Kärpät murskasi TPS:n Liigan kär­ki­kamp­pai­lus­sa – Jokinen ja Heponiemi oululaisten tehomiehinä

Sarjakärki Kärpät ja sarjakakkonen TPS pelaavat parhaillaan sarjapisteistä Raksilassa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Jääkiekko 20.2.2019 18:33 | Päivitetty 20.2.2019 20:56
Janne Onnela

Sarjakärki Kärpät kaatoi sarjakakkosen Turun Palloseuran murskalukemin 6-1 liigakierroksen kärkikamppailussa. Oululaisten tehomiehiä olivat kolmen tehopisteen miehet Jussi Jokinen ja Aleksi Heponiemi. 

1.erä

Ottelu on käynnissä. Ennen pelin alkua Raksilan jäätä piti jälleen paikkailla keskialueelta. 

Kärpillä oli heti ottelun alussa loistava maalipaikka, kun Otto Karviselle pelattiin avopaikka metrin päähän maalista. Karvisen veto meni vähintään metrin verran ohi maalin ja peli jatkuu tasatilanteessa. 

Avauserästä on pelattu noin neljännes. Molemmat ovat saaneet muutaman pitkän hyökkäyksen, mutta maaleja ei ole vielä nähty. Kärpillä on ollut parhaat paikat avausmaalin tekemiseen. 

Erä lähestyy jo puoliväliä. Peli on ollut viime minuuttien aikana melko sekavaa sohimista. Kärppien kakkosketju sai pitkän pyörityksen turkulaisten päätyyn, jota kolmosketju pääsi vielä jatkamaan, mutta aivan A-luokan maalipaikkaa oululaiset eivät saaneet pelattua. 

Kärpät saa todella pitkiä hyökkäyksiä turkulaisten päähän, mutta TPS puolustaa keskustaa hyvin, eikä Kärpät pääse murtautumaan sinne tarpeeksi vahvasti. 

Kärpät pääsi ylivoimalle ykkösketjun pitkän hyökkäyksen päätteeksi, kun Oula Palve otti huitomisjäähyn. Kärpät ei saanut maalia kohtuullisesta pakkopelistä huolimatta, mutta uusi mahdollisuus aukesi heti perään Markus Nurmen koukkaamisjäähyn ansiosta. 

Kärppien kolmella puolustajalla varustettu ylivoima pyöri hyvin ja maalipaikkoja syntyi, mutta maalia ei. Ylivoiman päätteeksi Ville Leskinen veti metrin päästä maalista lämärillä suoraan Rasmus Tirrosen patjoihin. 

Avauserä on Raksilassa pelattu. Kärpät oli vahvasti pelin päällä ja sai maalipaikkoja, mutta ei maaleja. Peli oli kuitenkin viihdyttävää ja yli kuusituhatpäinen yleisö viihtyi varmasti. 

2.erä

Ottelun toinen erä on käynnissä. 

– Viimeistely ei vielä oikein natsannut, puolustaja Mikko Niemelä sanoi avauserästä erätaukohaastattelussa. 

Toista erää ehdittiin pelata vain vajaa minuutti, kun Kärpät siirtyi johtoon. Maalintekijä oli Niclas Lasun sairastumisen takia ykkösketjuun nostettu Jari Sailio. 

Toisen erän ensimmäinen neljännes on pelattu. Myös TPS on saanut muutaman mukavan hyökkäyksen Kärppien maalin jälkeen. Turkulaiset selvästi sisuuntuivat oululaisten avausmaalista. 

Kärpät siirtyi erän puolivälin lähestyessä ottelussa kahden maalin karkumatkalle. Vahvan vaihdon pelannut kakkosketju päätti pitkän hyökkäyksen Jasper Lindstenin syöttämään ja Aleksi Heponiemen viimeistelemään maaliin. Tilanteessa kiekko kimposi Kärpille hieman onnekkaasti tuomarin kautta. 

Heti erän puolivälin jälkeen Kärpät kasvatti johtoaan entisestään. Ykkösketju hyökkäsi ja pelasi toiseen aaltoon puolustaja Shaun Heshkalle, joka siirsi kiekon helpon näköisesti TPS-maaliin. 

TPS sai kavennusmahdollisuuden, kun Lasse Kukkonen otti poikittaisesta mailasta pikkukakkosen. 

Kärpät siirtyy ottelun toisessa erässä jo 4-0-johtoon.

Kärpät iski turkulaisten ylivoiman aikana todella näyttävän alivoimamaalin. Slovakkihyökkääjä Michal Kristof pyöritteli turkulaiset solmuun edeten muun muassa kolmen miehen välistä taidokkaasti kohti hyökkäysaluetta. Kristof syötti lopulta Otto Karviselle, joka tälläsi Kärpät neljän maalin päähän TPS:stä. 

Kaksi erää on Raksilassa pelattu. Erän lopulla Taneli Ronkainen otti pikkukakkosen ja TPS pääsee aloittamaan päätöserän ylivoimalla. 

3.erä

Päätöserä on alkanut. 

– Hienoa hokia, omaa osumaansa toisessa erässä villisti tuulettanut Otto Karvinen jutteli erätaukohaastattelussa. 

Kärpät pääsi hakemaan viidettä maalia muutaman minuutin pelailun jälkeen, kun Patrick Björkstrand otti jäähyn kiinnipitämisestä. Kakkosylivoima pääsi yrittämään ja onnistui. Viimeistelijänä toimi tällä kertaa Rasmus Kupari, joka siirsi pelivälineen maalinkulmalta verkon perukoille. 

TPS sai yrittää kavennusta rangaistuslaukauksesta ennen erän puoliväliä. Simon Suorannan ampuma kuti oli kuitenkin suhteellisen helppo torjuttava Veini Vehviläiselle kärppämaalilla. 

Päätöserä on ylittänyt puolivälin. Enää odotellaan loppusummeria ja sitä, nähdäänkö pelissä lisää osumia. 

Kärpät pääsi erän lopulla kahden miehen ylivoimalle vajaan 40 sekunnin ajaksi. Pakkopeli pyöri ajoittain erittäin hyvin, mutta maali nähtiin vasta, kun TPS oli myös täysilukuinen. Osuman viimeisteli Kristof. 

TPS kavensi alivoimalla, kun Teemu Kivihalmeen maila katkesi hyökkäyssinisellä. 

Lisäosumia ottelussa ei nähty. Kärpät nappasi voiton lukemin 6-1. 

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

On mennyt muuten jännitys koko sarjaan, liian ylivoimaista Kärpiltä. Tosin pelithän alkavat muutaman viikon päästä. Ehkä pitäisi höllötellä - ainakin näissä viime peleissä. Muuten ehkä turkkupojat taktikoi sijoittautumistaan sarjassa. Turun puolessa on temput osattu vuosikymmenet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pohjoistuuli jäädytti Turkkulaiset, viima tuntu Taavilla avopaikoissa. Moottorit oli lähellä kärähtää, kyl meinaan ketjut toimi hyvin ja vaikka aluksi näytti, ettei tulosta saa aikaan. Tuplaus meni apella kohtuudella, tuomarin pikku avustuksella, muuten ehyt peli loppua kohden. Hese valot päälle, porkkanat odottaa seuraavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huikea peli Kärpiltä, tolpat kolisi ja sitten kuusi maalia, vastustaja sai yhden onnen kantamoisen.
Tuomarit oli tänään ihan asiallisia, halli täysi, joukkue pelasi ylivoimaisesti paremmin, kuin sarja kakkonen, joka myös taito joukkue.
Tämä on yksi peli pitkässä sarjassa, pelaajia sairastuvalla molemmilla ja TPS silti on erittäin hyvä joukkue, nyt kakkosena SM liigassa.
Harvinainen peli, jossa sarjan kaksi parasta pelasi, poikittaista mailaa ei ollut, oli mukavaa nähdä jääkiekkoa, Kukkonen sai hipaisu jäähyn, kaveri taisi vähän ottaa vauhtia, se oli ainoa miinus tuomareilta.
Viihdyttävä peli, tätä varten seuraan jääkiekkoa, hyvän pelin teitte TPS ja Kärpät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä säälin liigan tasoa, että tähän sitä laajentamalla / sulkemalla on tultu. Toki olisi luullut tepsin olevan parempi. Tähän pitää kaikkien herätä, että näin ei voi mennä. Siinä liigan bossit noituu tilannetta. Me hävitään tasossa ruotsalaisille ja jo euroopankin joukkueille. Kärpätkään ei siellä ollut loppuottelussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin siinä käy kun pannaan 4kentän miehet ykköseen ,turpiin tulee.........meinaan vastustajalle. HYVÄ KÄRPÄT

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sääliksi kävi tepsukoita. Vaikka tepsukat olis pelanneet viidellä kahta vastaan, tulos olis ollut sama. Surkea rupusakki. Toivottavasti tepsukat ottaa sen kolmos ketjun mukaan ensi kerralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Kärpät pelaa, se on AINA kärkikamppailu. Onhan Kärpät sarjakärjessä. Ja numerot sen mukaiset.
Tänään 6-1

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tuo hunajata joukkue toisena sarjassa, miten voi pelata noin siurkeasti. Kärpät on niin ylivoimaisja vaikka pelasi varamiehisenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

TPS ei pelannut huonosti, vaan hyvin, mutta Kärpät pelasi erittäin hyvän pelin, jossa kehityssuunta on koko ajan nouseva, nyt oli jo melko hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin varmuuden vuoksi laittaan haarasillan liikenneympyrään sekä 8 et 4 tielle kyltit et turkuun pääsee molemmista....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuomarit lellii kärppiä.tämäkin olisi hunajata voittoa tepsille ylivomaisesto jos ei tuomarit auttais.tepsi on mestari silti tämäb turhab pelinkin jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jep hyvä kun tuomarit auttavat kärppiä.kasassa on yksi syöttöpojo ja helppoja jäähyjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silli Sailio on kärppien uusi spede. Laitetaan mihin ketjuun vaan niin aina räpsyy maaleja. Joukkueen yksi tärkeimmistä pelaajista keväällä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

20:19
Tietokone on pääinstrumentti Sampo Närhelle, joka tekee ääniä ja säveltää musiikkia peleihin
20:18
Mäkäräinen jäi kauas myös ladulla: "Paljon, paljon enemmän mitä kuvittelin"
20:12
KRP: Suomalaisyrityksiin kohdistetuista verkkohyökkäyksistä koitunut noin 1,3 miljoonan euron kustannukset – kyseessä kansainvälinen ilmiö
19:00
Kingston Wallin Petri Walli oli väsymätön kokeilija – tribuuttibändi nousee Club Teatrian lavalle lauantaina Tilaajille
19:00
Yhä useammasta vakuutusyhtiöstä ja pankista vastataan asiakkaiden puheluihin myös lauantaisin – osa yhtiöstä puntaroi, onko sunnuntaiaukiololle tarvetta
18:56
Erikoiskuljetus haittaa liikennettä Taivalkosken ja Kiimingin välillä
18:34
Nokia-puhelinten valmistaja: Puhelimet eivät vuotaneet henkilötietoja Kiinaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image