HPK nollasi Kärpät ja ryösti kotiedun Hämeenlinnaan – Kärpät jäi ensimmäistä kertaa tällä liigakaudella maaleitta ko­ti­kau­ka­los­saan

Kärpät hävisi kotikaukalossaan ensimmäistä kertaa kuluneena pudotuspelikeväänä. Radek Koblizekilla ja koko Kärppien hyökkäyskalustolla riittää kirittävää mestaruustaistossa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Jääkiekko 25.4.2019 18:31 | Päivitetty 25.4.2019 21:00
Janne Onnela

 

Kärpät hävisi kolmannen liigafinaalin Raksilassa Hämeenlinnan Pallokerholle. HPK jätti Kärpät ensimmäistä kertaa tällä liigakaudella myös nollille kotihallissaan. Vierasjoukkue osui kolmesti ja voitti pelin 0-3. HPK johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 2-1. 

1.erä

Ottelu on alkanut. Raksilassa on jälleen paljon porukkaa. Halli on varmasti lähes loppuunmyyty. 

Ottelu sai kotijoukkueen kannalta surkean alun. Kärppien kakkosketjulta karkasi irtokiekko keskialuulle, jonka seurauksena HPK:n Markus Nenonen karkasi läpiajoon. Tilanteessa kärppävahti Veini Vehviläinen olisi ehtinyt irtokiekkoon, mutta Vehviläinen ei tullut vastaan.

HPK:n Markus Nenonen karkasi läpiajoon ja löi kiekon ohi haparoineen Veini Vehviläisen.

Tunnelma Raksilassa latistui pahasti vieraiden nopeasta avausmaalista. Kakkosketjun seuraavassa vaihdossa HPK pääsi jälleen ylivoimahyökkäykseen ja sai hyvän maalipaikan. 

Oululaisten nelosketju sai kuitenkin väkevän pyörityksen HPK-päätyyn ja otetta kotijoukkueelle. Peli kuitenkin pyöri kulmissa, eikä Kärpät päässyt A-luokan maalipaikoille. 

HPK sai loistavan maalipaikan ennen erän puoliväliä. Kärppäpuolustuksessa Shaun Heshka ja Teemu Kivihalme tekivät virheet mieheen ja muutamaan sekuntia myöhemmin kiekko oli kärppämaalin sisätolpassa. 

Kärpät on pienessä pulassa tällä hetkellä omalla puolustusalueellaan. Hetki sitten Otto Paajanen pääsi yrittämään vapaasti maalinedestä, mutta Vehviläinen otti komean hanskatorjunnan. 

Kärpät joutui erän 14 peliminuutin jälkeen alivoimalle, kun Nicklas Lasu osui maalivahti Emil Larmiin ja sai estämisestä kahden minuutin rangaistuksen. Kärpät selvitti alivoiman, mutta vain vaivoin. Kapteeni Atte Ohtamaan haparoinnin ansiosta HPK sai hyvän maalipaikan. 

Erän lopulla Kärpät pääsi puolestaan ylivoimalle, kun ykkösketjun hyvän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi Aleksi Heponiemeä rikottiin. Hyökkäysketjujen tapaan myös ylivoimakentällisissä on muutoksia. Ykkösylivoimaa pelaa Heshka, Kupari, Lasu, Jokinen ja Leskinen. 

HPK sai alivoimalla puolittaisen paikan, mutta nyt Vehviläinen tuli riskillä vastaan. Kärppäveskari veti kuitenkin pidemmän korren. Kärppien ylivoima päättyi Rasmus Kuparin jäähyyn. 

Kärppien Metsävainio pääsi tasaviisikoin läpiajoon, mutta laukaus ei mennyt Larmin längistä sisään. 

Avauserä on Raksilassa pelattu. HPK oli erässä selvästi parempi joukkue ja voisi johtaa ottelua jo useammallakin maalilla. Kärpille jäi erätauolle paljon pohdittavaa. 

2.erä

Ottelun toinen erä on käynnissä. Rakasilassa on paikalla kolmannessa finaalissa 5962 katsojaa. 

Toisen erän alku on ollut tunnusteleva. Maalipaikoilla ei ole juhlittu. Parhaan on saanut HPK kärppäpuolustuksen ja Vehviläisen pienen haparoinnin seurauksena. Kiekko meni kuitenkin takakulmasta ohi. 

Erän ensimmäisen neljänneksen lopulla Kärpät sai pari hyvää maalipaikkaa nostettuaan karvauspelaamista. Ensin Leskinen pääsi yrittämään ohjausta ja hetken päästä Jokinen pääsi laukomaan paraatipaikalta. Maalia ei vielä syntynyt, mutta valkopaitaisella kotijoukkueella on ollut viime minuutit parempi ote pelistä. 

Tilanne jatkui. Kärpät pyöritti vahvaa hyökkäyspeliä useammalla eri ketjulla ja sai monta maalipaikkaa. 

Kärppien vahva jakso jatkuu ja kotijoukkueella on vahva ote pelistä juuri nyt. 

Kärpät pääsi ylivoimalle, kun Kupari rikottiin hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Jäähy oli HPK-pelaajalta niin sanottu hyvä jäähy, sillä Kupari olisi saanut loistavan laukauspaikan ilman rikettä. 

Ylivoima ei toiminut kovin hyvin, eikä maalia nähty. Kärppien ote pelistä säilyi kuitenkin pakkopelin päätyttyäkin. 

Kotijoukkueen vahva jakso tuli tiensä päähän ja peli tasoittui. 

HPK kasvatti johtoaan vajaan 14 minuutin pelin jälkeen. Oranssipaitojen Filip Riska lähetti kiekon siniviivalta kohti Vehviläistä ja kiekko tipahti torjunnan jälkeen maaliin.

Filip Riskan kaukolaukaus menee helpohkosti ohi Veini Vehviläisen.

HPK sai kiekon kärppämaaliin heti uudestaan, mutta maali hylättiin HPK-luotsi Antti Pennasen haastonkin jälkeen maalivahdin häirintänä.

Toinen erä lähestyy jo loppua. Kärpät on edelleen kahden maalin päässä pallokerhosta. Kärpillä oli vahva ote ennen erän puoliväliä, mutta se katosi viimeistään HPK:n maalin mukana.  

Kärpät sai erän lopulla vielä hyvän hyökkäyksen, mutta HPK peitti vahvasti pääasiassa siniviivalta tuleet laukaukset. 

Toiselle erätauolle poistuttiin vieraiden kahden maalin johdossa. Kärpillä on erä aikaa nousta suosta, muuten pudotuspelikevään ensimmäinen kotitappio on tosiasia. 

3.erä

Ottelun kolmas erä on käynnissä. Kärpät lähtee erään kahden maalin takaa-ajoasemasta. 

- Pystyimme parantamaan toisessa erässä, kärppäkapteeni Atte Ohtamaa sanoi erätaukohaastattelussa. 

Parantaa Kärppien pitää myös kolmannessa erässä, muuten HPK hakee Raksilasta ison ryöstön. 

Erän ensimmäiset minuutit ovat olleet melko tasaista vääntöä. Kärpät on hallinnut hienokseltaan. 

Oululaisten paras ketju on ollut ykkösvitja ja paras pelaaja kultakypärä Ville Leskinen. Myös Rasmus Kupari kakkosketjussa on ollut pirteä. 

Oranssipaita pääsi hetki sitten vetämään paraatipaikalta Mikko Niemelän ja Teemu Kivihalmeen välistä. Laukaus meni kuitenkin ohi maalin.

Kärpät pääsi lähellä erän puoliväliä ylivoimalle. Tältä ylivoimalta Kärpät tarvitsee tasoitusmaalin. 

Kavennusmaalia ei kuitenkaan nähty. Kärpillä oli suuria vaikeuksia saada ylivoimapeli pyörimään. Se onnistui vasta parinkymmenen viimeisen sekunnin aikana. 

Kärpillä on enää kuusi minuuttia aikaa tehdä kaksi maalia. Oululaiset saivat hetki sitten hyvän pyörityksen, mutta se katkesi heikkoon poikkisyöttöön. 

Radek Koblizek punnersi kiekon kanssa vahvasti maalin eteen, mutta tulosta ei taululle tullut. Larmi torjui eleettömästi. 

Peliaikaa on jäljellä reilut kolme minuuttia. Kärppien asema käy entistä tukalammaksi. 

Kärpät otti aikalisän ja maalivahdin pois. HPK iski loppulukemat 0-3 tyhjään maaliin ja voitti ottelun. HPK siirtyi finaalisarjassa 1-2-johtoon. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (133)

Lopettakaa tuo valkea kevät höpötys ja laittakaa edes ne oikeat mustat kotipeli paidat päälle.Ei tunnu edes omalta joukkueelta kun surffaillaan valkeissa pyhäkamppeissa kotihallissa! Sillä se tunnelma nousisi ja olisi taas meininkiä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samma här. Koko touhu lähti väärille raiteille siitä kun joku älypää keksi vaihtaa peliasutkin valkeaksi.
Sama kierre tulee näin jatkumaan eteenpäinkin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hieno peli jääkiekko, mainokset vilisee, puheet solisee, kirjoitukset paranee. Täällä on ihmisen hyvä olla. Mutta onneksi kohta alkaa pesipalli, lippo lyö lujaa, ei osu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äläkääs nyt syytelkö pellaajia ja valmentajaa. Ei se aina heleppoo oo, kattokaa vaikka tämän kauden NHL tuloksia. KAIKKI neljä lohkovoittajaa tippuivat eka kierroksella!
Kuten ylivoimainen Tampa. Ja pistenikkarit runkosarjassa olivat aivan jäässä.
Mitäs siellä on tuumailtu, ja mitäs sinä ajattelet?
Jääkiekko on arvaamaton peli.
Kärpät on kuitenkin raivannut finaaliin. Ja hoppee on ainakin varma. Pientä positiivisuutta, vaikka pelistä ei katsojana aina nauti. Elämästä voi kuitenkin nauttia. Kyllä se siitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan totta.Pennanen on voinut verrata Tampan kaatamista Kärppiin,tsempatakseen pelaajiaan.
Mutta niin on tehnyt NHL-tason valmentaja Mannerkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli kyllä surkeaa Kärppien esitys. Hävetti ihan. HPK ansaitsee kultaa kyllä. Loistavaa pelaamista. Kärpät ei näköjään kykene, halua, jaksa, tai on jopa leuhka asennevamma.
Hopiaki on hyvä, mutta onko sekään ansaittu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HPK on ollut tämän kevään kuumin joukkue ja vahvistui lisää aivan viime hetkillä.
TPS ja Tappara tippui heille playout sarjassa, joten vastassa on hyvä joukkue, hyvin valmennettu, kilpi puolustus.
Tänään HPK oli parempi kuin Kärpät, siitä ei ole mitään epäselvää, numerot sen myös kertoo.
Mestaruuteen tarvitaan silti edelleen neljä voittoa, kolme tai kaksi ei riitä.
Luotto Kärppiin on kova ja uskon Mannerin ja joukkueen uusivan mestaruuden, taidot on siihen ja ottakaa vaikka voimaa Etelän median kommetaattoreiden jatkuvasta puheesta, Kärpät on hermostunut, kohta saattaa myös HPK olla hermostunut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis niin täyttä shaibaa Kärppien peliesitys, tämä kausi on taputeltu, katseet ensi kauteen,kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rynnäs kakkosen laitaan, Mikkola kolmosen keskelle ja Anttila maaliin. Näistä on hyviä kokemuksia. Mitäs vielä kokeiltais?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi helevata Jokinen, ohtamaa ja muut johtavat pelaajat? Jos joku paikka rikki niin antakaa paikka vaikka jollekin fjunnulle. Olette täysiä rahastajia$$$$$$$$$

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkemiin valmentaja-Manner!!!!
Totaalinen alasajo.
Vain Alatalo on pystynyt samaan.
Hyvää matkaa vaikka Sloveniaan....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopeta Manner se ketjulotto heti. Kukaan näytä tietävän enää, miten pitää pelata. Äijät seilaa kulmissa, eikä kukaan mene maalille. Laita neloseen rouhijakenttä Sailio-Humaloja-Karvinen. Nyt sä pilaat kentät jakamalla rämäpäät kolmeen ketjuun. Jokinen katsomoon popparia syömään. Pilasi tänään monta tilannetta ja ei vaan jalka riitä. Ohtamaalta C irti, kun alisuorittaa. Saisi keskittyä vaan pelaamaan.

Ja hei, tämä neuvo ei maksa mitään, hei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän noin timantinteräviä neuvoja toki kannata ilmaiseksi jakaa, ilman muuta lisäohjeita kannattaa lähettää Mikko Mantereelle vaikkapa sähköpostissa. Olisihan valtavan suuri menetys ja sääli, jos mestaruus lipuu kynsistä neuvojen puuttumisen takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa pahasti näyttämään siltä, että Valkean kevään sijasta tuleekin Oranssi kevät ja se voi ollakkin ihan hyväkin asia. Oululainen kiekkoyleisö on oppinut pikkusen liian hyvälle ja se näkyy hallilla. Kärppien pelin täytyy muuttua sillä muuten kannu lähtee Hämeeseen. Tuleva peli Hämeenlinnassa kertoo sen kumpi saa kiinnityksen Kanadamaljaan ja voi olla, että se ei ole Kärpät jos peli ei muutu reilusti. Jokinen ja se Osala ovat olleet viimeaikoina kovasti näkymättämiä ja heidän pitää alkaa näkymään muutenkin kuin jäähyaitiossa koska ikinä niitä pelejä ei ole sieltä boksista voitettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko Ohtamaa selvinpäin? Ainakin se oli aivan pihalla pelistä. Kerran, kun lähden hallille peliä katsomaan, niin tällaista virkamieskiekkoa se sitten on. Ihan joka vuosi ei ole tullut käytyä ja nyt taas muistin miksi ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (133)

Uutisvirta

86
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
55
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
52
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
44
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
30
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image