Ettan maa­jouk­kue­mies­ten tie viemässä odotetusti ulkomaille – Ronkainen siirtymässä Saksan pääsarjaan, Jokela Sveitsin liigaan

Ettassa loistanut Antti Ronkainen (3) on saamassa toivomansa unelmasiirron. Sopimus Saksan liigan Lüneburgin kanssa on sinettiä vaille valmis. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Urheilu 17.6.2019 12:25
Kimmo Siira

Viime keväänä SM-hopeaa voittaneen Lentopalloseura Ettan maajoukkuemiehille riittää kysyntää myös Suomen rajojen ulkopuolella. Antti Ronkainen ja Joonas Jokela ovat vaihtamassa Oulusta odotetusti maisemaa.

Yleispelaaja Ronkainen, 22, on siirtymässä Saksan pääsarjan SVG Lüneburgiin. Hakkuri Jokelan, 20, tie on Kalevan tietojen mukaan viemässä Sveitsin liigan Lausanneen.

Kaleva tavoitti maanantaina Ronkaisen, joka viettää parhaillaan kesälomaa kotikulmillaan Kuusamossa. Päättyneellä kaudella Suomen liigan tähdistöön valittu PaKa-kasvatti vahvisti, että sopimus Lüneburgiin on enää sinettiä vailla.

– Nimiä ei ole vielä papereissa, mutta kuvio alkaa olla varma. Jos joskus, niin nyt on oikea aika ottaa tämä askel omalla uralla.

Ronkaisen pöydällä on ollut häikäisevän kevään jälkeen useita tarjouksia. Pelaajan ja tämän agentin Nisse Huttusen maltti palkittiin, kun myös Lüneburg ilmoitti kiinnostuksestaan.

– Lüneburgin pitäisi sopia minulle. Olen kuullut paljon hyvää joukkueesta ja valmentaja Stefan Hübnerista. Uskon, että Bundesliiga on minulle oikea sarja uran tässä vaiheessa. Parempaa paikkaa ei olisi voinut löytyä.

Ronkainen seuraa tarkasti huippulentopalloilua. Bundesliiga on ollut kuusamolaisen luupin alla jo pitemmän aikaa.

– On se iso hyppy mennä Suomen liigasta sinne, peli on kovempaa ja fyysisempää. Saksassa kaikki joukkueet ovat kovia, ja kärkijoukkueista Friedrichshafen ja Berliini pelaavat Mestarien liigaa, Ronkainen tietää.

Myös Lüneburg lukeutuu maan pääsarjan eliittiin, viime kaudella sijoitus oli neljäs.

– Itselleni oli tärkeää päästä seuraan, jossa on realistinen mahdollisuus päästä pelaamaan. Lüneburgissa on. Se ei palvelisi kehitystä, jos istuisin koko kauden penkillä, Ronkainen korostaa.

– Ilmeisesti Lüneburgiin tulee myös ruotsalainen yleispelaaja Viktor Lindberg, joka pelasi viime kaudella Raision Loimussa.

Lomaa ja saksan kielen alkeita

Vajaan 80 000 asukkaan Lüneburg sijaitsee Pohjois-Saksassa, noin 50 kilometrin päässä Hampurista.

– Saksaksi osaan muutamia perusfraaseja, mutta kieltä täytyy opetella ennen lähtöä, että en mene sinne aivan ummikkona, Ronkainen nauraa.

Ennen Lüneburg-tarinan alkua Ronkainen urakoi totutusti maajoukkueen mukana. Ponnettomat esitykset juuri päättyneessä Kultaisessa liigassa jättivät ilmaan useita kysymysmerkkejä Suomen iskukyvystä.

Uudella päävalmentajalla Joel Banksilla riittää runsaasti mietittävää ennen elokuista olympiakarsintaa ja syyskuista EM-lopputurnausta.

– Lähtö Kultaiseen liigaan oli maajoukkueelle haastava, kun muutoksia on ollut niin paljon ja aikaa vähän, Ronkainen myöntää.

– Vedämme kaikki lomalla hieman happea ja palaamme heinäkuussa virkein mielin leireilemään Kuortaneelle. Siellä saamme harjoitella ja hioa peliä ajan kanssa. Kyllä siitä vielä hyvä tulee.

MAINOS

Kommentoi

Taisi olla Ettan menestys polku tässä.Talous heikoilla ja nuorilla ei pärjätä. Vahinko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä on seurajohdolla tiukka paikka korvata 3 tehokkainta miestä. Jatkuneeko kotimaisuuslinja enää... Hiljaista on sopimusrintamalla ainakin vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, nämähän olivat odotettuja siirtoja, ketäs muita siellä on lähtö kuopissa? Ja Hakala lopettaa, haasteelinen tehtävä saada kunnon kokoonpano ensi kaudeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

50
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
41
Britanniassa Boris Johnsonin konservatiiveille suuri vaalivoitto – tie aukeamassa brexitin nopealle toteuttamiselle
27
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
15
Lapsiasiavaltuutettu: Lasten erottaminen huoltajistaan ulkomailla on mahdollista kiireellisellä sijoituksella
14
Hiilellä lämmittävää Puolaa ei saatu ainakaan vielä EU:n ilmastoruotuun
13
Nuoret tahtovat YK:n ilmastokokouksilta tekoja – tarvitaan lainsäädännöllistä ohjausta ilmastoystävällisten valintojen tekemiseen Lukijalta
10
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image