Kärpille ensimmäinen finaalikiinnitys - Tino Metsävainio iski jatkoeräratkaisun ja räjäytti Raksilan

Kärpät - HIFK, 1. välierä. KUVA: Pekka Peura
Jääkiekko 3.4.2019 18:31 | Päivitetty 3.4.2019 22:18
Janne Onnela

Kärpät voitti HIFK:n ensimmäisessä välieräottelussa maalein 3-2. Ratkaisu syntyi vasta jatkoerässä, jossa Tino Metsävainio iski oululaisten voittomaalin Teemu Kivihalmeen syötöstä. Kärpät johtaa välieräsarjaa otteluvoitoin 1-0. 

1. erä

Ottelu on käynnissä. Raksilassa on paikalla paljon yleisöä ja desibelit ottelun alkaessa olivat korkealla.

Kärpät sai heti erän alussa ylivoimahyökkäyksen, kun Rasmus Kupari ja Jari Sailio karkasivat. Kuparin oma ratkaisu viuhui ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Sami Anttila oli karata läpiajoon. 

Ensimmäinen neljännes avauserästä on pelattu. Kärppien alku on ollu kohtuullisen hyvä. HIFK puolestaan on sortunut jo useampaan pahaan virheeseen, mutta Kärpät ei ole onnistunut niitä vieraita rankaisemaan. 

Myös HIFK on saanut omat paikkansa. Veini Vehviläiseltä kiekot ovat pomppineet hieman eteen, mutta Kärpät on selvinnyt vielä vieraiden muutamasta vaarallisesta maalipaikasta kuivin jaloin. 

HIFK:n Juho Keränen sai yrittää Vehviläisen ohittamista kaikessa rauhassa paluukiekosta, mutta kärppäveskari veti pidemmän korren tällä kertaa. 

HIFK siirtyi ottelussa johtoon erän puolivälissä. Kärppäkapteeni Atte Ohtamaa hävisi kaksinkamppailun kulmassa, josta kiekko tuli hetkeä aiemmin epäonnistuneelle Keräselle. Keränen ohitti Vehviläisen matalalla takakulmaan suuntautuneella laukauksella.

HIFK:n Juho Keränen tekee ensimmäisen semifinaalin avausmaalin Raksilassa.

Vierailla on ollut ote pelistä maalinsa jälkeen. Kärpät ei pääse HIFK:n puolustusalueella. Puolustussuuntaan kotijoukkue pelaa todella varovaisesti. Kotijoukkueen tekeminen ei ole millään tapaa rentoa tällä hetkellä. 

Vehviläinen otti Ilves-sarjasta tutun jäähyn peliviivyttämisestä ja HIFK pääsi ylivoimalle. Kärpät sai alivoimalla hyvän tilanteen, mutta ei maalia. Samassa rytäkässä Jussi Jokinen sai ilmeisesti vastustajan mailasta osuman päähänsä, mutta helsinkiläisille ei vihelletty tilanteesta jäähyä.

Jussi Jokinen loukkaantuu ilmeisesti vastustajan mailasta päähän tulleesta osumasta.

Ylivoimapelin aikana HIFK sai kerran kiekon tolppaan, mutta maalia ei nähty. 

HIFK pääsi kuitenkin heti perään uudelle ylivoimalle, kun Shaun Heshkan korkean mailan tuomaristo huomasi. Vieraiden toinen ylivoima tuotti tulosta ja HIFK siirtyi kahden maalin karkumatkalle. Maalintekijänä oli Juha Jääskä

Erätauolle siirryttiin vieraiden kahden maalin johdossa. Erä oli selvästi vieraiden. Kärpät oli hermostunut ja kipsaantui sitä pahemmin, mitä pidemmälle erä eteni. Kotijoukkueelle jäi paljon parannettavaa. 

2. erä

Toinen erä on käynnissä. 

–Olimme vähän vain katselemassa avauserässä, emmekä niin hyvin mukana kuin pitää olla. Nyt pitää voittaa kaksinkamppailuja, kärppäkapteeni Atte Ohtamaa sanoi erätaukohaastattelussa. 

Pirteästi ensimmäiset minuutit pelannut Kärpät pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle reilun parin minuutin pelin jälkeen. Kärppien ykkösylivoima ei onnistunut alkuunkaan. Jussi Jokiselta ja Ville Leskiseltä nähtiin molemmilta melko luokattomat syötöt suoraan punapaidoille. Kakkosylivoima ei toiminut juuri sen paremmin, eikä ylivoima tuottanut tulosta. 

Kärpät pääsi heti erään uudestaan ylivoimalle Juhani Tyrväisen kampitusjäähyn ansiosta. Toinen ylivoimakaan ei tuonut tulosta, eikä pelikään juuri pyörinyt. 

Kärpät nousi kuitenkin maalin päähän hetkeä myöhemmin, kun Teemu Kivihalme löysi loistavasti Sami Anttilan, joka nosti kiekon etukulmasta ohi Atte Engrenin

Kärpät saa ensimmäisen maalinsa HIFK:ta vastaan toisessa erässä.

Peli sähköistyi selvästi Anttilan maalin jälkeen. Niin vieraiden Erik Thorellilla kuin Kärppien Radek Koblizekillakin on ollut loistavat maalipaikat tehdä joukkueelleen lisäosumia. 

HIFK sai Kärppiä aisoihin jälleen paremmin aktviisella karvauspelaamisella. Helsinkiläiset iskivät parhaimmillaan kolmella miehellä todella ylhäältä kiinni. Erän viimeinen neljännes on hiljalleen käynnistymässä. 

Peli on ollut viimeisten minuuttien aikana melko rikkonaista ja pelikatkoja tulee milloin mistäkin syystä paljon. 

Kärppien ykkösketjulla oli erän lopussa loistava paikka tasoittaa peli, kun Ville Leskinen pääsi laidasta läpi. Engren torjui Leskisen vedon, mutta Shaun Heshka oli viittävaille valmis laukomaan kiekon jo ulkona tilanteesta olleen Engrenin ohi. HIFK:n takamies pelasti kuitenkin tilanteen viime hetkellä.

Raksilassa on kaksi erää pelattu. Kärpät lähtee päätöserään maalin takaa-ajoasemasta. 

3.erä

Ottelun kolmas erä on alkanut. Raksilassa on virallisen ilmoituksen 4804 katsojaa. Tällä kertaa katsojia on silmämääräisesti jopa tuota enemmän. 

Päätöserä on alkanut melko leppoisasti. Mitään raivoisaa takaa-ajoa Kärpiltä ei ole vielä nähty. Erää on pelattu vajaat viisi minuuttia. 

Erä lähestyy jo puoliväliä. Kärpät tekee yksittäisiä harppuunahyökkäyksiä, mutta pitempiä hyökkäyspään pyörityksiä ei ole nähty. Vieraiden kovin hyökkäysinto on laantunut ja HIFK keskittyy varmistelemaan johtoaan. 

Kärppien Nicklas Lasu käy tällä hetkellä kovilla kierroksilla. Lasulla on kovaa vääntöä punapaitojen kanssa, eikä jäähykään ole kaukana. Sen verran railakkaasti ruotsalainen jakelee poikittaistamailaa. 

Peliaikaa on jäljellä kahdeksan minuuttia ja kotijoukkue näyttää hiljalleen lisäävän hieman kierroksia. 

Kärpillä on enää reilut neljä minuuttia aikaa tehdä tasoitusmaali. 

Kärpät tasoitti ottelun ilman maalivahtia. Maalintekijä Aleksi Heponiemi. Heponiemen tasoitusmaalia edelsi kova taklaus kulmassa, josta HIFK leiri näytti odottavan jäähyä. 

Kolme erää ei tuonut ratkaisua ja Raksilassa on edessä jatkoerä. 

Kärpät tasoittaa kolmannessa erässä ja vie pelin jatkoajalle

Jatkoerä

Jatkoerä on käynnissä. 

Jatkoerän ensimmäisten minuuttien aikana on menty päästä päähän, mutta huippuvaaralliset ratkaisupaikat ovat olleet vähissä. 

Parhaan paikan toistaiseksi on järjestänyt Kärppien kakkosketju. 

Raksilassa on odottava tunnelma. Verkko heilahtaa välillä maalin väärältä puolelta ja katsojien sydämet jättävät muutaman lyönnin väliin. 

Pelihän jatkuu nyt niin kauan kunnes toinen joukkueista tekee maalin. Rangaistuslaukaukskilpailuita ei enää tässä vaiheessa käyttä käytetä. 

Kärppien ykkösketju sai pitkän pyörityksen HIFK-päätyyn, mutta maali jäi uupumaan. 

Tino Metsävainio varmisti Kärpille ensimmäisen finaalikiinnityksen. Metsävainio pääsi hyökkäämään kahdestaan Teemu Kivihalmeen kanssa ja kaksikko päätti hyökkäyksen maaliin. 

Kärpät voitti numeroin 3-2. 

 

Tino Metsävainio laukoo Kärppien ratkaisumaalin ensimmäisessä jatkoerässä
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (82)

Kärpät pelaa Suomenmestaruuksista A-, B-, B2-, C1- junioreissa ja kohta myös liigassa.

On siinä ollut tuomareilla kova työ mahdollistaa tuo kaikki. Huh huh! Eikä pelaajien/joukkueiden ole tarvinnut tikkua ristiin laittaan.

Vai voisiko olla niin, että Kärpissä tehdään joitakin asioita oikein, ja se mahdollistaa tämän

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavaa kiekkoa, jännää oli ja monenlaista tapahtumaa kentällä. Lähellä oli Hifkin ryöstöretki. Mielenkiintoista sarjaa, mahtavaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätön tuomarointi. Jokista huidotaan naamaan. Ei jäähyä. Seuraavasta tilanteesta Kärpille jäähy ja hifkille yv-maali!!!

Kiekollinen vahva peli meiltä.

Ei hifk pärjää ilman tuomariapua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luotto meidän Kärppiin on niin valtava, etten hetkeäkään epäillyt, ettei voittoa tule.
Tilanne on selainen, joka ensimmäisenä ottaa neljä voittoa on finaaleissa, siihen voi hävitä siis kolme kertaa.
Hakanpää oli tänään taas kansainvälisen tason pelimies ja kasvaa isoissa peleissä, NHL vie hyvän miehen täältä neitikiekon/sukeltelijoiden luvatusta maasta ja hän pääsee pelaamaan täydellä voimalla siellä, missä tuollainen voimahyökkääjä on arvossaan, joka hallitsee puhtaan pelin ja taklauksen, ei vahingoita, vaan pelaa tilanteesta pois, Kärpät menettää yhden kautta aikojen parhaista puolustajistaan samoin SM liiga suuren ja hienon pelaajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Vehviläinen sai jäähyn, kun teki maalivahdin hommansa ja otti kiekon kiinni? Miten se tuomari näki paremmin mikä tilanne oli maalilla, kun Venviläinen on kuitenkin se, jonka kuuluu ottaa kiekko kiinni ettei se mene maaliin?
Hesarin maalivahti teki saman pudotti ja otti takaisin räpylään, vaikka edessä oli kolme oman joukkueen ukkelia? Miksi hän ei saanut jäähyä, oliko siinä vaaran paikka, olisko ne omat miehet pistäneet sen kiekon omaan maaliin?
Kertokaa, mikä oli erona, että Venviläinen sai rangaistuksen, mutta herra Helsinki ei!
Tuomariko se tietääkin, milloin maalivahdin on otettava kiekko kiinni ja milloin ei?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veini oli ulkona maalivahdin alueelta, ja tälle kaudelle tulleen sääntömuutoksen vuoksi silloin kiekon sulkeminen ilman uhkaa on kielletty. Engren oli maalivahdin alueella, ja silloin kiekon sulkeminen on sallittua pelikatkon aikaan saamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ei ei. Pointti oli siinä että ensin otti kiekon hanskaan , sit laitto kiekon takas peliin kunnes sulkikin kiekon uudestaan. Eli uuden säännön mukaan luetaan ajan pelaamiseksi = pelin viivyttäminen. Täysin sääntökirjan mukainen jäähy

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säännöt sanovat, että jos maalivahti peittää kiekon ilman vastustajan painetta on tästä vihellettävä kahden minuutin jäähy pelin viivyttämisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hakanpää on tommonen kentällä ja sano ittekki kentän ulkopuolellaki työnnä taklaa kahvaa ei jäähyjä pelaa likaista peliä kun muuta ei voi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava kun tuomarit antaa pelata sääntöjen mukaan, eikä mene retkuun jokaiseen hyppyyn. Ja tuloksen näki tulostaululta. Silloin parempi voittaa, kun säännöt on kaikille samat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyppiminen loppuu heti, kun ei saa jäähyä tuomareilta, vaikka kuinka itkisi sukelluksen päälle, se on nähty, muissa maailman sarjoissa vastaavat suleltajat saisi jäähyt, täällä vinoilee vastustajalle ja naureskelee päin naamaa, Kärpät saa jostain syystä kaikista eniten kaksi minuuttisia SM liigassa, mistähän se johtuu, katso hidastukset, niin tiedät, ei mistään, nyt pelataan sellaista alivoimaa, että kohta tehdään alivoimalla enemmän maaleja kuin vastustajat ylivoimalla Kärppien maaliin.
Tuomareilta meni suurin into istuttaa Kärppiä jäähyllä, kun näkivät tauolla Jussi Jokisen telomisen, joka jäi 8 sil,ältä näkemättä, arvelivat terästyä vähän, tuommoinen virhe herättää itsesuojeluvaiston, loppuuko työt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Hifk:lla ole mitään jakoja jos Kärpät tänäänkin puoli valoilla vei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (82)

Uutisvirta

21:43
Parlamentin alahuone hyväksyi Johnsonin ehdottaman brexit-lain – brexitin toteutuminen on askeleen lähempänä
21:24
Pekka Rautio löysi uuden intohimon politiikasta – vaalityön tekeminen oli raahelaislähtöiselle kitaristille yhteiskuntaopin jatkokurssi
21:14
Autotalli palaa Haapajärvellä, tuli tarttui läheiseen päärakennukseen – palo uhkasi myös naapuritaloa
20:53
Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä: Lapissa tulee lunta tai räntää, tienpinnat voivat jäätyä Pohjois-Pohjanmaalla
20:10
Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus
20:00
"Allegriasia, sevillanasia ja muita etelän sairauksia" – Oululainen flamenco täyttää 30 vuotta, flamencon alkeita opetettiin myös siviilipalvelusmiehille Tilaajille
19:53
Syyttäjä vaatii Jukurien puheenjohtajalle Jukka Toivakalle ehdollista vankeusrangaistusta
115
Björn Wahlroos antaa kyytiä Rinteen hallitukselle: "Yhtään julkista menoa ei leikata, eikä yksikään ammattiyhdistykselle epämieluisa työmarkkinauudistus etene"
66
Postinjakajat ja -kuljettajat uhkaavat kahden viikon lakolla marraskuussa, jollei sopua työnantajan kanssa synny
53
Yle: Suomalaisten lentomatkat aiheuttavat asukaslukuun suhteutettuna toiseksi eniten päästöjä, kärjessä singaporelaiset
47
Raportti: Liikenteen päästökauppa nostaisi polttoaineen hintaa, mutta veisi Suomen liikenteen päästövähennystavoitteeseen vuoteen 2030 mennessä
44
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
41
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
40
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Mutta nämä aloitukset satuttaa aina eniten kateellisia. Vastauksista näkee ketä. Lue lisää...
Niin tai näin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image