Kärp­pä­ba­ro­met­ri: Peli peliltä parantaneen Ohtamaan laserintarkka rannelaukaus kuritti brittejä

Atte Ohtamaa teki Suomen toisen maalin tarkalla rannelaukausellaan. KUVA: MARTIN DIVISEK / EPA
MM-kisat 18.5.2019 0:02 | Päivitetty 18.5.2019 0:14
Janne Onnela

Leijonat voitti Iso-Britannian jääkiekon MM-kisojen perjantai-illan ottelussa maalein 5–0. Kyseessä oli Suomen ensimmäinen voitto briteistä. Aiemmista kohtaamisista saldona oli kaksi tappiota puolen vuosisadan takaa.

Suomi pelasi tasapaksun pelin jääkiekon lilliputtia vastaan. Voiton lisäksi illan positiivisinta antia oli maalintekovastuun jakautuminen Kaapo Kakon harteilta myös muille. Maalitilinsä avasi muun muassa kelpo pelin pelannut kärppäkapteeni Atte Ohtamaa.

Kärppäbarometri antaa arvosanan (K–KKK) kärppä- ja oululaistaustaisille pelaajille jokaisen Suomen pelin jälkeen.

35 Veini Vehviläinen –
Luukkuvahtina.

50 Miika Koivisto KK
Pari hyvää nousua kiekollisena, pari hyvää laukausta ja muuten perusvarmaa peliä ilman isompia virheitä. Peliaika jäi melko vaatimattomaksi. Kirjautti syöttöpisteen Joel Kivirannan maaliin.

58 Jani Hakanpää KK
Tasapaksu esitys Hakanpäältä, eikä puolustaja noussut esiin hyvässä ei pahassa. Pystyy parempaankin esitykseen ja sitä on lupa odottaa turnauksen jäljellä olevista peleistä.

55 Atte Ohtamaa KKK
Ohtamaa avasi maalitilinsä laserintarkalla rannelaukauksella yläkulmaan. Kärppäkapteeni pelasi muutenkin vahvan ja energisen pelin pyöritellen muun muassa kolmannen erän alussa britit hyökkäysalueella yksin solmuun. Parantanut paljon turnauksen edetessä, kuten myös pakkiparinsa Mikko Lehtonen.

Nivalan Cowboysin kasvatti ja kärppäkapteeni Atte Ohtamaa iski Leijonat 2-0-johtoon ottelussa Isoa-Britanniaa vastaan.

65 Sakari Manninen KK
Kamppailupelaamisessa vahva, kuten myös kiekollisessa pelissä. Antoi muun muassa yhden namupassin Kaapo Kakolle, mutta Kakko ei onnistunut maalinteossa. Homma toimi tuttuun tapaan myös puolustussuuntaan, mutta ei Mannisenkaan tarvinnut laitaa jääkiekon lilliputtia vastaan parastaan pöytään.

70 Niko Mikkola KK
Mikkola pelasi kohtuullisen vahvan pelin. Puolustuspeli sujui ja Kiimingin Kiekko-Poikien kasvatti osasi rauhoittaa peliä oivallisesti tarpeen mukaan. Mikkola oli läpi ottelun melko näkyvässä roolissa Suomen puolustuksessa. Monta hyvää laukausta illan aikana, joista tulosta voisi tulla nähtyä useammin. Yksi pienistä kauneusvirheistä oli ajoittain haparointi kiekollisena omalla puolustusalueella. Lopussa brittien pelatessa ilman maalivahtia Mikkola oli myös hukassa puolustuspäässä.

Suomi pelaa seuraavan kerran sunnuntaina. Kello 21:15 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Ranska.

Katso jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eli olemme edelleen tappiolla kokonaistilanteessa britit johtaa otteluvoitoin 2-1 Suomea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Peliltä tuo näytti, nimenomaan.
Tulokset vain tiukan takana.
Suomalaiset on yksilösuorittajia, ei joukkue urheilijoita.
Moottoriurheilu erinomainen esimerkki.
Palkintosijoja vaikka muille jakaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poijat pelaa lätkää muut Jääkiekkoa"hirveetä 6 pelaajaa sumpussa hakkaavat seisovaakiekkoa pitäisi muuttaa sääntöjä jos laitapelaaminen 3 sen ja maaliedusta 3 kiekko ei liikuu Päätötuomari viheltää pelipoikki ja molemmille 2 minuttia pelinviivityksestä näin maksajan osassa Ei ole enää kiekkoa vaan "mätkyjääkiekkoa"voi pyhäjysähdys mitä peliä missä morali???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suuria sankareita ovat he nämä jääkiekopelaajat. Sankareita ja ne auttaa meitä tavallisia ne on aivan kuninkaita ja ylimystöä jääkiekolijat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen jo pidempään miettinyt, että miksi tämänpäivän reaaliaikaisessa maailmassa ja tiedottamisessa Kalevan pitää lähettää toimittaja sinne ja tänne mm-kisoihin. Pystyisin kyllä elämään ilman tätä parametriä tai analyysillä joka on tehty tv:n ja internet pohjaisten tilastojen pohjalta. Kuvaa ja noita tilastoja suorastaan pursuaa reaaliaikaisesti. Vähän palkintomatkalta haisee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Boksista ei näitä pelejä voiteta. Puolustuksen täytyy pitää. Hyökkääjien on laitettava paikoista sisään. Maalivahdin on onnistuttava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

140
Puheenaihe: Torjuuko Ruotsi koronaa viisaammin kuin Suomi? "Tämä on sellainen kysymys, johon en voi vastata kyllä tai ei"
55
Omistajaohjausministeri Tuppurainen patistaa kohtuuteen johdon palkkioissa kriisissä: "On oikein, että myös johto osallistuu taakanjakoon"
42
Suomen syntyvyys lähti alkuvuoden 2020 aikana nousuun vuosikymmenen mittaisen laskun jälkeen – "Jatkosta ei voi tietää", Väestöliiton johtaja huomauttaa
35
Koronakauden uudet tuulet apteekeissa: Nyt lääkkeet voi Oulun seudulla tilata autoon tai kotiin, lääkkeitä kuskataan jopa jalan – jotkut ovat yrittäneet ostaa koronalääkettä
35
Ensimmäinen koronakuolema Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa kuolleita yhteensä yhdeksän – OYSin 15 työntekijää ja kolme ensihoitajaa altistunut koronalle
30
Poliisi käännytti päivän aikana yli 600 autoilijaa – useat yrittäneet päästä rajan ylitse ilman välttämätöntä tarvetta
22
Pääkaupunkiseudulla asuva mies ajoi huumepäissään Oulun keskustassa – autosta löytyi huumeita, laiton patukka ja eteläsuomalainen nainen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Eihän se mitään ahneutta ole, päinvastoin, sijoittaminen koituu kaikkien hyödyksi Lue lisää...
nyt sijoittamaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image