Kärpät murskaa nykytahdilla läjän lii­gaen­nä­tyk­siä – ou­lu­lais­jouk­kue voisi lopettaa runkosarjan yli kuukauden etuajassa ja voittaisi to­den­nä­köi­ses­ti silti

Kärpillä on ollut loistava kausi Liigan runkosarjassa. KUVA: Pekka Peura
Liiga 10.2.2019 14:50
Janne Onnela

Kärppien ylivoima jääkiekkoliigassa on vienyt mielenkiinnon runkosarjan voiton osalta jo ajat sitten. Nykytahdilla Kärpät on kirjaamassa lisäksi läjän uusia ennätyksiä perussarjan päätteeksi. Piikkipaikan pudotuspeleihin Kärpät on varmistanut käytännössä jo ajat sitten.

Kärpät voisi halutessaan huilata lähes kuusi viikkoa tästä päivästä 21. maaliskuuta saakka, jolloin pelataan puolivälierien ensimmäinen kierros. Oululaisjoukkue lähtisi silti pudotuspeleihin todennäköisesti vähintään runkosarjan kakkosena, ehkä jopa ykkösenä.

Liigassa kakkos- ja kolmospaikkaa hallussaan pitävillä Tapparalla ja Turun Palloseuralla on molemmilla tällä hetkellä 86 pistettä. Kärpillä on kärjessä pisteitä 109.

TPS on kerännyt toistaiseksi 1.83 pistettä ottelua kohden, Tapparan lukema on 1.79. Tuolla pistetahdilla Tappara ei saisi Kärppiä kiinni, vaikka oululaiset eivät saisi jäljellä olevista peleistään pistettäkään. TPS menisi omalla pistekeskiarvollaan Kärppien ohi – tosin vain yhdellä pisteellä.

Piste-ennätys komeasti haarukassa

Kärpät on pistekeskiarvollaan 2.27 matkalla Liigan uuteen piste-ennätykseen. Nykyinen ennätys (131) on Kärppien nimissä mestaruuskaudelta 2013-2014. Nykytahdilla Kärpät päätyy 136 pisteeseen.

Kärpät on tekemässä uuden ennätyksen myös yhden kauden voittojen määrässä. Nykytahdilla Kärpät on yltämässä ensimmäisenä joukkueena 40 kertaa kauden aikana täyteen pistepottiin. Aiemmin lähimmäksi on päässyt JYP kaudella 2010-2011. Jyväskyläläiset poistuivat tuolloin kaukalosta 39 kertaa täyden pistepotin kanssa.

Tämä ennätys Kärpiltä saattaa tosin jäädä saamatta, sillä runkosarjan lähestyessä loppua oululaisjoukkueen tahti saattaa höllätä roimasta etumatkasta johtuen.

Kaikkien aikojen pitävin peräpää

Yhden kauden maaliennätykseen Kärpät tuskin yltää, vaikka oululaisjoukkue on tehnyt Liigassa eniten maaleja tällä kaudella.

Kärpät on tehnyt keskimäärin 3.43 maalia ottelua kohden. Tuolla keskiarvolla pikkupedot päätyvät lopulta 206 maaliin, joka jää liigaennätyksestä vielä kauas. Hämeenlinnan Pallokerho mätti kaudella 2001-2002 hurjat 221 maalia ja tuolloin otteluita pelattiin runkosarjan aikana vain 56 nykyisen 60 sijaan.

Päästetyissä maaleissa Liigan kaikkien aikojen ennätys sen sijaan on tuloillaan. Kärppien verkkoon uppoaa keskimäärin vain 1.52 maalia ottelussa. Tuolla lukemalla Kärpät tulisi päästämään kauden aikana vain 91 maalia, joka sivuaisi Liigan kaikkien aikojen ennätystä.

Ylipäätään alle sadan päästetyn maalin on jääty Liigassa vain kolme kertaa aiemmin. Tässä onnistui Jokerit kausilla 1995-1996 (91 maalia) sekä 2004-2005 (96 maalia) ja JYP kaudella 2010-2011 (97 maalia). Edes 80-luvulla 36 ottelun runkosarjan ollessa käytössä tähän ei pystynyt yksikään joukkue.

60 ottelun runkosarjan aikana tempussa on onnistunut vain JYP. Jokereiden ennätyskaudella runkosarjassa pelattiin kymmenen peliä vähemmän kuin nykyään, mikä nostaisi Kärppien saavutuksen arvoa merkittävästi.

Kärppävahdit dominoivat tilastoja

Oululaisten nykytahdilla ei olekaan mikään ihme, että Kärppien maalivahtikaksikko Veini VehviläinenJussi Rynnäs dominoi Liigan maalivahtitilastoa. Kärppäkaksikolla on kaksoisjohto niin torjuntaprosenteissa, päästettyjen maalien keskiarvossa kuin voittoprosentissakin.

Nollapelitilastoa johtaa Vehviläinen pidettyään maalinsa puhtaana jo viisi kertaa. Rynnäs on heti toisena HIFK:n Atte Engrenin ja HPK:n Emil Larmin kanssa neljällä nollapelillä.

HPK- ja HIFK-veskareihin verrattuna Rynnäs on pelannut kuitenkin puolet vähemmän pelejä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (60)

Vielä Ville ja Ape kentälle, Vehviläinen kevätkuntoon, niin alkaa mestaruusjuna puksuttamaan kuin Toppilan piippu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh:) Jari Vouhkola. Se on kylläkin piuhkola ja ei ole pellaillu kahteen vuoteen .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät ja KHL.
Tuskinpa kukaan haluaa, että oululaista jääkiekkojoukkuetta aletaan pyörittämään venäläisellä rahanpesulla. Hallin pitäisi olla 12-15 tuhatta katsojaa vetävä, johon ei taas riitä istujia. Lippujen hinnat ovat nousseet Jokereillakin taivaisiin, mutta pk-seudulla riittää ostovoimaa ihan toisella lailla.
Kärpät ovat tulleet päätepisteeseensä, ja nykymenolla pysyvät siellä. Liigasta ei löydy vastusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät vie koko innon Liigan seuraamisesta. Ei ole tarvetta katsoa enään Liigakiekkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä katso sitten.Taidat olla niitä jotka vain valittaa,jos kärpät pelais huonosti haukkuisit ja kirjoittaisit että kärpät pelaa niin huonosti että ei ole tarvetta katsoa Liigakiekkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärin voitettu ja pelattu-ei noin saa tehdä. Hävetkää ja antakaa muillekin mahdollisuus. Näinhän urheilussa aina tehdään, vai tehdäänkö-ehkä sopupeleissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä ylivoimaisuutta Liiga parhaansa mukaan pyrkii tasoittamaan tuomaritoiminnan avulla. Erityisesti tämän vuoden puolella touhu on mennyt todella törkeäksi. Kärppiä vastaan saa rikkoa ja teloa pelaajia rangaistuksetta miltei mielin määrin ja Kärpille kaivetaan lähes joka pelissä vähintään 5 - 6 pikkukakkosta. "Ilmiö" korostuu etenkin selkeästi heikompia vastustajia vastaan pelatessa. Voi vain jossitella, kuinka paljon enemmän Kärpillä olisi pisteitä tällä hetkellä, mikäli olisivat saaneet järjestelmältä tasapuolisen kohtelun. Pudotuspeleissä täytyy tietysti taas totuttuun tapaan voittaa vastustajajoukkueiden lisäksi myös järjestelmä. Tämän seikan vuoksi ei juurikaan huvita ostaa lippua Raksilaan ja rahoittaa samalla Liigan kuvottavaa toimintaa. Sääli sinänsä, koska Kärppiä kyllä haluaisin tukea. Täytynee siis jatkossakin tyytyä seuraamaan pelit kuvan välityksellä paikoissa joissa ne asiakkaille ilmaiseksi näytetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä olen itsekkin saman huomannut notta herkässä on kärppä jäähyt onkaan versus vastustajan ja yksi tuomari kaksikko ekee sen kaikein härskeiten kauhukari&brännäre kaksikko siis🤔🤔🤮🤮

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään lisättävää tähän. Olen huomannut saman ilmiön ja pistää kyllä välillä vihaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllähän tuomarit lellii kärppiä eniten liigassa mutta eihän kärppälaseilla nää sitä.pudotus peleissä se viellä korostuu tuomareitten apu kärppiä kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko esittää jotain faktaa väitteen tueksi? Nimimerkistä ja heikosta kirjoitustaidosta tunnistan kyllä että provosoit jatkuvasti täällä kommenttiosiossa. Tutkipa huvikseni Liigan sivulta löytyviä rangaistustilastoja tältä ja edellisiltä kausilta niin saatat yllättyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ykkösketju on toiminut ihan hyvin nyt kun voimahyökkääjä Marko Anttila on ollut siinä mukana..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Kärpät voi mennä KHL:ään ? Siellä on vastustanut. Mitä ne liigassa tekee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraa sinä sivusta edelleenkin jos olet sitä mieltä, että KHL on sellainen liiga, että sinne noin vain mennään. Voisihan Kärpät sinne kelvatakkin ja pelillisestikkin pärjätä mutta KHL on paljon kalliimpi liiga jo pelkän matkustamisenkin takia, että ei täällä meidän pienessä maalaiskaupungissa riitä niin paljoa maksukykyisiä katsojia kuin pitäisi. Mainosten hinnat nousisivat ja niin myös lippujen hinnat, jotka melkein tuplautuisivat. Katsojiakin soisi käyvän enemmän mutta kun ei halliin mahdu.
Jos verrataan Jokereihin niin niiden halliin mahtuu yli tuplasti se määrä katsojia kuin Kärppien kotiluolaan ja maksukykyisiä katsojiakin on lähimaastossa moninkertaisesti enemmän kuin täällä pienessä maalaiskaupungissa.
Keskitytään nyt vain pitämään tämä taso vaikka seuraavat viisi vuotta ja voitetaan se CHL sitten myös joka vuosi kun sitä ei vielä ole edes voitettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on pääasia, että kaikki pysyy terveinä ja pääsee pelaamaan mahdollisimman paljon..
Ennätys on jo Kärpillä, ihan turhaa tavoitella sitä.
Playout peleissä ollaan kauden kovimmassa kunnossa, parhaassa iskussa ja voimia täynnä se on tärkeintä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylpeys käy lankeemuksen tiellä. Saattaapi Lohikeitto olla kauravelliä pudotuspelien jälkeen ja sillä nykyajan kaupunkilaisten paskalla kasvatetulla vielä, joka nyky aikaa on. No sethän se toki suattaapi lääkejäämineen potkaista uuteen kauteen voimaa. Anteeksi Kaurajuoman ryystäjät, Toki toivon jutun mukaista menestystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (60)

Uutisvirta

17.7.
Leo-Pekka Tähti laittoi ärhäkkään viestin maailmalle Lapinlahden GP-kisoissa – Satasen kärkiajassa 13,83 riittää vastustajille miettimistä
17.7.
Koira juuttui traktorin jättämään uraan Muoniossa – pelastuslaitos sai eläimen irrotettua
17.7.
Ohijuoksutusta padolla
17.7.
Viileä kesä on heikentänyt hunajasatoa, mutta Oulun kasvitieteellisessä puutarhassa mehiläisiä voi nähdä työn touhussa
17.7.
Liikenne pysäytetään jälleen ajoittain Pohjantiellä Lintulan liittymän kohdalla, haittaa Kemiin päin ajaessa
17.7.
Pika-aituri Annimari Korte kohensi ennätystään ja hinasi Reetta Hurskeen alle MM-rajan yleisurheilun Lapinlahden GP-kisoissa
17.7.
Vihiluodon luontopolun grillillä Kempeleessä ilkivaltaa, roskis täytettiin puilla ja sytytettiin tuleen – katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

153 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

Miksi vihata köyhyyttä tai typeryyttä. Yksilöhän itse voi vaikuttaa niihin. Suurin osa on kaltaisiasi "tenevia" ja vaan ... Lue lisää...
Ööh...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image