Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"

Otto Karvinen pujotteli tekopaikkaan aivan toisen erän lopulla ja upotti kiekon JYP-maalin yläkulmaan maalivahti Eetu Laurikaisen taakse. KUVA: Risto Aalto
Liiga 21.9.2019 21:56
Tuomas Heikkilä

Mikko Niemelä tasoitti pelin Kärppien pelatessa ilman maalivahtia. Jussi Jokinen taklasi itsensä suihkuun.

Jääkiekko Liiga, JYP–Kärpät ja. 3–4 (1–0, 1–2, 1–1, 0–1)

Perjantai-iltana Tampereen Hakametsässä voitollisesti Ilveksen vieraana alkanut Kärppien vieraskiertue jatkui lauantaina lopulta samoissa merkeissä Jyväskylän Hippoksella. Kolmen peräkkäisen tappion rasittama kotijoukkue JYP dominoi pitkään, mutta taipui lopulta kärppäkäsittelyssä lukemin 4–3 jatkoajan jälkeen. Ratkaisun iski Juho Lammikko Jesse Puljujärven esityöstä.

Kärpät on voittanut kauden kaikki viisi otteluaan, ainoat kauneusvirheet ovat yhden pisteen hukkaamiset Jukureille ja JYPille.

– Aluksi tuntui siltä, että ei ollut tunnetta ihan niin paljon kuin oltaisiin haluttu. JYPin 2–0-maalin jälkeen Otto Karvinen näytti, miksi hän on meille niin arvokas pelaaja. Yleensä se tulee taistelun ja kamppailun kautta, mutta nyt hän teki kaksi upeaa maalia, päävalmentaja Mikko Manner viittasi Karvisen 2–1- ja 2–2-osumiin toisen erän loppuhetkillä.

Katso pelin ottelukooste alta: 

Karvisen, jonka yhden kauden henkilökohtainen ennätys liigassa on viisi osumaa, maalit olivat elintärkeitä. Ensimmäisen viiden kierroksen aikana hän on osunut jo kolmesti.

– Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin. Duunin kautta, Karvinen tuumasi.

Kolme peräkkäistä vieraspeliä enemmän tai vähemmän kontannut JYP tuli heti ensimmäiseen erään näyttämisen halua uhkuen, Kärpät puolestaan hiippaili hieman sukkasillaan. Erätauolla pukukopissa käytettiin ääntä siihen malliin, että käytäväkin raikasi, mutta pelin kuva ei toiseen erään miksikään muuttunut. Kotijoukkue löi tahdin ja hyppyytti vieraitaan sen mukaisesti.

Kärppien momentum oli Miska Siikosen kaksiminuuttisen aikana toisen erän puolivälissä. Jussi Jokisen, Jesse Puljujärven ja kumppaneiden mestaroima ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta JYP taisteli Siikosen jäähyn pakettiin ja rangaistu pelaaja itse survoi 2–0 heti aitiosta päästyään.

Ja vain 25 sekuntia maalin jälkeen Lasse Kukkonen komennettiin istumaan kaksiminuuttista koukkaamisesta. Se oli jo kolmas rangaistus Kärpille toisessa erässä. Hetki, jossa piti tulla peliin mukaan, muuttui joksikin aivan muuksi, vaikka JYP ei ylivoimaansa hyödyntänytkään. Vierasjoukkueen onneksi Karvinen oli sittemmin toista mieltä.

– Kun tulos on tämä, niin sehän on vaan siistiä, kun tunteet menevät ylös ja alas, Karvinen hihkaisi.

Kolmannessa erässä nähtiin erikoinen episodi. JYPin avausmaalin laukonut Julius Nättinen vei kiekon puhtaalla takakarvauksella läpiajoon syöksyneeltä Jussi Jokiselta, jonka jälkeen herrasmiespelaajana tunnettu 900 NHL-ottelun konkari säntäsi taklaamaan Nättistä kädet korkealla suoraan päähän. Nättinen ei loukkaantunut tilanteessa.

Ulosajetun Jokisen kuumenemiseen lienee vaikuttanut sekin, että hetkeä aiemmin Juho Lammikko oli saanut kaksiminuuttisen rikkeestä aloitustapahtumassa – täysin syyttä.

– Me valmentajat olemme aina omanväristen puolella, joka tilanteessa, loppuun asti. Sillä tavalla minä näen jokaisen tilanteen, Mikko Manner sanoi.

– Mutta vaikka se kuinka harmittaa ja menee tunteisiin, ei auta kuin jatkaa taistelua.

Kyllä kai Jokisen ulosajo oli kuitenkin ansaittu?

– En nähnyt sitä, se tuli vaihtoaitioon nähden kuolleessa kulmassa. Turha näitä on kyseenalaistaa, mutta kaikkihan tietävät, että ei Jussi ole sellainen pelaaja. Tämä kertoo vain siitä, että halu voittaa on kova, Manner totesi.

Kärpillä monta sankaria

Peli paketissa

Ottelun ratkaisu:

JYP karkasi jo 2–0-johtoon, mutta Otto Karvisen maalit toisen erän lopussa toivat Kärpät tasoihin. Kolmannessa erässä Kärppien Juho Lammikolla oli avopaikka, mutta maalin iskikin hetken päästä JYPin Ossi Louhivaara. Mikko Niemelä pelasti Kärpät jatkoajalle tekemällä 3–3-tasoituksen kuudella viittä vastaan vain 14 sekuntia ennen loppusummeria. Ajassa 64.22 Lammikko osui vihdoin Jesse Puljujärven mainiosta esityöstä.

Seuraavaksi:

Kärpät pelaa tiistaina sarjakärki Tapparan vieraana.

Illan kärppä

Otto Karvinen:

Laitahyökkääjä on ollut alkukaudella erinomainen – jopa niin hyvä, että nelosketjun mies on ruvennut tekemään tehopisteitä. Kolme maalia kahteen peliin on Karviselle erinomainen saldo.

Tehopisteet: 2+0=2

Peliaika: 18.20

Laukaukset: 5

Tehotilasto: +1

Jäähyt: 0 minuuttia

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Jokisen pimeä puoli näyttäytyi ikävästi.
Itse en pysty kuitenkaan sanomaan kuinka tarkoituksellinen "kosto" oli.
Ei ollut historian törkeimpiä. Ei sinnepäinkään, mutta...
-Miksi käsien piti nousta?
-Nättinen oli jo luopunut kiekosta aiemmin. Miksi kuitenkin? Eikö pelkkä vartalotaklaus olisi riittänyt?
Näihin kysymyksiin tuskin rehellistä vastausta saamme. En ota kantaa ottelun tuomaritoimintaan, eikä se voikkaan olla syy Jokisen tekoon.
Seuraava retorinen kysymykseni on vastenmielistä esittää, mutta sanon sen kuitenkin.
Kuinka hyödyllinen pelaaja Jokinen on nykytasollaan Kärpille suhteessa palkkioonsa nähden. Tällä tarkoitan vain ja ainoastaan pelillisiä hyötyjä.
Pukukoppi, kokemus, mentori ym. asiat voidaan miettiä sitten erikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kädet yleensä nousee taklatessa kuten Jokisella, Nättinen näkee taklauksen ja ottaa vastaan.
Jokisen ainoa virhe oli taklata kiekotonta ja siitä 2 minuuttia, filmaus ja ihme paraneminen taas kerran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajat Lehtonen ja Mikkola myös taklaamassa.
Pojat jakelivat painavia taklauksia ihan hyvin koko viime kauden liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoin on käynyt itelle salibandyssä, sitä luulee olevansa vielä nopea tuon ikäsena mutta luonnon voimille ei vaan voi mitään, nuoremmat pyyhkii ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Manner se vain jatkaa poskensa kääntämistä ja ylikorrektia lässytystään vaikka Kärppiä kohdellaan Liigan taholta törkeällä tavalla ottelusta toiseen. Ymmärtääköhän Kärppien seurajohto, että Liigan touhu (Kärppien jarruttaminen puolueellisella tuomaritoiminnalla) on jo sellaisella tasolla, että se karkottaa maksavia katsojia hallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huvittavaa, että Jokinen on liigan kovapalkkaisimpia pelaajia ja liike on kuin eläkeläispapalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

TV ruudustakin kävi varsin selvästi ilmi kuinka Nättinen löi Jokaista mailallaan alakäteen ennen kiekonriistoa. Tilanteesta olisi pitänyt tuomita rangaistuslaukaus läpiajossa olleen Jokisen rikkomisesta. Ymmärrän oikein hyvin JJ:n turhautumisen tuollaiseen halonhakkuuseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SM liiga tuomarit on ongelma, huomasin itse myös saman jäähyn arvoisen huitomisen käsille ja muuallekkin.
Jokinen on pelannut sarjoissa joissa ensimmäinen virhe huomataan ja SM liigassa sitä ei huomata ja käsille hakkaaja sai melko puhtaan taklauksen, ei mitenkään loukkaantunut, aika fiksu kostotaklaus.
Nättinen pelasi loppuun asti ja jatkoi koukkimista ja selkään taklaamista.
Jokinen ihan oikein 5+20, kiekottoman pelaajan taklaamisesta.
Toimittaja näki asian täysin JYP laseilla, Jokinen hermostui tuomaritoimintaan, joka oli lievasti sanottuna ala-arvoisinta taas kerran.
Onneksi Kärpät näytti, mistä joukkue on tehty, ei itkenyt, Jokinen rauhallisena miehenä turhaantui kertoo kaiken tuomareista ei Kärpistä, voitto noista asetelmista katsoen on kova suoritus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävä kyllä eilisenkään ottelun kohdalla ei ole kyse tuomarivirheistä vaan Liigan täysin systemaattisesta pyrkimyksestä hillitä Kärppien "ylivoimaisuutta", jotta ottelut ja sarja pysyisivät tasaisina ja mielenkiintoisena. Se, onko Kärpät organisaationa ja Liigan yhtenä osakkaana tietoisesti mukana tässä "juonessa", on pohtimisen arvoinen asia. Joka tapauksessa ihmisiä pidetään todella sokeina ja tyhminä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama mikä on aikaisemmin ollut tilanne. Typerä temppu, mutta onneksi Jokinen on niin hidas että ei ole voimaa taklauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokinen oli edellä. Huitomiset takaa on kielletty, jos ei nosta mailaa, se on hieno taito jota Nättinen ei osannut, iskee käsille 2 minuutin arvoisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuomarit antaa tyhmiä jäähyjä totutusti Kärpille SM liigassa. Kärpät pelaavat siistiä kansainvälistä taitokiekkoa.
Finaalit keväällä oli täysi farssi tuomareiden osalta.
CHL peleissä Kärpät saa tunnetusti vähiten jäähyjä, siellä on kansainväliset tuomarit, ainoa poikkeus oli yksi peli tällä kaudella, kun CHL pelissä oli laitettu toinen päätuomari Suomalainen, se peli oli vaikea Kärpille, siinä CHL pelissä tuomarit oli huonot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

28
Kommentti: Ehdotus bensakiintiöstä on kuin EU:n päästökauppa – hyvässä ja pahassa
22
SSAB sulkee Raahen toisen masuunin väliaikaisesti – seisakin arvioidaan kestävän viikkoja
21
Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus
18
Teknologiateollisuuden kysyntä laskee selvästi – Työmarkkinapomo Minna Helle: Kiky-tunneista luopuminen merkitsisi palkankorotuksista tinkimistä
14
Senaatti-kiinteistöt pitkittää Poliisin toimitilaongelmaa Oulussa, luvattujen uusien tilojen suunnittelu viipynyt kohtuuttomasti Lukijalta
14
Pahasti myöhässä oleva junaliikenne pääsi liikkeelle – Juna Helsingistä Kemijärvelle myöhästyy noin 10 tuntia
11
Vihreät lopettaa puoluelehtensä – Vihreän Langan päätoimittaja on uutisesta surullinen, järkyttynyt ja yllättynyt

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä sisäministeri Ohisalosta?

PS-kansanedustaja Packalén sanoi ihan oikein, että Ohisalon toiminta on populistista flirttailua anarkismille, eikä täll... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image