Kärpät takoi en­nä­tys­tu­lok­sen – Toi­mi­tus­joh­ta­ja Tommi Virkkunen: ”Olemme tehneet hyviä in­ves­toin­ti­pää­tök­siä ja strategiamme on onnistunut”

Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen sanoo konsernin valinneen onnistuneen strategian. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 29.8.2019 19:04
Janne Onnela

Viime liigakauden hopeajoukkue Oulun Kärpät takoi päättyneellä tilikaudella ennätystuloksen. Emoyhtiö Oulun Kärpät Oy teki 18,6 miljoonan euron liikevaihdolla 1,65 miljoonan euron tuloksen.

Konsernin liikevaihto kasvoi edelliseen tilikauteen nähden 18 prosenttia ja liiketulos 37 prosenttia. Urheilutoiminnan osuus niin liikevaihdosta kuin -tuloksestakin oli noin kaksi kolmasosaa.

Kärppien henkilöstövuokraukseen ja rekrytointipalveluihin keskittynyt tytäryhtiö Työtahti Oy pyöritti kolmen miljoonan liikevaihdolla voittoa parisataatuhatta euroa.

Heinäkuisin järjestettävän Qstock-festivaalin liikevaihto oli puolestaan 4,1 miljoonaa euroa. Liikearvon poistolla seitsemättä kertaa loppuunmyydyn festivaalin oikaistuksi liiketulokseksi jäi 0,7 miljoonaa euroa.

– Olemme tehneet hyviä investointipäätöksiä ja strategiamme on onnistunut, Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen sanoo viitaten muun muassa kärppäkonsernin liiketoiminnan hajauttamiseen myös urheilusektorin ulkopuolelle.

Oulun Kärpät Oy:n yhtiökokous päätti jakaa osinkoina päättyneeltä tilikaudelta satatuhatta euroa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (91)

Tämän alkaneen kauden tulokkaat joukkueessa nostavat tulosta. Tuloksenteossa psykologia on yhtä tärkeä tekijä kuin yleiskunto, pelinlukutaito ja yhteishenki. Kärppien päätöksentekijät ovat ansainneet plussaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jestas mitä nillitystä :(

Kärpät tuottaa hyvä viihdettä ja antaa junnuille harrastusmahdollisuuksia.
Futiskenttiä on kaupunkiin pullollaan että sinne vaan maradoonat pompottelemaan ja nostamaan oululainen jalkapalloilu suosta :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mitenkäs ne jääkeikkoilijat-eivät juuri muussa kuin hallissa pelailevat. Ulkona ei voi, kun siellä voi tuulla ja sataa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onhan ulkojäitä sinne vaan jääkiekkoilijat pelaa niin ei tarvi veronmaksajat laittaa jäähalleihin rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellähän ne Heinäpään pallokentätkin makaavat aika monesti tyhjillään ja jos junnut sinne uskaltautuu hetken mielijohteesta pomputtelemaan, niin jo on joku "kenttämestari" kyöräämässä pois. Ja jos ei muuta, niin maalit on niputettu niin ettei niitä voi käyttää.

Joo siellä on kentän laidalla kyltit että vain varatuilla vuoroilla. Onko sillä väliä, jos käyvät siellä asiallisesti potkimassa palloa tai suorittamassa muuta urheiluun viittaavaa sen sijaan, että hengailevat vaikka Valkeassa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla taloudellisella tuloksella voisi ehkä jättää naapurimaan nuuskanmyyjän (lailliset) mainokset näyttämättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa mukava uutinen. Hyvä Kärpät! Tässä ikuisen urputtamisen, kateuden, kampittamisen, Juntti-Suomen ja maalaisuuden ytimessä Oulussa on kuitenkin yksi ylpeyden aihe, joka porskuttaa ykkösenä eteenpäin: Oulun Kärpät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvähän se on, että porskuttaa, mutta koska kysesssä on osakeyhtiö, niin ainakin liigajoukkueen osalta kaupungin piilotuki on turhaa ja asettaa muut toimijat eriarvoiseen asemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Kärpät on kaupungillekin plussaa ja antaa näkyvyyttä. Mistäs Oulu muusta tunnettais?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa mukava kuulla, että raha suorastaan kinostaa. Nythän Kärpillä on sitten mahdollisuus itse rakentaa ihan oma jäähalli. Ei tarvita veronmaksajien rahaa satsata kaupalliseen toimintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä rahaa saa kinostaa hieman enemmän, ennen kuin Kärpät hallin rakentaa. Mitä sitä itse liikaa rahaa syytämään, kun kaupunki on innolla mukana -talousonegelmista huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oulun jalkapallolla menisi myös yhtä hyvin jos kaupunki tukeis yhtä paljon jalkapalloa myös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todennäköisesti tuolla tuella ja budjetilla olisivat vähintään Eurooppa-liigassa, missä yhden pelin voitolla jo tienaisivat nykyisen pelaajabudjettinsa verran. Oulu saisi ihan erilaista kansainvälistä näkyvyyttä urheilun kautta kuin jääkiekossa. Moni Oulun kokoinen kaupunki tunnetaan futiksen kautta Euroopasta. Jääkiekko ei ole suuri oikein missään ja kansaiväliset pelit muutenkin huumoritasolla lajissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HJK on yrittänyt pitkään ja hartaasti Euroopan kentille jo vuosikausia suurella budjetilla, joten oululaisen jalkapalloilun nouseminen pelkästään Suomen huipulle taitaa vaatia vuosien työn. Oululaisen jalkapalloilun pääseminen Euroopan kentille on täyttä utopiaa, vaikka Kärppien nykyinen budjetti moninkertaistuisi. Hyvä tavoite oululaisille jalkapalloilulle taitaisi olla pääseminen Suomen ylimmälle tasolle ja paikan vakiinnuttaminen siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä veronmaksajien euroja? Eiköhän se ole päinvastoin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nostetaan sähkön hintaa, niin saadaan perempia pelimiehiä👏🏻👋🏻💪

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (91)

Uutisvirta

20:55
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
20:10
Reissusa: Roomasta leirintäaluemökin vuokrannut Päivi Kinnunen pääsi seuraamaan lempisarjansa Isä Matteon kuvauksia
19:17
Kuka kätki hopea-aarteen Inarijärven rannalle? Kysymys piinasi Seppo Saraspäätä 16 vuotta, kunnes hän ratkaisi sen Tilaajille
19:10
Talouden käänne heikompaan panee vipinää kinttuihin – Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa
19:01
Roope Korhonen onnistui supervuorossa – Sotkamon Jymy selvitti ensimmäisen ottelupallon
18:44
Espanja palasi ansaitusti koripallomestariksi – titteli heltisi puhtaalla pelillä
18:13
Bensan hinta voi nousta Saudi-Arabian öljyntuotantolaitoksiin kohdistuneiden iskujen seurauksena, mutta miten paljon?
85
Puheenaihe: "Myrkky, joka ei kuulu ympäristöön" – Kysyimme, pitääkö lyijy kieltää hauleissa ja luodeissa
44
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
29
EU harkitsee lentojen tai petrolin verottamista – Suomessa kokoontuneet EU:n valtiovarainministerit puivat ympäristöverojen lisäämistä
22
Rakennetaan omaleimainen Oulu – myös matala ja tiivis rakentaminen on tehokasta Lukijalta
22
Verkkokirjautuminen ja -maksaminen muuttuivat – puhelinpalveluissa ruuhkaa, osa asiakkaista näreissään
21
Sport juhli alussa, Kärpät lopussa – Hiljalleen täyttä pelikuntoa lähestyvä Jussi Jokinen kiteytti kotiavauksen: ”Ensimmäisen kympin olimme jaloissa, mutta pystyimme parantamaan”
21
Vieraslaji ottaa haltuun Venäjän Karjalan peltoja – ikääntyvät asukkaat eivät jaksa taistella jättiputkea vastaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

84 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image