Kärpät kaatoi Tapparan ja kasvatti ennätysmäistä sarjajohtoaan entisestään – kaksi maalia iskenyt Leskinen pistepörssin kärkeen

Kärpät luisteli karkuun Tapparalta tiistai-iltana Raksilassa. KUVA: Jukka Leinonen
Jääkiekko 12.2.2019 18:33 | Päivitetty 12.2.2019 23:12
Janne Onnela

Kärpät kaatoi Liigan kärkikamppailussa Tapparan maalein 4–2 ja kasvatti sarjajohtonsa jo 26 pisteeseen. Kärppien maaleista vastasivat Jussi Jokinen, Aleksi Heponiemi ja Ville Leskinen kahdella osumallaan. 

1.erä

Ottelu on alkanut. 

Ottelun alku on ollut melkoista miekkailua. Molemmat ovat pelanneet keskialueen tarkasti, mutta kertaalleen Kärpät puhkaisi komeasti Tapparan puolustuksen. Jani Hakanpää syötti puolenkentän läpi Jari Sailion läpiajoon, mutta Sailio ei saanut lopulta aikaan edes laukausta. 

Kärpät siirtyi ottelussa johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun Jussi Jokinen vippasi maalinedusväännön jälkeen kiekon yläkulmaan. Syöttöpisteet kirjattiin Nicklas Lasulle ja Jani Hakanpäälle. 

Jussi Jokinen teki Kärppien avausmaalin, kun ottelua oli kulunut reilut viisi minuuttia.

Avauserä on edennyt puoliväliin. Kärpät on ollut pelin päällä etenkin maalinsa jälkeen. Maalipaikkoja pelissä ei tosin ole vielä paljon ollut. Maalivahdeille onkin kirjattu vasta pari torjuntaa mieheen. 

Erä on kääntynyt jo ehtoopuolelle. Peli on edennyt melko tasaisissa merkeissä ja soljuu päästä päähän. Edelleenkään kovin paljon maalipaikkoja ei ole nähty. Paras oli hetki sitten Otto Karvisella tamperelaisten maalin edessä. 

Tappara tasoitti erän lopussa, kun vieraat pääsivät pahaan vastahyökkäykseen Atte Ohtamaan epäonnistuneen hyökkäyspään laukauksen jälkeen. Ohtamaa joutui puolustamaan ilman mailaa, eikä mahtanut ilman mailaa oikein mitään. Kristian Kuusela sivalsi tasoituksen ohi Jussi Rynnäksen

Tapparan Kristian Kuusela tekee ottelun 1-1-maalin Raksilassa tiistaina.

Kärpät pääsi ylivoimalle vielä viimeisen minuutin ajaksi. Ylivoima tuotti tulosta, kun pistepörssin voitosta taisteleva Ville Leskinen sivalsi kiekon vastustamattomasti Tapparan maaliin. 

Ville Leskinen teki 2-1-maalin tiistai-illan liigaottelussa Tapparaa vastaan Raksilassa.

Raksilassa avauserä on pelattu. Erätauolle lähdettiin Kärppien maalin johdossa. 

2.erä

Ottelun toinen erä on käynnissä. 

Toinen erä alkoi samoissa merkeissä, joissa ensimmäinen päättyi. Päästä päähän mentiin pari minuuttia heti kärkeen, kunnes Tappara sai loistavan maalipaikan, mutta Rynnäs torjui.

Tappara tasoitti pelin vajaan neljän minuutin pelin jälkeen. Tamperelaiset saivat vauhdikkaan hyökkäyksen, joka päättyi Aleksi Elorinteen viimeistelemään tasoitusmaaliin.

Kärppien ja Tapparan välinen liigaottelu on toisen erän jälkeen lukemissa 2-2.

Liigan pistepörssin kärkipaikasta taistelevat Leskinen ja Kristian Kuusela ovat merkkauttaneet molemmat tehopisteitä illan pelissä. Leskinen on pörssikärjestä enää pisteen päässä, Kuusela kahden.  

Kärpät oli saada loistavan paikan pian Tapparan tasoituksen jälkeen, kun nelosketjun Jasper Lindsten sai katkaistua tamperelaisten syötön hyökkäyspäässä. Tilanne kuivui kuitenkin kokoon paitsiona. 

Peli on puolivälissä. Illan yleisömäärä on 5743 katsojaa. 

Tappara pääsi ylivoimalle, kun erää oli jäljellä reilut kuusi minuuttia. Kärpistä jäähylle lähti Jussi Jokinen. Kärppien alivoima toimi kuitenkin hyvin, eikä oululaisille tullut takaiskua. 

Hetkeä myöhemmin Kärpät pääsi kokeilemaan ylivoimaa erän lopulla. Vajaan minuutin pakkopelin jälkeen Tappara sai toisen rangaistuksen ja Kärpät pääsi pitkälle kahden miehen ylivoimalle. Kärppien ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. 

Oululaisten ylivoiman lisäksi myös erä on ohi. Päätöserään lähdetään tasatilanteesta.

3.erä

Ottelun päätöserä on käynnissä. 

Kolmannen erän ensimmäisten minuuttien aikana molemmalla on ollut paikkansa. Rynnäs venyi kärppämaalilla hyviin torjuntoihin ja myös Heljanko vieraiden maalilla otti nätin kopin.

Kärpät siirtyi johtoon erän lähestyessä puoliväliä. Maalintekijä oli jälleen Ville Leskinen, joka siirtyi osumansa turvin Liigan pistepörssin kärkipaikalle. 

Ville Leskinen teki kaksi maalia liigaottelussa Tapparaa vastaan tiistaina. Samalla Leskinen nousee pistepörssin kärkeen.

Kärpät siirtyi muutamaa minuuttia myöhemmin jo kahden maalin karkumatkalle. Tällä kertaa maalinteosta vastasi Aleksi Heponiemi, joka ohjasi Mika Pyörälän syötön maaliin. Raksilassa alkaa olemaan ratkaisun makua. 

Aleksi Heponiemi teki Kärppien neljännen maalin liigaottelussa Tapparaa vastaan tiistaina.

Kärpät on ollut pelin päällä maalien jälkeen. Tapparalla on enää vajaat neljä minuuttia aikaa kavennusmaalin hakemiseen. 

Tappara ei saanut kavennusta aikaan lopussa. Näin Kärpät kukisti tamperelaiset kolmannen kerran tällä kaudella. Voittolukemat kirjattiin numeroin 4–2. 

Katso kuvia ottelusta.

Lue Kärppien kommentit pelin jälkeen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Hyvät kanssakommentaattorit,

Joka pelin jälkeen nk. trollit viihdyttävät itseään haukkumalla tuomaritoimintaa.

Joka kerta.

Osa palstalaisista ilmeisesti ottaa nämä kommentit tosissaan ja provosoituvat vastaamaan. Useimmiten samoille nimimerkeille, kerta toisensa jälkeen.

Mitä jos yrittäisiin yhdessä nostaa tämän foorumin tasoa kommentoimalla oikeasti peliä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saahan sitä yrittää näiden mukahauskojen kommentoijien keskellä puhua jääkiekosta asiallisesti.
Onneksi ei tarvitse itse tämän enempää osallistua keskusteluun, sillä Kärpät puhuu teoillaan puolestani. Riittää kun katsoo pelit ja sarjataulukon. Ne kertovat kaiken olennaisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelen Vetelät valittaa, kuinkas muutenkaan :D Koittakaas nyt Reppnat kestää...ja Tervetuloa huhtikuussa juhliin Mestaruutta Oulun Kaupoatorille :D

Kärpät on täysin Ylivoimainen ja ihan sama kuka vastaan tulee, joutuu poistumaan tappio niskassaan kun Mestarit pistää ison vaihteen päälle. On sitä ilo katsoa. Mielestäni Kärpät pelaa aivan väärässä sarjassa kun joutuu amatöörijoukkueita vastaan pelaan. Harmi ettei Kärpät voi pelata NHL-joukkueita vastaan :(

Kahvara on tunnetusti kahvakiekkoa pelaava joukkue ja heidän valmentajansa Rautakorpi itkee tuttuun tapaansa aina kun häviää. Niin nyttenkin :D
Kärpät pyöritti peliä ja välillä piti oikein tarkistaa et pelaako Kärpät ylivoimaa koska Kahvara ei juuri kiekkoon saanut koskea.
Kahvara kun ei pysynyt Mestari-Kärppien vauhdissa niin joutui rikkomaan mutta Kahvaran jäähyistä jäi kymmenkunta myös viheltämättä tuomareilta koska halusivat et peli olis edes vähääkään tasainen. Ei ollut vaan Kärpät vei Kahvaraa kun litran mittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kärpät sai mailalla hakata,kahvata ja poikkaria antaa niin pillipiipareitten pilli pysyy äänettömänä.hyvin tuomarit tuki kärppiä taas.ammattituomarit ensi vuodeksi pliis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Tapparalle hyvästä vastuksesta. Eivät turhaa ole liigassa kakkosena. Toivottavasti saadaan yhdessä vääntää game 7 jälleen tänä keväänä.

Kupari ja Osala sairastuvalla ja silti jälki tällaista...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rautalapio varmaan taas kommentoi että Kärppien kaikki maalit vain pomppuja, kun sen pää ei kestä myöntää Kahvaran olevan huonompi. No kaksi erää pellailtiin tasaisesti ja sitten vaan vähän luistelua lisää, niin Kahvaran Mäntylät sun muut hidasteet tippui kyydistä. Heljanko sitten omalla huonoudellaan avitti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät on niin hyvä joukkue kokonaisuudessaan, kaikilla osa-alueilla. Ei mitään jakoa tapparoilla eikä muillakaan. Todellista ylivoimaa. Siinä ei tuomareiden avuja tarvita kun huippujoukkue pelaa ja muut vikisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olis mielenkiintoista nähdä se peli, jossa tuomaroitas sen mukaan kuin täälläkin itkijät vaativat. Huh huh! Niistä arpajaisista ei tiedä kuka milloin ja mistäkin saisi ja ei saisi jäähyä. Onneksi tänään oli asian- ja sääntöjen tuntija -tuomarit. Vihelsivät jäähyn, kun siihen oli syytä. Ja jättivät viheltämättä, kun ei ollut syytä. Ei tarvinnut pelaajienkaan arpoa, vaan tiesivät heti.

Tuomareille arvosana 10+ oikeudenmukaisuudesta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuomarit oli tänään erittäin hyviä, mutta Tappara sukelteli turhaan, ei onnistuneet, oli suuri yllätys, että nyt sai pelata jääkiekkoa, tätä lisää, yleisö palaa varmasti SM liigassa katsomoihin, neitikiekko loppuisi, Kärpät näyttäisi pystyvän tarvittaessa lisäämään kovuutta, lisää vauhtia, nopeutta ja tehoa vielä paljon. Hyvä peli, viihdearvo 4, parempi voitti selvästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, jos ois vihelletty Tapparan kaiiki jäähyt, ei ois tainnu ehtiä kunnolla pelatakkaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaiselle jäähy poikittaista selkään hipaisu, tyypillisesti Tapparan pelaaja sukeltaa ja Tapparan kotituomarit antaa heti ylivoimaa, sukeltaja antaa heti kaksi kovaa poikittaista iskua mailalla Jokisen selkään, joka ei sukella ja itke ihan varmasti.
Tappara sukeltelee taitavasti ja kotituomarit kiittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi vain yksi Järvinen hankki sukellusjäähy tuli Kärpille tällä kertaa, on ollut surullista katsoa tätä tällä kaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lesen maalissa Niklas teki huikean liikkuvan maskin. Heljanko ei kissaa ehtinyt sanoa, kun kiekko oli ylämummossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

22.9.
Henkilöauto syttyi tuleen Intiössä – lämmitystolppa kärsi vahinkoja
22.9.
Tanssinopettaja Aurora Ylisellä on täsmälääke syksyn pimeyteen – Bollywood-tunneilla hymy nousee tanssijan huulille
22.9.
Reissusa: Risteilyllä Norjan Huippuvuorilla näki jäätiköllä käyskentelevän jääkarhun ja pääsi uimaan hyisessä meressä
22.9.
Syyspäiväntasausta vietetään koleissa merkeissä, mutta ilma lämpenee loppuviikkoa kohti – alkuviikosta kannattaa varautua liukkaisiin teihin
22.9.
Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte – Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä sotilasavustusta panttaamalla
22.9.
Liki 70 hengen delegaatio Saksasta saapuu Ouluun – vieraat tutustuvat muun muassa paikallisiin yrityksiin
22.9.
Persianlahdella lientymistä: Iran lupaa YK:lle rauhansuunnitelmaa, kaapattu tankkeri määrä vapauttaa, huthikapinalliset puhuvat iskujen lopettamisesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

122 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Älkää laittako vieraita nukkumaan lattialle

Pitäisi sanomatta ymmärtää, että varaa itselleen hotellista huoneen kun tulee yökuntiin vieraalle paikkakunnalle. Lue lisää...
Ymmärrä ensi kerrall...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image