefteå pelasivat tasaisen, käytännössä yhden maalin pelin. Kärppien ainoa takaisku tuli Jesse Koskenkorvan sokkosyötön seurauksena. Oululaiset eivät onnistuneet maalinteossa kertaakaan, ja ruotsalaiset rankaisivat vielä lopussa lyömällä kiekon tyhjään maaliin. 

– Meidän täytyy olla valppaina alusta loppuun. Vastustaja oli viikko sitten todella aggressiivinen ja sellainen kalaparvimainen koko ajan. Hetkessä pitää elää, eikä tilanteita voi pelata etukäteen, kärppäluotsi Mikko Manner listasi parannuskohteita viikon takaiseen kohtaamiseen nähden.

Koblizek loukkaantui lauantain taklauksessa

Oululaisten puolustuspaketti on ollut timanttinen koko alkukauden, mutta maalinteko on ollut Kärpille ajoittain tuskaista. Juho Lammikon, Jesse Puljujärven ja Mika Pyörälän tähdittämä ykkösketju on ollut hyvässä vireessä, mutta takana on ollut vaikeampaa.

Tilannetta ei helpota sekään, että ketjut 2-4 elävät pelistä toiseen hyökkäyksen runsaudenpulasta johtuen.

Tiistain tärkeään peliin Manner on tehnyt muutoksia. Viikon takaiseen CHL-peliin nähden juniori-ikäiset Rädyn veljekset Aku ja Aatu pääsevät nyt tositoimiin myös Mestarien liigassa kuten myös häkkipäässään illalla pelaava puolustaja Topi Niemeläkin

Lauantaina Tuukka Mäntylän ulosajoon johtaneen taklauksen alle jäänyt Radek Koblizek ei ole pelikunnossa tärskyn jäljiltä. Sairastuvalle pikkuvaivoja parantelemaan on liittynyt myös puolustaja Aleksi Mäkelä

Kärppien maalia vartioi säntillisen vuoroperiaatteen mukaisesti Justus Annunen.

 

Kärppien kokoonpano kello 19.00 alkavassa Skellefteå-pelissä:

 

Hyökkääjät

#17 Mika Pyörälä – #91 Juho Lammikko – #9 Jesse Puljujärvi

#41 Jari Sailio – #13 Michal Kristof - #35 Jussi Jokinen

#18 Sami Anttila - #52 Aatu Räty - #38 Aku Räty

#27 Miska Humaloja – #51 Jesse Koskenkorva– #21 Otto Karvinen

#67 Jasper Lindsten

Puolustajat

#63 Jakub Krejcik – #26 Shaun Heshka

#71 Ludwig Byström – #28 Mikko Niemelä

#5 Lasse Kukkonen – #7 Topi Niemelä

#4 Joona Huttula

 

Maalissa #30 Justus Annunen (#42 Patrik Rybar)

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajat Lehtonen ja Mikkola myös kisoissa.
Pojat pelasivat ihan hyvän kauden pakkiparina liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuoden runoilija palkinto sinulle Eino Leino, ole ylpeä ja kanna ylpeänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laitetaan Raksilassa kannustamalla Kärppien pelaajiin liikettä. Niin alkaa maaliverkot soimaan Skellefteå puolella. Nyt katsotaan illalla kuka hallitsee maalinteon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kärpille jää luu käteen ja toteaa ettei kuullu euroopan huippuseurojen joukkoon kun tippuu chl stä ulos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät sentään pelaa euroopan huippuseurojen kanssa. tepsukat taitaa olla kotimaisen sarjan viimeisenä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image