Finaalit ovat Ettalle taloudellinen mes­ta­ruus­po­kaa­li – "Olemme olleet tiukilla"

KUVA: Jukka Leinonen
Urheilu 8.4.2019 7:47
Kai Nevala

Tiukkoja aikoja elänyt seura pääsee menestyksen ansiosta puhtaamman pöydän ääreen.

Kun Jukka Parkkinen tuli Ettan puheenjohtajaksi neljä kautta sitten, hän kävi pitkän puhelun päävalmentaja Olli Kuoksan kanssa. Viesti oli selvä: seura menee talouden ehdoilla.

– Kun resurssit eivät riitä ostamaan huippujoukkuetta, niin rakennetaan se nuorista pelaajista, Parkkinen pohjustaa.

Etta teki rohkeita ratkaisuja pelaajavalinnoissaan ja alkoi nojata sataprosenttisesti kotimaisten pelaajien varaan. Tällä kaudella irronnut finaalipaikka on projektin huipennus ja huikea palkinto sinnikkäästä työstä.

Samalla se on Ettalle kullanarvoinen taloudellisesti. Joukkue saa pelata varmuudella kaksi finaaliottelua Kastellin monitoimitalossa.

Etta ei ole ollut kuoleman kielissä, mutta ajat ovat olleet sille haastavat. Kuinka iso merkitys finaalipeleillä on seuralle?

– Valtavan iso merkitys. Ei ole uutta, että olemme olleet tiukilla. Olemme useamman vuoden laittaneet talouttamme kuntoon.

Kastellin monitoimitalossa oli sunnuntaina yli tuhatpäinen yleisö kannustamassa Ettaa. VaLePa vei voiton Oulusta. KUVA: Jukka Leinonen

Puheenjohtaja ynnää, että aikaisempina vuosina koko kauden lipputulot ovat olleet noin 60 000 euroa, kun Etta on selviytynyt puolivälierävaiheeseen.

– Jos halli on nyt täynnä, tuotot ovat ehkä noin 30 000–35 000 euroa per ottelu. Kaikki pelit lukien voimme tällä kaudella päästä 200 000 euron tuloihin, mikä on siis 140 000 euroa normaalia enemmän. Joukkue on tehnyt mahtavaa työtä.

Kiitos urheilun yllätyksellisyydelle. Kaiken järjen mukaan Ettan ei pitäisi olla lähelläkään finaaleja, sillä sen tämän kauden pelaajabudjetti on 87 000 euroa. Koko kausibudjetti on 260 000 euroa.

Aivan täynnä Kastellin monitoimitalo ei sunnuntaina ollut, mutta Etta pääsee joka tapauksessa rakentamaan toimintaansa aivan eri tavalla kuin ennen. Parkkinen sanoo, että seura pystyy kuittaamaan vanhoja velkoja pois.

Seurassa on tehty yhtiöjärjestelyjä. Nyt finaalipotti nopeuttaa ja helpottaa uuden sijoittajayhtiön starttia. Etta on nojannut taloudessaan vuosikymmenien ajan Pohjois-Suomen Erämessuihin, jotka järjestetään jälleen tulevana keväänä.

Seurassa on eletty hektisiä viikkoja ja päiviä. Kastellin monitoimitalon valjastaminen finaalikuntoon ei ollut yksinkertainen tehtävä.

– Olemme lyhyessä ajassa joutuneet selvittämään televisioinnin vaatimukset, valot, maton ja katsojamäärän lisäyksen. Mihin, mistä, miten, Parkkinen kuvaa.

Pääkatsomon lipun hinta on totuttua korkeampi eli 35 euroa, mutta Etta on joutunut tarkkaan miettimään hinta-laatusuhteen optimointia.

Monitoimitalon tunnelma oli hyvä. Pitkän erätauon myynti sakkasi hieman, kun kukaan ei ollut ohjaamassa katsojia eri jonoihin vaan yksi pitkä jono kiemurteli pitkin alakertaa. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hieno peli , hieno joukkue , tuo tarjoilupuoli kuntoon ja hintojakin voi vähän nostaa sillä sektorilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä! Erikoiskahvia kahvioon, se maistuu peliä katsellessa ja se tuo myös seuralle rahaa. Katsomoon tulee kannattajia, kun Ettan väki saa tämän kauden jälkeen aikaa organisoida toimintaa. Ettalaiset ovat kovassa nousussa ja sitä nyt tsempataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avasin telkkarin ja sieltä tuli Ettan /Valepan peli.Vuosikausiin en ole seurannut lentopalloa.Nyt oli niin hyvä peli ja taistelutahto kohillaan että vanhat ajat tuli mieleen.Kiitokset Etta,olette tosi hyviä ja jokainen teistä ansaitsee maininnan hyvä.Oli ilo olla Oululainen lentopallofani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ettan pelaajilla on valtava suorituspaine, se vie voimia. Hyvä saavutus tuo finaalipaikka on. Rennolla maltilla saavat vielä otteen Valepasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa työtä koko Ettan joukkueelta ja taustatekijöiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän hienoa siinä on kun ottaa pataan sata nolla. Ja kahvilassa myydään ei oota, Surkeata hommaa, etten sanoisi harrastelua, nää on niitä hommia jotka pitäs olla ekana hanskassa. Jos ei ole myytävää, ei ole tuloja, simppeliä.

Valitettavasti lentopallon taso on tämä ja sillä hyvä. Toivotaan että maajoukkue saisi hyvän valmentajan seuraaviin matseihin, sellaisen jolla on hieman jerkkua höpöttää muutakin kuin että on treenattu leijasyöttöä 10 vuotta. Onko ulkomailla vapaana sellasia jotka ymmärtää hieman kansainvälistä tasoa, sellaista tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentopallon taso on hyvä ja noussut Oulun seudulla taas muutamien vuosien jälkeen ihan huippuun miehissä (ja ihan kotimaisin voimin). Kisko nousee vuoden päästä naisten pääsarjaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisiköhän sinun mennä sinne näyttämään miten asiat hoidetaan? Alat vaikka pj:ksi, valmentajaksi ja pelaajaksi; no mitäpä sitä turhaan kainostelemaan, korvaat koko kentällisen yksin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etta on jo tehnyt hyvää tulosta edettyään finaalipeleihin. Nuoret pelaajat ovat saaneet tällä kaudella hyvää harjoitusta ja sitä tarvitaan tulevina vuosina. Kova työ palkitaan.
Ettan talous on ollut tiukilla ja se näkyy myös kahvilassa, kun he "myyvät ei oota". Ensi kaudella myynnissä on jo erikoiskahveja, se on finaalipelien kohentumisen seurausta/ansiota. Kova työ palkitaan kahvillakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luitko kirjoituksen ja kommenttini minkälaisella ennakkoasenteella? Tiukalla ja kestävällä pelaajabudjetilla menee Etta. Toisella puolella verkkoa useampikin maajoukkuemies. Tasoero perus suorituksissa huomattava. Finaaleita seuraa huomattavasti enemmän ihmisiä kuin alkusarjaa. Suurin osa järjestelyistä vastaavat on talkooporukkaa. Kuinka nimierkki passari luulee ettei jotain parannettavaa olisi? Turhaa valitat, olisit itse taustajoukoissa mukana niin saisit haluamasi palvelun ja viihdykkeen, ja halvalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiukalla ja kestävällä pelaajabudjetilla menee varmaan myös Valepa.

Toisella puolellako on vain maajoukkuepelaajia... Ettan riveissä maajoukkuepelaajia ovat Pennanen, Hakala, Ronkainen, Haapakoski ja Sorvoja, Jokelakin taitaa olla. Jos nämä kaverit ovat olleet maajoukkueessa vain Etta/Sammelvuo-kytköksellä eli eivät näy muuten kuin ruokapöydässä kuluina, niin se ei ole Valepan vika. No, Ronkainen ja Jokela ovat toivottavasti ja luultavasti maajoukkuekalustoa kunhan pääsevät oikeaan joukkueeseen kehittymään.

Tietenkin finaaleissa on enemmän porukkaa katsomossa ja se pitäisi jopa Ettan taustojen tietää. Kummallista kun täällä jotkut ottaa aina itteensä, niin oululaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuran johtaminen ei ole helppoa, eikä varsinkaan seuran, joka toimii pääsarja tasolla. Hattu päästä ihmisille, jotka haluaa ja pystyy siihen. Kaivat aikaa ja käyttävät resursseja hommaansa. Aina löytyy niitä, että jotka ovat valmiita kritisoimaan sitä tai tätä. Vähemmän löytyy siittä jonosta, missä "aletaan" hommiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuran aktiiviset toimijat elävät harrastukselleen ja muutamat seuratyölleen. Harrastajat antavat vapaa-aikansa ilman vastiketta, jotta pelaajat voivat viedä seuraa harjoituksesta uusiin harjoituksiin, pelistä toiseen ja hyvin sujuneella kaudella finaalipeleihin. Finaalipelipaikasta voi hyvin mielin iloita ja olla ylpeä oikealla tavalla niin pelaajat, seuran johto kuin tukitehtävissä toimivat vapaaehtoiset aktiivitkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän kauden finaalipaikka lupaa hyviä taloudellisia odotuksia ensi kaudelle. Minulla ei ole ollut tapana käydä kotiotteluissa mutta ensi kaudella käyn, täytyy kannustaa Ettaa. Erikoiskahvikin maistuisi kahviossa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:54
MTV Uutiset Livessä silminnäkijän haastattelu Hietalahden ampumakohtauksen tapahtumapaikalta
19:15
Vesilinnut vieraslajipoliiseina: Mustatäplätokosta voi tulla merimetson suosikkisaalis Tilaajille
19:00
Torihotellin työmaa-aita ahdistaa aittayrittäjiä – kaivuutyöt jatkuvat vielä pari viikkoa, betonitöihin päästään elokuussa Tilaajille
18:27
Helsingin keskustassa ammuttiin kahta henkilöä - Katso video tapahtumapaikalta
18:20
Räisälän ja Kervisen välinen lauttaliikenne keskeytetty huoltotöiden ajaksi
18:14
Puunkaatotyöt katkaisivat sähkölinjan Rovaniemellä ja kipinä sytytti maastopalon – pelastuslaitos muistuttaa metsäpalovaroituksesta
18:00
Ensi viikonlopuksi on Ouluun luvassa hellettä – kysyimme lääkäriltä, miten Qstock-kävijä voi tunnistaa ja välttää nestehukan Tilaajille
126
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
92
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
39
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
37
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
36
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
35
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

181 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Sinähän eläke 850e luulet, että kaketsukin on huippua. Noh, ehkä sinunlaisille se on. Lue lisää...
Huipulla? Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image