Epä­asial­li­ses­ta käytöksestä moitittu luis­te­lu­val­men­ta­ja hyllytettiin tehtävistään toistaiseksi – "Toivomme, että seura itse tulee asian kanssa julkisuuteen"

Urheilu 20.1.2020 19:00 | Päivitetty 20.1.2020 20:41
STT

Taitoluisteluliiton puheenjohtaja toivoo seuran tekevän "vakavat ratkaisut" valmentajan jatkosta. Menestynyttä valmentajaa on arvosteltu epäasiallisesta käytöksestä.

Helsingin Luistinklubi on vapauttanut Team Uniquen muodostelmaluistelun päävalmentajan tehtävistään toistaiseksi.

Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta asetti vamentajan vuoden kilpailukieltoon perjantaina epäasiallisen käytöksen vuoksi.

– Päätökseen tutustumisen jälkeen (seuran) hallitus päätyi kokouksessaan vapauttamaan valmentajan työntekovelvoitteistaan, Helsingin Luistinklubin puheenjohtaja Pirjo Hellä kertoi STT:lle lähettämässään tiedotteessa.

Valmentajan hyllytyksestä kertoi aiemmin Yle. Hellä ei halunnut vastata STT:lle puhelimitse valmentajaan tai häneen hyllytykseensä liittyviin kysymyksiin.

Team Unique on Helsingin Luistinklubin muodostelmaluistelujoukkue. Seuran tiedotteen mukaan muodostelmaluistelun valmennuksesta vastaa toistaiseksi muu valmennustiimi.

STT ei tavoittanut maanantaina valmentajaa kommentoimaan asiaa.

Kurinpitolautakunnan perjantaisen päätöksen mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä toistuvasti valmennettaviaan kohtaan epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä.

Liitto: Valmentajalla valtavat paineet jatkaa tehtävässään

Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo arvioi, että valmentajalla on valtavat paineet jatkaa runsaasti julkisuutta saaneen tapahtuman jälkeen tehtävässään.

– Toivotaan, että seura tekee vakavat ratkaisut sen suhteen, mikä valmentajan jatko seurassa on. Lasten ja nuorten kanssa toimiminen on tältä pohjalta melko haastavaa, Wuorenheimo sanoi STT:lle.

Liitto ei julkistanut muodostelmaluisteluvalmentajan nimeä tai seuraa.

– Emme anna julkisuuteen nimeä, koska meidän kurinpitolautakuntamme päätöksellä ne tiedot, mitkä annetaan julkisuuteen, on annettu. Toivomme, että seura itse tulee asian kanssa julkisuuteen, Wuorenheimo kertoi.

Myöskään seura ei halunnut maantaina tulla julkisuuteen omalla nimellään, mutta vahvisti valmentajan vapauttamisen työtehtävistään.

Wuorenheimo kertoi, ettei ole kuullut, aikooko valmentaja valittaa liiton kilpailukiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Helsingin Sanomat kertoi maanantaina, että valmentaja osallistui viikonloppuna kisamatkalle Puolaan. Wuorenheimo oli tietoinen valmentajan matkasta.

– Kilpailukielto ei kiellä matkustamista tai ostamasta pääsylippua kisoihin. En tiedä, onko hän ollut valmentajan roolissa kilpailuissa. Tietojeni mukaan seura on ohjeistanut valmentajaa kunnioittamaan päätöstä. Kilpailumatka oli alkanut jo aiemmin kuin päätös kilpailukiellosta tuli perjantaina.

STT pyysi kilpailukieltopäätöstä sekä Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) tekemää raporttia Taitoluisteluliitolta, mutta niitä ei luovutettu tietosuojasyihin vedoten. Myöskään SUEK ei antanut raporttiaan julkaistavaksi.

Team Uniquen muodostelmaluistelun päävalmentajan nimi poistettu jutusta 20.1. kello 20.42.

MAINOS

Kommentoi

Harmi että oululaisten jääkiekkoseurojen valmentajien lapset ovat aina suosiossa ja muiden lapsille huudetaan ja peluutetaan epäreilusti. Jos mainitset asiasta, lapsi kärkii. Harmillista mutta totta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän se taitaa olla monissa muissakin seuroissa. Hallituksen jäsenten jälkeläiset vain etenee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Urheilukulttuurissa on jotain hyvin epätervettä. Kaikki urheilun vastenmieliset sivuilmiöt, kuten doping, uransa jälkeen heikossa psyykkisessä kunnossa olevat, tyhjän päälle jätetyt ammattiurheilijat sekä satojen tuhansien suomalaisten koululiikunnasta tulleet traumat juontavat oikeasti vain tästä täysin vääristyneestä tavasta nähdä toinen ihminen. Urheilussa on vallalla ajatus, että toista riittävästi alistamalla voi itse saada sen minkä haluaa, ja että tämä on täysin hyväksyttyä. Kaikkea voidaan perustella oman mielihyvän, vallan ja rahan tavoittelulla. Tämä ei kuitenkaan ole millään lailla tavallinen ja normaali tapa nähdä maailmaa, vaan ihmisellä, joka näkee toiset ihmiset vain välineinä omien tavoitteidensa saavuttamiseen, on vakavia persoonallisuuteen ja empatian kehittymiseen liittyviä häiriöitä.
Jospa tästä voitaisiin jo alkaa puhumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huippu-urheilu on sairasta, senhän tietää kaikki. Urheilussa ei ole mitään vikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä kuumakallet eivät voisi käyttäytyä samalla tavalla työpaikoillaan työsuojelun puuttumatta asiaan. Mutta seurapuolella ei näytä pätevän samat säännöt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:48
Oulun torihotellin työmaan suuri torninosturi rikkoutui ja puretaan – nosturi tarkoitus saada töihin taas keskiviikkona
15:39
Riikka Moilanen valittiin hallintojohtajan viransijaiseksi Oulaisiin
15:29
Kokoomus vaatii tiukennuksia terrorismilakeihin – syyttää keskustaa kahden lakimuutoksen pysäyttämisen hyväksymisestä
14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
42
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
31
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
22
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
20
Suuret lumimäärät voivat johtaa poikkeuksellisiin tulviin Lapissa – viimeksi suurtulva koetteli 15 vuotta sitten
18
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
17
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Oletko itse iloinen ja onnellinen toisten ihmisten hyvästä tuurista ja menestyksestä? Miten ilmaiset sen? Oletko itse hy... Lue lisää...
Väärät ystävät sinul...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image