Kärpät takoi en­nä­tys­tu­lok­sen – Toi­mi­tus­joh­ta­ja Tommi Virkkunen: ”Olemme tehneet hyviä in­ves­toin­ti­pää­tök­siä ja strategiamme on onnistunut”

Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen sanoo konsernin valinneen onnistuneen strategian. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 29.8.2019 19:04
Janne Onnela

Viime liigakauden hopeajoukkue Oulun Kärpät takoi päättyneellä tilikaudella ennätystuloksen. Emoyhtiö Oulun Kärpät Oy teki 18,6 miljoonan euron liikevaihdolla 1,65 miljoonan euron tuloksen.

Konsernin liikevaihto kasvoi edelliseen tilikauteen nähden 18 prosenttia ja liiketulos 37 prosenttia. Urheilutoiminnan osuus niin liikevaihdosta kuin -tuloksestakin oli noin kaksi kolmasosaa.

Kärppien henkilöstövuokraukseen ja rekrytointipalveluihin keskittynyt tytäryhtiö Työtahti Oy pyöritti kolmen miljoonan liikevaihdolla voittoa parisataatuhatta euroa.

Heinäkuisin järjestettävän Qstock-festivaalin liikevaihto oli puolestaan 4,1 miljoonaa euroa. Liikearvon poistolla seitsemättä kertaa loppuunmyydyn festivaalin oikaistuksi liiketulokseksi jäi 0,7 miljoonaa euroa.

– Olemme tehneet hyviä investointipäätöksiä ja strategiamme on onnistunut, Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen sanoo viitaten muun muassa kärppäkonsernin liiketoiminnan hajauttamiseen myös urheilusektorin ulkopuolelle.

Oulun Kärpät Oy:n yhtiökokous päätti jakaa osinkoina päättyneeltä tilikaudelta satatuhatta euroa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (91)

Tämän alkaneen kauden tulokkaat joukkueessa nostavat tulosta. Tuloksenteossa psykologia on yhtä tärkeä tekijä kuin yleiskunto, pelinlukutaito ja yhteishenki. Kärppien päätöksentekijät ovat ansainneet plussaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jestas mitä nillitystä :(

Kärpät tuottaa hyvä viihdettä ja antaa junnuille harrastusmahdollisuuksia.
Futiskenttiä on kaupunkiin pullollaan että sinne vaan maradoonat pompottelemaan ja nostamaan oululainen jalkapalloilu suosta :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mitenkäs ne jääkeikkoilijat-eivät juuri muussa kuin hallissa pelailevat. Ulkona ei voi, kun siellä voi tuulla ja sataa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onhan ulkojäitä sinne vaan jääkiekkoilijat pelaa niin ei tarvi veronmaksajat laittaa jäähalleihin rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellähän ne Heinäpään pallokentätkin makaavat aika monesti tyhjillään ja jos junnut sinne uskaltautuu hetken mielijohteesta pomputtelemaan, niin jo on joku "kenttämestari" kyöräämässä pois. Ja jos ei muuta, niin maalit on niputettu niin ettei niitä voi käyttää.

Joo siellä on kentän laidalla kyltit että vain varatuilla vuoroilla. Onko sillä väliä, jos käyvät siellä asiallisesti potkimassa palloa tai suorittamassa muuta urheiluun viittaavaa sen sijaan, että hengailevat vaikka Valkeassa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla taloudellisella tuloksella voisi ehkä jättää naapurimaan nuuskanmyyjän (lailliset) mainokset näyttämättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa mukava uutinen. Hyvä Kärpät! Tässä ikuisen urputtamisen, kateuden, kampittamisen, Juntti-Suomen ja maalaisuuden ytimessä Oulussa on kuitenkin yksi ylpeyden aihe, joka porskuttaa ykkösenä eteenpäin: Oulun Kärpät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvähän se on, että porskuttaa, mutta koska kysesssä on osakeyhtiö, niin ainakin liigajoukkueen osalta kaupungin piilotuki on turhaa ja asettaa muut toimijat eriarvoiseen asemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Kärpät on kaupungillekin plussaa ja antaa näkyvyyttä. Mistäs Oulu muusta tunnettais?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa mukava kuulla, että raha suorastaan kinostaa. Nythän Kärpillä on sitten mahdollisuus itse rakentaa ihan oma jäähalli. Ei tarvita veronmaksajien rahaa satsata kaupalliseen toimintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä rahaa saa kinostaa hieman enemmän, ennen kuin Kärpät hallin rakentaa. Mitä sitä itse liikaa rahaa syytämään, kun kaupunki on innolla mukana -talousonegelmista huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oulun jalkapallolla menisi myös yhtä hyvin jos kaupunki tukeis yhtä paljon jalkapalloa myös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todennäköisesti tuolla tuella ja budjetilla olisivat vähintään Eurooppa-liigassa, missä yhden pelin voitolla jo tienaisivat nykyisen pelaajabudjettinsa verran. Oulu saisi ihan erilaista kansainvälistä näkyvyyttä urheilun kautta kuin jääkiekossa. Moni Oulun kokoinen kaupunki tunnetaan futiksen kautta Euroopasta. Jääkiekko ei ole suuri oikein missään ja kansaiväliset pelit muutenkin huumoritasolla lajissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HJK on yrittänyt pitkään ja hartaasti Euroopan kentille jo vuosikausia suurella budjetilla, joten oululaisen jalkapalloilun nouseminen pelkästään Suomen huipulle taitaa vaatia vuosien työn. Oululaisen jalkapalloilun pääseminen Euroopan kentille on täyttä utopiaa, vaikka Kärppien nykyinen budjetti moninkertaistuisi. Hyvä tavoite oululaisille jalkapalloilulle taitaisi olla pääseminen Suomen ylimmälle tasolle ja paikan vakiinnuttaminen siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä veronmaksajien euroja? Eiköhän se ole päinvastoin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nostetaan sähkön hintaa, niin saadaan perempia pelimiehiä👏🏻👋🏻💪

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (91)

Uutisvirta

25.1.
Emmi Peltonen luisteli EM-kisoissa viidenneksi, Linnea Ceder sijalle 12
25.1.
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
25.1.
Kärpät kaatoi TPS:n Raksilassa lauantai-iltana, katso kuvia ottelusta
25.1.
Huippuhetket: Kärpät-TPS
25.1.
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
25.1.
Finnair lentää normaalisti Kiinaan koronaviruksesta huolimatta – kiinalaisten ryhmämatkojen perumisen vaikutus Lapin-matkailuun ei vielä tiedossa
25.1.
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

134 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Hyvä kirjoitus.👍 Lue lisää...
Pekkaxy54

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image