Kärpät koki kovia Helsingissä – HIFK katkaisi oululaisten 11 ottelun voittoputken

Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen avittaa Michal Kristofin pois jäältä. Slovakisentteri loukkaantui, kun hän vastaanotti Micke-Max Åstenin taklauksen huonossa tasapainossa. KUVA: Roni Rekomaa
Liiga 29.11.2019 22:00
Matti Hannula

Kärppien 11 pelin mittaiseksi venynyt voittoputki katkesi HIFK:n vieraana. Oululaiset jäivät ensimmäisen kerran tällä kaudella nollille, kun kotijoukkue voitti 2–0. Tappio oli Kärpille vasta kauden toinen varsinaisella peliajalla.

Kärpille voitto varsinaisella peliajalla olisi tiennyt Turun Palloseuran (kausi 1993–94) nimissä olevan Liigan voittoputkiennätyksen sivuamista. Oululaisten edellinen tappio oli tullut niin ikään HIFK:lle Helsingissä (17. lokakuuta jatkoajalla 4–3). Sen oululaiset olivat jo ehtineet kuittaamaan kotonaan 2–0-voitolla marraskuun alussa juuri ennen maaottelutaukoa. HIFK:lle kotipeli oli jo kolmas viiden päivän sisään, ja joukkueella oli tuoreena alla nöyryyttävä tappio Mikkelin Jukureille.

Nyt HIFK oli kuin uudesti syntynyt. Maalivahti Frans Tuohimaa oli nollapelillään illan hahmo. Voittomaalista vastasi kapteeni Jere Sallinen, Otto Paajanen sivalsi loppunumerot tyhjiin.

HIFK:n ja Kärppien peleissä tunnelmaa riittää yleensä huomattavasti keskimääräistä enemmän. Näissä väännöissä viihtyy parhaiten myös duunarilaitahyökkääjä Jari Sailio.

– Kyllähän tämä ympäristö aina sytyttää. Tykkään vääntää näissä fyysisissä pohjoinen vastaan etelä -peleissä, sanoi etelästä lähtöisin oleva Sailio.

Helsingin jäähallissa hän on vääntänyt punaisessakin paidassa, ja perjantain pelin voittomaalintekijä Sallinen on puolestaan Sailiolle tuttu mies Espoon-vuosilta.

– Bluesissa jauhettiin samassa kentässäkin.

Sailio löysi nopeasti syitä pitkän voittoputken katkeamiseen:

– Työmäärä ja intensiteetti jäivät puolitiehen. Ehkä yritimme vähän liikaakin. Se puri omaan nilkkaan, meni puskemiseksi, kaikkiaan 14. liigakauttaan ja kolmatta Kärpissä pelaava 33-vuotias Sailio tuumi.

Katso ottelukooste alta:

Ensimmäisellä 20-minuuttisella nähtiin vain läheltä piti -tilanteita puolin ja toisin. Kärppien Mika Pyörälällä oli paikka jo kahdeksan pelisekunnin jälkeen. HIFK:lla oli puolestaan muutamakin läpiajo. Maalivahtien, Kärppien Patrik Rybarin ja HIFK:n Tuohimaan, monien oivallisten torjuntojen ansiosta verkko ei heilunut.

Toinen erä alkoi ja päättyi Kärppien kannalta murheellisesti. Erän ainoa maali nähtiin jo 30 sekunnin kuluttua aloituskiekosta, kun Jere Sallisen ohjaus Ville Varakkaan siniviivakutiin yllätti Rybarin. Toisen erän viimeisellä minuutilla Kärppien Michal Kristof loukkaantui pahannäköisesti Micke-Max Åstenin laitataklauksessa. Tilanteesta ei kuitenkaan tuomittu rangaistusta.

– En nähnyt tilannetta, sanoi Kärppien päävalmentaja Mikko Manner.

Tappiota hän kommentoi tyynesti:

– Joka pelissä HIFK:ta vastaan on pienet marginaalit. Monta kertaa me olemme onnistuneet löytämään keinot, mutta nyt hyvä maalivahtipeli ja uhrautuva puolustaminen käänsivät maalin pelin kotijoukkueelle.

– Oulussa marraskuun alussa oli vastaavanlainen peli. Silloin numerot olivat samat, mutta meille. Nyt jäi meiltä viimeinen silaus puuttumaan, Manner mietti.

Kolmas erä oli erittäin rikkonainen. Molemmat pääsivät yrittämään ylivoimalla, Kärpät lopussa jopa kuudella neljää vastaan. Tuohimaa kuitenkin kesti, ja Paajanen sitten sammutti oululaisten viimeisetkin toivonrippeet 42 sekuntia ennen summeria.

Pitkästä aikaa nollille

Peli paketissa:

Ottelun ratkaisu:

Kärpät joutui maistamaan omaa lääkettään perjantaina Helsingissä. Oululaisjoukkue on tällä kaudella jättänyt vastustajan ilman maaleja kahdeksan kertaa, mutta nyt oli sen vuoro jäädä ilman tehtyä osumaa. HIFK puolusti kurinalaisesti, ja uransa ensimmäisen nollapelin kasvattajaseurassaan torjunut Frans Tuohimaa sai tarvittavaa onnea myös maaliraudoilta. Kärpät sai paikkansa tasoitukseen ylivoimapelissä, mutta se oli jälleen tuhnua.

Erikoista:

Kärpät oli jäänyt edellisen kerran nollille Liigan runkosarjassa yli vuosi sitten. SaiPa kaatoi pohjoisen pedot 1–0 Lappeenrannassa 22. syyskuuta 2018.

Erikoista 2:

HIFK tietää, miten Kärpät kaadetaan. Oululaisten kaksi edellistä tappiota ovat tulleet helsinkiläisseuralle. Otteluiden väliin mahtui 11 kolmeen pisteen voittoa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Tehottomuus maalin teossa kipsaa taas kerran Kärppiä. Heikko peli kokonaisuutena , tekivät Hifkin maalivahdista sankarin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko vuosi sitten SaiPalle kärsityssä 0-1 tappiossa silloinkin vastustajan maalissa Tuohimaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla tuomarinjalla olisi kuka tahansa saattanut voittaa, sama olisi vetää pitkää tikkua, vähemmän tulisi vahinkoja.
Yksi maali sinne tai tänne se oli siinä ja pelin henki.
Pelotti enemmän ja jännitti ainoastaan moniko pelaaja loukkaantuu säännöttömässä pelissä vakavasti, tämä ei ole jääkiekkoa, vaan ihan jotain muuta.
Nykyään jopa asiantuntijat arvostelee ja sanoo suoraan, tuomarit sallii sääntöjen vastainen pelaamisen eikä siihen puututa, esimerkiksi hakkaamisen joka paikassa, kiellettyä poikittaista mailaa käytetään kokoajan täysin vapaasti kipeetähän se tekee ja sisuskalut hajoaa.
Myöhästyneet epäpuhtaat taklaukset.
Kiekottoman pelaajan estäminen on tapa jota tapahtuu jatkuvasti, eilen se pilasi täysin pelin.
Jokainen näkee puutteet, mutta Suomessa näköjään tämäkin mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyörällä tehnyt vähän maaleja tänä vuonna. Samoin kun Pesonen. Kannattaskos lopettaa jo??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika paljo tulee tuota loukkaantumista kun etelän vetelät ei pärjää muilla kuin kepulikonsteilla ja runnomalla sääntöjen vastaisesti Kärppäpelaajia sairastuvalle yksi toisensa jälkeen. Säälittäväähän se on. Lisäksi meni julmettu määrä kamppeja läpi kotituomareilta. Mutta Tuohimaa oli loistava, ei siinä mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottelu oli mv kirjattujen torjuntojen mukaan hieman kärppien "hallussa". Lopputulos puolestaan on täydellisen optimaalinen median ja liigan markkinoinnin kannalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fanaattisena Kärppien kannattajana en voinut kuin kirota Kärppien kaukalopalloasennetta. Kristof jyrättiin taklauksella, joka oli periaatteessa puhdas ja sääntöjenmukainen mutta siinä tilanteessa olisi koko Kärppien kentällisen pitänyt "kouluttaa" taklaaja perusteellisesti, valkopesu, linkous ja mankelointi sekä narulle kuivumaan.

Ei tuollaisella esityksellä voiteta hyvin asennoitunutta joukkuetta. 1-0 maalin jälkeen pelitapaa olisi pitänyt muuttaa vauhdilla ja voimalla maalille menemiseksi, mikä olisi horjuttanut kotijoukkueen keskittymisen puolustuspelaamiseen. Kaukalopallo kuitenkin jatkui....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Runkosarja pelailua,hölmöiltä rahat pois , sehän seon meininki, keväällä hopeamitali plakkariin , niin paras tulos yhtiölle, kullasta kun joutuu maksamaan pelaajabonukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

taitaa puljun ovi mennä nhl ssä kiinni ihan lopullisesti kun noin vaisuja pelejä esittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloinkin näytää olevan tuomarien vika kun voittaa. ;) Tai oikeastaan eritoten silloin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

stadin kingit ei petä koskaa ottaa aina iisin voiton stadissakärpistä.tuomarit tosin yritti saada karpille tasoitus maalin järjestettyä kun antoivat heppoisia jäähyjä hifkille pelin loputtua.pyörärälltä ruma temppu pelin lopussa eikä edes tullut jäähyä.onneksi hifkin maalivahdi oli hyvässä iskussa.toivottavasti stadin kirkkaaat valot ei liikaa häikässeet etteivät kärppäpelaajat eksy ruotsinlaivaan tappion myötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai yllätti Varakkaan siniviiva kuti Rybarin? Mitä peliä arvon toimittaja on katsonut? Varakasta ei löydy maalintekijöistä. Kannataisiko tarkistaa jutut edes jossain välissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"kun Jere Sallisen ohjaus Ville Varakkaan siniviivakutiin yllätti Rybarin." Mitä juttua arvon Reksa on lukenut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ties monettako kertaa peräkkäin oli taas kaivettu Vikman viheltämään HIFK:n ja Kärppien väliseen otteluun. Ja taas sai HIFK tehdä käytännössä mitä halusi ilman rangaistusta. Onneksi Kärpät taisi selvitä tällä kertaa vain yhdellä loukkaantumisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole mitään syytä Kärppien fanina huolestua.
Kärjessä ollaan taas tänäkin vuonna.
Saatu uusia pelaajia Ouluun joista on erittäin paljon iloa, ovat onnistuneet.
Pesonen, Jokinen, Junnila ovat erittäin tärkeitä yhdessä, miehillä suurin mahdollinen Kärppäsydän, koko joukkueen kanssa.
Kukkonen, Pyörälä, Puljujärvi ja moni muu.
Niemelät, Anttilalle toivoisi onnistumisia koska taitoa löytyy. Kärpät on paras joukkue ihan ylivoimaisesti suurin ja mahtavin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahalla kasattu. Ostojoukkue siis Kärpät. Ei omia kasvatteja juuri yhtään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

9:32
Ministeri Matti Ahde siunataan haudan lepoon, eduskunnassa ja valtioneuvostossa suruliputus
8:59
Mies jäi kiinni rattijuopumuksesta kaksi kertaa puolentoista tunnin sisällä Oulussa – poliisi pysäytti myös muita päihtyneitä kuljettajia viikonloppuyönä
8:10
Kiinassa koronavirukseen kuolleita on jo yli 40, tartunnan saaneita lähes 1300 – Wuhaniin lennätetty 450 Kiinan armeijan lääkintähenkilöä
8:00
Kokoomus hakee nyt pehmeämpää imagoa – puoluesihteeri on kypäräpäinen pappi vain, koska harrastaa ratsastusta Tilaajille
8:00
Vihreiden puoluesihteeri sai tulikasteensa lakkauttaessaan Vihreän Langan: "Lehdestä säästyneitä varoja ei laiteta someen" Tilaajille
8:00
Vasemmistoliiton uusi puoluesihteeri luuli pääsevänsä vetämään henkeä – joutuikin heti tositoimiin hallituskriisin takia Tilaajille
8:00
Perussuomalaisten puoluesihteeri vertaa tehtäväänsä siivoojan työhön: "Parhaimmillaan sitä ei huomaa, kun hommat toimivat" Tilaajille
9
Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistä
3
Oulussa aletaan jakaa paketteja sähköavusteisella konttipyörällä Armadillolla – pyörä vie alle kolmasosan jakeluauton vaatimasta tilasta
3
Kauppakortteli Pekurin ylimpään kerrokseen tulee uusi ravintola – ovet avataan maalikuussa
3
Ivalossa olevien kiinalaisturistien näytteissä ei ole koronavirustartuntaa – THL: Yksittäiset tartuntatapaukset Suomessakin mahdollisia
3
Wuhanin koronavirus rantautui Eurooppaan: Ranskassa vahvistettu kaksi tartuntaa, Ruotsissa peruttu kiinalaisten ryhmien matka Norrbotteniin
2
Limingantullin Prisma aloittaa ruoan verkkokaupan
1
Kunniatohtoriksi promovoitava Pentti Leppänen on huolissaan, kun yritykset eivät halua rahoittaa tutkimusta – katso Oulun yliopiston kaikki uudet kunniatohtorit

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Sulla on viisaita tuttuja. Lue lisää...
Ihan fiksua

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image