Nyt se on varmaa, Kärpät pelaa jälleen liigafinaaleissa – Pikkupedot jättivät HIFK:n Helsingissä nollille

Kärpät voitti HIFK maalein 3-0 jääkiekkoliigan välieräottelussa. Samalla Kärpät varmisti tiensä finaaleihin.
Jääkiekko 15.4.2019 18:33 | Päivitetty 15.4.2019 22:32
Janne Onnela

Kärpät eteni kymmenennen kerran tällä vuosituhannella jääkiekkoliigan finaaleihin kaatamalla Helsingin IFK:n kuudennessa välieräottelussa Helsingissä lukemin 0–3. Oululaisten maaleista vastasivat Ville Leskinen, Rasmus Kupari sekä Oskar Osala.

Lue otteluseurannasta, miten peli eteni.

1. erä

Ottelu on alkanut. Helsingin jäähalli on ääriään myöten täynnä illan ottelussa. Paikalla parveilee jonkin verran myös pelaaja-agentteja tilaa etsimässä. 

Maamme-laulun ennen peliä esitti Redrama. Hallin yhteen kulmaan ahdetut kärppäfanit huusivat tuttuun tapaan "pohjoista" laulun aikana. 

Punapaitojen Erik Thorell pääsi kokeilemaan jo muutaman sekunnin pelin jälkeen, mutta laukaus viuhui ohi. 

Kärpät on ollut hyvin pelissä mukana ensimmäisten minuuttien aikana. Etenkin oululaisten ykkösketju sai mukavan hyökkäyspään pyörityksen aikaan. Ottelu on muutenkin alkanut vauhdikkaasti, ja Helsingin jäähallissa on tunnelma korkealla. 

HIFK:n Teemu Tallberg punnersi nelosketjun vahtivuorolla vahvasti Vehviläisen nenän eteen, mutta ei onnistunut tekemään maalia. Hetkeä aikaisemmin Teemu Kivihalme pelasti loistavalla katkolla orastavan 2vs0-hyökkäyksen. Tapahtumia on molemmissa päissä tällä hetkellä. 

Punapaitojen Iikka Kangasniemi kieputteli kärppäkentällisen solmuun ja laukoi, mutta laukaus viuhui yli. Se herätti kuitenkin hallin hurjaan kannustukseen. 

Kärpät sai loistavan maalipaikan, kun Teemu Kivihalme pääsi yllättäen HIFK-puolustajien välistä yksin läpi. Ratkaisu oli kuitenkin hieman vaisu ja Atte Engren torjui yrityksen. 

Kärppien nelosketju pelasi Sami Anttilalle loistavan maalipaikan päädystä maalin eteen, mutta Anttila ei onnistunut. Avauserää on pelattu 14 minuuttia. 

Avauserän perusteella Kärpät on onnistunut taklaamaan yhden pelillisen haasteen, joka on vaivannut etenkin Helsingissä. Kärpät pääsee nyt keskialueen yli yllättävän hyvin. 

Jokaisessa liigaottelussa yksi kiekkopersoona valitsee ottelun kolme parasta pelaajaa. Helsingissä hän on tänään NHL:stä jo Suomeen ehtinyt oulunsalolaislähtöinen Markus Granlund

Miska Humalojalla terästetty nelosketju sai kaksi loistavaa maalipaikkaa, mutta niin Anttila kuin Lasse Kukkonenkin epäonnistuivat omissa yrityksissään. 

Avauserä Helsingissä on pelattu. Kärpät pelasi vahvan erän ja voisi johtaa ottelua jo useammalla maalilla, jos maalijyvä olisi ollut paremmin kohdallaan. Myös HIFK sai muutaman paikan, mutta Kärpillä oli silti erän vaarallisimmat maalipaikat. 

Aivan erän lopulla Kärpät pääsi ylivoimalle, kun Juhani Tyrväinen otti pikkukakkosen. Toinen erä alkaa Kärppien ylivoimalla. 

2. erä

Ottelun toinen erä on käynnissä. 

Kärpät siirtyi johtoon heti erän alussa, kun Ville Leskinen purjehti läpi ja hassutti Atte Engrenin. Maali oli ylivoimamaali. HIFK:n puolustajat Kyle Quincey ja Ville Varakas eivät pystyneet Leskistä estelemään. 

Ville Leskinen teki ottelun avausmaalin 6. välieräottelun toisessa erässä Helsingissä.

Juuri nyt Kärpät näyttää kaukalossa siltä, mihin jo runkosarjan aikana on totuttu. Valkopaitainen vierasjoukkue vie peliä vahvasti tällä hetkellä. Oululaisten pelaaminen on vaivattoman ja kevyen näköistä. 

Pelissä on ollut toistaiseksi yllättävän vähän torikokouksia ja tönimisiä. Nyt Shaun Heshka sai sellaisen aikaan Micke-Max Åstenin kanssa.

HIFK:n maalipaikat toisessa erässä ovat jääneet puuttumaan totaalisesti. Vehviläinen nappasi hetki sitten oikean TV-torjunnan, mutta laukaus olisi painunut ohi ilman koppiakaan. Näyttävät torjunnat kuitenkin pönkittävät Vehviläisen itseluottamusta entisestään.  

HIFK sai erän lähestyessä puoliväliä pitkän pyörityksen kärppäpäätyyn, mutta maali jäi uupumaan, vaikka Anton Lundell pelasi loistavan maalipaikan takatolpalle. Heti perään Kivihalmeella oli avopaikka toisessa päädyssä ja välittömästi taas HIFK oli erittäin lähellä maalia. Nyt mennään päästä päähän! 

Kärpät joutui pahaan paineeseen, kun Atte Ohtamaa suti kiekosta ohi hyökkäyssinisellä ja HIFK sai myllyn päälle. Kotijoukkue sai todella pitkän paineen Kärppien päätyyn, joka oli johtaa maaliin. Vehviläinenkin joutui tiukkaan paikkaan seikkaillessaan kulmassa kiekon kanssa, mutta Kärpät selvisi osittain hyvällä tuurillakin ilman takaiskua. 

Kärpät pääsi ylivoimalle, kun Sakari Salmisen maila jäi kiinni Jani Hakanpään kainaloon.

Kärpät ei saanut ylivoimamaalia, mutta heti HIFK:n tultua täysilukuiseksi Rasmus Kupari karkasi läpiajoon ja vei Kärpät 0–2-johtoon. 

Rasmus Kupari vastasi Kärppien toisesta maalista jääkiekkoliigan välieräottelussa HIFK:ta vastaan.

Heti perään Jasper Lindsten kolisutteli tolppaa Atten Engrenin takana. 

Kärppäketjut pyörivät tällä hetkellä aivan miten sattuu. Jäällä voi olla käytännössä minkälainen kombinaatio tahansa. 

Lindsten oli lähellä onnistua maalinteossa vielä erän viimeisellä minuutilla, mutta syöksy kiekkoon maalin edessä ei aivan osunut. 

Kärpät lähtee kolmanteen erään kahden maalin johdossa. Oululaiset jatkoivat toisessa erässä siitä mihin ensimmäisessä jäivät. Kärppien jalka on kevyt, ja hyökkäyspelaaminen toimii helpon näköisesti. 

3.erä

Ottelun kolmas erä on alkanut. 

HIFK pääsi heti erän alussa ylivoimalle, kun Jani Hakanpää otti pikkukakkosen. Verkko heilui ylivoiman aikana monta kertaa. HIFK:n epäonneksi se ei ollut kuitenkaan maaliverkko vaan päätyverkko. Lasse Kukkonen otti alivoiman aikana yhden kipeän blokkauksen. 

Kolmannesta erästä on kohta pelattu ensimmäinen neljännes. Ote on ollut kotijoukkueella, pitkälti juuri päättyneen ylivoiman ansiosta. 

Tunteet alkavat hiljalleen kuumentua. Jasper Lindsten väänsi toisessa päässä punapaitaisen kanssa, ja Atte Ohtamaa samaan aikaan toisessa päässä. 

Helsinkiläisyleisölle täytyy nostaa hattua. Meteliä on paljon, eikä se ole laskenut tippaakaan kotijoukkueen tukalasta paikasta huolimatta. 

Kolmas erä lähestyy jo puoliväliä. Viime minuuttien aikana kumpikaan joukkue ei ole pystynyt luomaan kunnon maalipaikkoja. Kotijoukkueella tulee kohta kiire. HIFK:n maalin metsästys avaa varmasti iskunpaikkoja myös Kärpille toiseen päähän. 

Miska Humaloja pääsi puolittain läpiajoon ja iski kiekon ylärimaan. Tilanteesta olisi voinut viheltää HIFK:lle myös jäähyn, mutta sitä ei nyt tullut. 

HIFK pääsi ylivoimalle, kun kärppäkapteeni Atte Ohtamaa iski kiekon katsomoon ja sai rangaistuksen pelin viivyttämisestä. Kärpät pelasi kuitenkin vahvan alivoiman ja nollasi kotijoukkueen ylivoiman helposti. 

Peliaikaa on jäljellä enää vajaat seitsemän minuuttia. HIFK ei ole vieläkään avannut maalihanojaan. Kärpät puolustaa omaa maalin edustaansa nyt mallikkaasti. HIFK ei ole pystynyt antamaan pelissä vieraille kunnon fyysistä haastetta. 

Helsingin jäähallissa koko katsomo seisoo parhaillaan ja taputtaa videokuutiolla pyörivälle HIFK:n historiikkivideolle. 

Kärppien Oskar Osala iski lukemiksi 0-3 kuudennen välieräottelun kolmannessa erässä.

Oskar Osala iski Kärpille kolmannen maalin. Kärpät on erittäin lähellä finaalipaikkaa.  

Kärppäfanit laulavat omassa kulmassaan: "te voitte lähtee, te voitte lähtee"

Kärpät voitti ottelun ja eteni kymmenennen kerran tällä vuosituhannella liigafinaaleihin.

Lue Ville Leskisen kommentit pelin jälkeen.

Lue Rasmus Kuparin kommentit pelin jälkeen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Kevään kauneimmat luontoäänet: hiljainen Nordis ja Hakametsä - pauhaava Raksila

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa Kärpät . Parempi joukkue voitti. Minun joukkueeni Hifk lähtee jälleen metsästämään pronssimitaleita..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa Oulun Kärpät!!

Vieläkö saatas sarja avoimeksi olisi mukava seurata liikaa tätäkin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät on rautaa! Taas kerran! Paras peli tähän saakka pudotuspeleissä. Ketjumuutokset toimivat loistavasti ja Veini oli jälleen itse varmuus. Pikkaraisen nolot yritykset osuivat loppujen lopuksi omaan nilkkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai että on ihanaa, kyllä ei harmita enää eilinen USA:n voitto, vaikka se silloin teki kipeää.
Mutta nyt on kaikki niinkuin pitääkin. Jess. Kyllähän tämän jo tiesi, niin ylimielisiä nuo hifkin kannattajat.
Juurikin toiveiden mukainen tämä lopputulos. Tappara ja HIFK niin sopiva pronssipelipari, ovat tasaväkisiä kyvyiltään.
Pitää alkaa valmistautua TAAS Kärppien mestaruus juhliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoja maaleja, muistuu jo Peter Tenkratin ajat mieleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mahtavaa! Nytkin meni Helsingissä 7000 rikki. On muuten Raksilassa saletisti hli 7000 ens pelissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi mennätain muuta suohon kuin maammelaulu,vai mitä bambino.piti olla finaalissa Tappara ja Hifk.eivät vaan muistaneet että siellä on vielä muitakin,jopa parempia.Loistavaa Kärpät ,torilla tavataan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

4-2 kuten runkosarjakin.
Iltapäivälehtien ja studiolehkosen suureksi hämmästykseksi homma meni kuten pitikin.

Mestaruusjuna on aikataulussa.

#valkeakevät

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tarttu kiekko Veinillä. Hyvä Kärpät!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukava, kun hifkin valkka kehui ja komppasi Veiniä parantaan peliään. Kiitos Pikkarainen, olit kärpille parempi valkka, kuin Manner. Sai moken paremmaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas yksi itkupilli jota harmittaa kun Kärpät voitti niin sanoo että tuomaripeliä... teille ei voi kun nauraa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuomarit hyvin komppasi kärppiä kun tuli taas semmosia kalastus jäähyjä hifkille.peräti 9 laukausta hifkin molaria kohtaan.pelokasta oli kärppien peli.no hoppee ei ole häpeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei ole häpee, noloa jäädä rannalle ruikuttaan kuten Aurajoelle. Oulun pojat menee loppuun asti, torilla tavataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

86
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
55
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
52
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
44
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
30
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image