Jukka Jaloselle ehdotettiin jo patsasta Helsinkiin, jää ainakin vielä toistaiseksi toteutumatta

Jukka Jalonen valmensi joukkueensa toistamiseen maailmanmestariksi. KUVA: MARTIN DIVISEK / EPA
MM-kisat 27.5.2019 15:54 | Päivitetty 27.5.2019 17:16
Taru Horsma-aho

Huippuvalmentaja Jukka Jalonen on luotsannut Suomen jääkiekkomaajoukkueen maailmanmestaruuskullalle jo kahdesti, ja nyt hänelle halutaan tunnustusta saavutuksistaan.

Helsingin kaupunki ei innostu kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk) esityksestä pystyttää patsas leijonien kultavalmentajalle Jukka Jaloselle Helsinkiin.

– Jalonen on nyt luotsannut Suomen joukkueen kaksi kertaa mestaruuteen ja tämän vuoden saavutus oli jotain sellaista, ettei se saa koskaan unohtua, Kärnä sanoo tiedotteessaan.

Kärnän mukaan Suomi lähti maailmanmestaruuskilpailuihin altavastaajana ja saapui kotiin voittajana. Kansanedustaja pitää voittoa mitä suurimmissa määrin Jalosen ansiona ja kutsuu tämän valmennustyötä määrätietoiseksi ja taitavaksi.

Hän ehdottaa patsasta rakennettavaksi Helsingin kauppatorille.

Helsingissä ei tehdä patsaita elossa olevista henkilöistä

Kärnän ehdotus voi kerätä kannatusta jääkiekkokansan keskuudessa, mutta patsaan rakentaminen kauppatorille on siitä huolimatta epätodennäköistä.

Helsingin kaupunki voi palkita ja muistaa helsinkiläisiä henkilöitä merkittävistä urheilusaavutuksista. Muistamisia koskevat omat ohjeistuksensa.

- Helsingin kaupungin periaatteena on, että henkilöille ei pystytetä patsaita heidän elinaikanaan, kertoo Hanna Isbom, Helsingin kaupungin apulaispormestarin Nasima Razmyarin avustaja.

Kärnällä on voittohumussa ollut todennäköisesti myös hieman pilkettä silmäkulmassa patsasvaatimusta laatiessaan.

– Olisi perusteltua, että jatkossa kiekkokansan kansanjuhlissa voitaisiin kiipeillä Havia Amandan patsaan lisäksi myös Jukka Jalosen patsaalle, Kärnä päättää tiedotteensa.

Jalosen kotikaupunki aikoo osoittaa kunnioituksensa valmentajalle

Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko kertoo, että kaupunki aikoo osoittaa oman kunnioituksensa Jaloselle, joka on Riihimäeltä kotoisin.

– Jalonen on tärkeä toimija Riihimäellä. Hän on ollut mukana niin käsipallossa kuin jääkiekossakin. Maailmanluokan valmentaja, joka on kautta historian saanut referenssit, joita muita valmentajilla ei ole, Sulkko sanoo.

Sulkon mukaan kaupunki tulee todennäköisesti järjestämään onnittelutilaisuuden Jaloselle, mutta ei vielä paljasta, millä muulla tavoin Jalosta tullaan muistamaan.

– Parhaillaan selvitetään eri vaihtoehtoja. Voin sanoa, että varmuudella tullaan noteeraamaan jollain tavalla, mutta enempää asiasta en voi vielä kommentoida, sanoo kaupunginjohtaja.

Jalosella on takanaan pitkä valmentajaura

Jalonen on toiminut valmentajana 1990-luvulta saakka. Hän on ehtinyt valmentaa muun muassa Tampereen Ilvestä, Rauman Lukkoa ja Helsingin Jokereita.

Hän on toiminut Suomen jääkiekkomaajoukkueen apuvalmentajana vuosina 2007–2008, ja päävalmentajana vuosina 2008–2013 sekä vuodesta 2018.

Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuskultaa Jalosen valmennuksessa sekä 2011 että eilen pelatussa ottelussa.

Ensimmäisen MM-kultansa Suomi voitti 1995.

Juttua muokattu kello 17.16: Tarkennettu Hanna Isbomin kommenttia. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

12:10
Raportti: Kasvihuonekaasujen päästöjä pitäisi rajoittaa kolme kertaa enemmän, jotta kahden asteen tavoitteeseen päästään
12:00
Oulun yliopiston ryhmä palkittiin eturauhassyöpätutkimuksesta – tunnustus kansainvälisesti korkeatasoisesta työstä
11:59
Game of Thrones piti Emmy-otteensa loppuun asti, mustanpuhuva komedia Fleabag yllätti
11:58
Game of Thrones juhli Emmy-gaalassa - upeita pukuja ja juhlan loistoa
11:41
Kohu presidentti Trumpin ympärillä syvenee – Trump myöntää puhuneensa Ukrainan presidentin kanssa Bidenistä
11:18
"Kuinka nykyaikana voidaan näin tehdä" – oululaisen Kari Martikaisen kahden viikon Madeiran matka oli koneeseen istumista vaille
11:05
Konkurssiin kaatuneen Thomas Cookin kiinalainen päärahoittaja pahoittelee – Brexit-epävarmuus sai britit lykkäämään matkavarauksiaan
25
Kysyimme: Miksi kaikille koululaisille ei aina riitä istuinta ja turvavyötä Oulun joukkoliikenteessä?
25
Thomas Cook konkurssiin – Tjäreborg peruu maanantain lentonsa emoyhtiönsä konkurssin vuoksi, maailmalla noin 3 500 asiakasta
16
On liian monia taloyhtiöitä, missä yhtiön hallitus on luovuttanut ”valtansa” ja päätöksenteon isännöintitoimistolle ja hoitavalle isännöitsijälle Lukijalta
9
Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte – Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä sotilasavustusta panttaamalla
8
Avaimettomia lukkoja valmistava Rollock avasi toimipisteen Ouluun – yhtiöllä takanaan yli 4 miljoonan euron tuotekehitysprosessi
8
Thomas Cookin konkurssi iskee monille kentille Suomessa, myös Ouluun
8
Tjäreborgin yhden edestakaisen Antalya-Oulu -lomalennon tilanne auki – lähtemässä ja palaamassa yhteensä yli 300 matkustajaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

101 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

AKAVA VIRITTELEE JO TYÖTTÖMYYSTURVALEIKKURIA.

Meidän kaikkien hyvinvointi vaatii kunnollista työntekoa. Kuka tarvitsee työttömyystuella chillailijaa, joka vie silti l... Lue lisää...
Idea kaikkien etu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image