Finaalit ovat Ettalle taloudellinen mes­ta­ruus­po­kaa­li – "Olemme olleet tiukilla"

KUVA: Jukka Leinonen
Urheilu 8.4.2019 7:47
Kai Nevala

Tiukkoja aikoja elänyt seura pääsee menestyksen ansiosta puhtaamman pöydän ääreen.

Kun Jukka Parkkinen tuli Ettan puheenjohtajaksi neljä kautta sitten, hän kävi pitkän puhelun päävalmentaja Olli Kuoksan kanssa. Viesti oli selvä: seura menee talouden ehdoilla.

– Kun resurssit eivät riitä ostamaan huippujoukkuetta, niin rakennetaan se nuorista pelaajista, Parkkinen pohjustaa.

Etta teki rohkeita ratkaisuja pelaajavalinnoissaan ja alkoi nojata sataprosenttisesti kotimaisten pelaajien varaan. Tällä kaudella irronnut finaalipaikka on projektin huipennus ja huikea palkinto sinnikkäästä työstä.

Samalla se on Ettalle kullanarvoinen taloudellisesti. Joukkue saa pelata varmuudella kaksi finaaliottelua Kastellin monitoimitalossa.

Etta ei ole ollut kuoleman kielissä, mutta ajat ovat olleet sille haastavat. Kuinka iso merkitys finaalipeleillä on seuralle?

– Valtavan iso merkitys. Ei ole uutta, että olemme olleet tiukilla. Olemme useamman vuoden laittaneet talouttamme kuntoon.

Kastellin monitoimitalossa oli sunnuntaina yli tuhatpäinen yleisö kannustamassa Ettaa. VaLePa vei voiton Oulusta. KUVA: Jukka Leinonen

Puheenjohtaja ynnää, että aikaisempina vuosina koko kauden lipputulot ovat olleet noin 60 000 euroa, kun Etta on selviytynyt puolivälierävaiheeseen.

– Jos halli on nyt täynnä, tuotot ovat ehkä noin 30 000–35 000 euroa per ottelu. Kaikki pelit lukien voimme tällä kaudella päästä 200 000 euron tuloihin, mikä on siis 140 000 euroa normaalia enemmän. Joukkue on tehnyt mahtavaa työtä.

Kiitos urheilun yllätyksellisyydelle. Kaiken järjen mukaan Ettan ei pitäisi olla lähelläkään finaaleja, sillä sen tämän kauden pelaajabudjetti on 87 000 euroa. Koko kausibudjetti on 260 000 euroa.

Aivan täynnä Kastellin monitoimitalo ei sunnuntaina ollut, mutta Etta pääsee joka tapauksessa rakentamaan toimintaansa aivan eri tavalla kuin ennen. Parkkinen sanoo, että seura pystyy kuittaamaan vanhoja velkoja pois.

Seurassa on tehty yhtiöjärjestelyjä. Nyt finaalipotti nopeuttaa ja helpottaa uuden sijoittajayhtiön starttia. Etta on nojannut taloudessaan vuosikymmenien ajan Pohjois-Suomen Erämessuihin, jotka järjestetään jälleen tulevana keväänä.

Seurassa on eletty hektisiä viikkoja ja päiviä. Kastellin monitoimitalon valjastaminen finaalikuntoon ei ollut yksinkertainen tehtävä.

– Olemme lyhyessä ajassa joutuneet selvittämään televisioinnin vaatimukset, valot, maton ja katsojamäärän lisäyksen. Mihin, mistä, miten, Parkkinen kuvaa.

Pääkatsomon lipun hinta on totuttua korkeampi eli 35 euroa, mutta Etta on joutunut tarkkaan miettimään hinta-laatusuhteen optimointia.

Monitoimitalon tunnelma oli hyvä. Pitkän erätauon myynti sakkasi hieman, kun kukaan ei ollut ohjaamassa katsojia eri jonoihin vaan yksi pitkä jono kiemurteli pitkin alakertaa. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hieno peli , hieno joukkue , tuo tarjoilupuoli kuntoon ja hintojakin voi vähän nostaa sillä sektorilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä! Erikoiskahvia kahvioon, se maistuu peliä katsellessa ja se tuo myös seuralle rahaa. Katsomoon tulee kannattajia, kun Ettan väki saa tämän kauden jälkeen aikaa organisoida toimintaa. Ettalaiset ovat kovassa nousussa ja sitä nyt tsempataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avasin telkkarin ja sieltä tuli Ettan /Valepan peli.Vuosikausiin en ole seurannut lentopalloa.Nyt oli niin hyvä peli ja taistelutahto kohillaan että vanhat ajat tuli mieleen.Kiitokset Etta,olette tosi hyviä ja jokainen teistä ansaitsee maininnan hyvä.Oli ilo olla Oululainen lentopallofani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ettan pelaajilla on valtava suorituspaine, se vie voimia. Hyvä saavutus tuo finaalipaikka on. Rennolla maltilla saavat vielä otteen Valepasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa työtä koko Ettan joukkueelta ja taustatekijöiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän hienoa siinä on kun ottaa pataan sata nolla. Ja kahvilassa myydään ei oota, Surkeata hommaa, etten sanoisi harrastelua, nää on niitä hommia jotka pitäs olla ekana hanskassa. Jos ei ole myytävää, ei ole tuloja, simppeliä.

Valitettavasti lentopallon taso on tämä ja sillä hyvä. Toivotaan että maajoukkue saisi hyvän valmentajan seuraaviin matseihin, sellaisen jolla on hieman jerkkua höpöttää muutakin kuin että on treenattu leijasyöttöä 10 vuotta. Onko ulkomailla vapaana sellasia jotka ymmärtää hieman kansainvälistä tasoa, sellaista tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentopallon taso on hyvä ja noussut Oulun seudulla taas muutamien vuosien jälkeen ihan huippuun miehissä (ja ihan kotimaisin voimin). Kisko nousee vuoden päästä naisten pääsarjaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisiköhän sinun mennä sinne näyttämään miten asiat hoidetaan? Alat vaikka pj:ksi, valmentajaksi ja pelaajaksi; no mitäpä sitä turhaan kainostelemaan, korvaat koko kentällisen yksin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etta on jo tehnyt hyvää tulosta edettyään finaalipeleihin. Nuoret pelaajat ovat saaneet tällä kaudella hyvää harjoitusta ja sitä tarvitaan tulevina vuosina. Kova työ palkitaan.
Ettan talous on ollut tiukilla ja se näkyy myös kahvilassa, kun he "myyvät ei oota". Ensi kaudella myynnissä on jo erikoiskahveja, se on finaalipelien kohentumisen seurausta/ansiota. Kova työ palkitaan kahvillakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luitko kirjoituksen ja kommenttini minkälaisella ennakkoasenteella? Tiukalla ja kestävällä pelaajabudjetilla menee Etta. Toisella puolella verkkoa useampikin maajoukkuemies. Tasoero perus suorituksissa huomattava. Finaaleita seuraa huomattavasti enemmän ihmisiä kuin alkusarjaa. Suurin osa järjestelyistä vastaavat on talkooporukkaa. Kuinka nimierkki passari luulee ettei jotain parannettavaa olisi? Turhaa valitat, olisit itse taustajoukoissa mukana niin saisit haluamasi palvelun ja viihdykkeen, ja halvalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiukalla ja kestävällä pelaajabudjetilla menee varmaan myös Valepa.

Toisella puolellako on vain maajoukkuepelaajia... Ettan riveissä maajoukkuepelaajia ovat Pennanen, Hakala, Ronkainen, Haapakoski ja Sorvoja, Jokelakin taitaa olla. Jos nämä kaverit ovat olleet maajoukkueessa vain Etta/Sammelvuo-kytköksellä eli eivät näy muuten kuin ruokapöydässä kuluina, niin se ei ole Valepan vika. No, Ronkainen ja Jokela ovat toivottavasti ja luultavasti maajoukkuekalustoa kunhan pääsevät oikeaan joukkueeseen kehittymään.

Tietenkin finaaleissa on enemmän porukkaa katsomossa ja se pitäisi jopa Ettan taustojen tietää. Kummallista kun täällä jotkut ottaa aina itteensä, niin oululaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuran johtaminen ei ole helppoa, eikä varsinkaan seuran, joka toimii pääsarja tasolla. Hattu päästä ihmisille, jotka haluaa ja pystyy siihen. Kaivat aikaa ja käyttävät resursseja hommaansa. Aina löytyy niitä, että jotka ovat valmiita kritisoimaan sitä tai tätä. Vähemmän löytyy siittä jonosta, missä "aletaan" hommiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuran aktiiviset toimijat elävät harrastukselleen ja muutamat seuratyölleen. Harrastajat antavat vapaa-aikansa ilman vastiketta, jotta pelaajat voivat viedä seuraa harjoituksesta uusiin harjoituksiin, pelistä toiseen ja hyvin sujuneella kaudella finaalipeleihin. Finaalipelipaikasta voi hyvin mielin iloita ja olla ylpeä oikealla tavalla niin pelaajat, seuran johto kuin tukitehtävissä toimivat vapaaehtoiset aktiivitkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän kauden finaalipaikka lupaa hyviä taloudellisia odotuksia ensi kaudelle. Minulla ei ole ollut tapana käydä kotiotteluissa mutta ensi kaudella käyn, täytyy kannustaa Ettaa. Erikoiskahvikin maistuisi kahviossa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
13:33
Ekopaaston teemana ovat tämä vuonna vastuulliset vaatevalinnat – ohjelmassa muun muassa vaatteidenvaihtokutsut
13:28
Yle: Suomenlapinkoirien kenneliä pitänyt nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen eläinsuojelurikoksesta
12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
38
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
30
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
21
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
16
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
15
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
13
Tuore selvitys on herätys työnantajille: Rahalla palkitseminen motivoi eniten työntekijöitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

207 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pandemia tulee oletko valmis?

Pelonlietsonta on nykyajan muoti-ilmiö. Ilmeisestti lietsojat pyrkivät korottamaan sillä itsetuntoaan Lue lisää...
näkee, että

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image